Οι παλιές φιλίες ζουν για πάντα; | Πάστα Φλώρα

Δεν υπάρχει, κατά την ταπεινή μου γνώμη, τίποτα πιο λυτρωτικό από το να προσπερνάς αρνητικές καταστάσεις του παρελθόντος. Κάνοντας το αυτό, ωριμάζεις, ξαλαφρώνεις και νιώθεις καλύτερα με τον εαυτό σου. Για παράδειγμα, τι πιο υπέροχο από το να τα βρίσκεις ξανά με άτομα που είχες χαθεί πριν από αρκετά χρόνια, για διάφορους λόγους;

Τι πραγματικά συμβαίνει όταν προσπερνάς το παρελθόν και αποφασίζεις να πάρεις το παρόν στα χέρια σου; Σίγουρα θα νιώσεις καλύτερα πάντως, όταν πια δεν θα έχεις ανοιχτούς λογαριασμούς με κανέναν. Και σίγουρα δεν θα υπάρχει αυτή η «σκιά» που θα καλύπτει εκείνες τις όμορφες αναμνήσεις.

Όταν επιτέλους μιλάς με τους φίλους που είχες να μιλήσεις πολύ καιρό, καταλαβαίνεις ότι και αυτοί ένιωθαν τόσο καιρό το ίδιο πράγμα με σένα. Δεν έχει και τόση σημασία ποιος έκανε το πρώτο βήμα γι’ αυτή την επανένωση. Αυτό που έχει σημασία, είναι το αποτέλεσμα.

Η πρώτη συνάντηση μαζί τους, νομίζεις πως θα είναι αμήχανη, δεν θα ξέρεις τι να πεις. Τελικά όμως, οι φόβοι σου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα! Νιώθεις σαν να μην πέρασε ούτε μία μέρα! Οι παλιές αναμνήσεις, σας φέρνουν τα ίδια γέλια με τότε! 

Πέρα όμως από τις καλές αναμνήσεις, υπάρχουν και οι κακές· αυτές που σας έκαναν να κόψετε επαφές. Και εδώ, είναι το καλύτερο σημείο της επανένωσής σας. Ότι επιτέλους, ως πιο ώριμοι και με πιο καθαρό μυαλό, συζητάτε αυτό το περιστατικό. Βλέπετε που έφταιξε ο καθένας, παραδέχεστε τα λάθη σας και τα συγχωρείτε, προχωρώντας παρακάτω. Σε μία νέα, καλύτερη εκδοχή της φιλίας σας! 

Συμφωνείτε να μην κάνετε τα ίδια λάθη που σας χώρισαν και υπόσχεστε να συζητάτε από εδώ και πέρα αυτά που σας ενοχλούν. Ως ενήλικοι ωριμάσατε πλέον και τώρα μπορείτε να είστε και πάλι… παιδιά όταν βρίσκεστε! Τι καλύτερο;

Έχε μου εμπιστοσύνη! Ρίξε τον εγωισμό σου, στείλε ένα μήνυμα στο άτομο που τόσο σου λείπει! Μην αφήνεις άλλο τον καιρό να περνάει άσκοπα, ενώ ξέρεις ότι σου λείπουν οι παλιοί σου φίλοι. Πίστεψε με, θα νιώσεις πολύ καλύτερα. 

Δεν χρειάζεται να πεις πολλά. Πες απλά ότι σου λείπει η παρέα σας, οι συμβουλές που δίνατε ο ένας στον άλλον, οι καλές σας αναμνήσεις. Βρείτε ένα μέρος που σημαίνει πολλά για σας και συναντηθείτε εκεί. Ακόμη και αν αυτή η συνάντηση δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, τουλάχιστον δεν έμεινες με τα «αν…» που σε βασάνιζαν. Θα έχεις πάρει τις απαντήσεις που θες και θα συνεχίσεις την ζωή σου, χωρίς αυτό το βάρος πλέον. Όλα θα είναι πολύ καλύτερα απ’ ότι είναι τώρα! 

Εμμανουέλα Τσαλίκη 

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top