Οscar, La la land και λοιπά | Αναστασία Φραντζέσκου

Οι υποψηφιότητες των Οσκαρ ανακοινώθηκαν και φυσικά το ‘φαινόμενο’ La la land μονοπώλησε τα βραβεία  όπως ήταν αναμενόμενο, ειδικά μετά και  την απονομή των χρυσών σφαιρών.

Προσωπικά μου άρεσε το La la land και ιδιαίτερα το μήνυμα που πρεσβεύει όσον αφορά τη διεκδίκηση των ονείρων και της πραγματοποίησης τους. Φυσικά η δοκιμασμένη από άλλες δυο ταινίες χημεία των πρωταγωνιστών, έκανε το στοίχημα του Ντάμιεν Σαζέλ να μοιάζει εξ αρχής κερδισμένο, ενώ το  soundtrack δεν άργησε να κερδίσει την αγάπη των μουσικόφιλων.

Μέχρι εδώ καλά. Άξιζε όμως το La la land τις 14 υποψηφιότητες ή στην εποχή της υπερβολής όλα επιτρέπονται? Γιατί από το να είναι μια ταινία καλή ,μέχρι στο να την κατατάξεις στα αριστουργήματα του σινεμά υπάρχουν πάρα πολλές παράμετροι και φυσικά δεν φτάνουν ούτε τα χρωματιστά σκηνικά , ούτε μια ιστορία αγάπης που κακά τα ψέματα ούτε πολλές ανατροπές είχε ούτε ουσιαστικές εκπλήξεις. Ειδικά αν είσαι φαν των μιούζικαλ, σίγουρα υπήρξαν στιγμές που ένιωσες πως κάτι έλειπε και ότι σε καμία περίπτωση δεν βρισκόσουν μπροστά σε μια κινηματογραφική αποκάλυψη αλλά σε μια σωστά καλοδουλεμένη ταινία.

Το Hollywood βέβαια πάντα κολακεύεται και στηρίζει ταινίες που το εξυμνούν και αυτή είναι σίγουρα μια από αυτές. Ίσως πάλι μέσα σε μια χρονιά που όλα έμοιαζαν και μοιάζουν όχι και τόσο αισιόδοξα, το La la land χάρισε μια νότα χαράς που να επέτρεψε στο κοινό να ξεχαστεί και γιατί όχι να ερωτευτεί. Αυτό φυσικά μέχρι την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων όπου υπήρξαν αρκετά άρθρα και άλλα τόσα σχόλια ανθρώπων, που δεν πίστευαν πως αυτός ο έρωτας άξιζε τελικά τόση προσοχή και πως είναι τελικά υπερετιμημένος.

Αυτό  το παραπάνω με έβαλε σε σκέψεις και όσο περισσότερο διάβαζα τόσο πιο πολύ κατέληγα στο συμπέρασμα, ότι ενώ πριν από ένα μήνα όλοι αποθέωναν το La la land τελικά όταν έφτασε η κρίσιμη στιγμή το κατέκριναν και δεν μπορούσαν να δεχτούν το γεγονός ότι ξεπέρασε σε υποψηφιότητες τον Τιτανικό και το Όλα για την Εύα. Και τελικά με τα πολλά έφτασα στο συμπέρασμα, ότι όπως ακριβώς γίνεται  στον έρωτα έτσι συνέβη κι’εδώ, στην αρχή όλα μοιάζουν υπέροχα και αψεγάδιαστα και όσο περνά ο καιρός  βλέπεις τα πράγματα στη πραγματική τους διάσταση.

Φυσικά υπάρχουν και περιπτώσεις που ένας έρωτας μπορεί να μετατραπεί σε αγάπη αλλά αυτό μόνο ο χρόνος θα το δείξει. Γιατί το πραγματικό βραβείο που θα κερδίσει τελικά η ταινία θα είναι αυτό του να τη θυμούνται, και να την έχουν στη καρδιά  και τη μνήμη τους οι κινηματογραφόφιλοι αυτού του κόσμου, παρά τις διακρίσεις και τις απονομές. Εύχομαι λοιπόν το La la land να καταφέρει να σταθεί επάξια δίπλα σε ταινίες όπως το Καζαμπλάνκα και το Όλα για την Εύα στο μέλλον και να μην αποδειχτεί απλά μια ροζ τσιχλόφουσκα που το κοινό αποφάσισε να σκάσει μόλις του δόθηκε η ευκαιρία.

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top