Όταν κάποιος δε σε αγαπάει, αυτό είναι πρόβλημά του | Πάστα Φλώρα

Κάθεσαι και ασχολείσαι με τον καθένα και την καθεμία και χαλάς τη ζωή σου. Γιατί δε σε αγαπάει, γιατί σου φέρεται έτσι, γιατί σου συμβαίνει αυτό; Και δηλητηριάζεις τον εαυτό σου και τον απομακρύνεις από τον πραγματικό του πυρήνα.

Και γεμίζεις ενοχές, καθώς πάλι κατηγορείς τον ταλαιπωρημένο σου εαυτό και πάλι του επιρρίπτεις ευθύνες για την άσχημη συμπεριφορά κάποιου άλλου. Και πάλι του στερείς την αγάπη σου που είναι και η μόνη που έχεις πραγματική ανάγκη.  Και πάλι τους δίνεις μία κλωτσιά και τον ρίχνεις στα τάρταρα, στερώντας του μία ευκαιρία να αισθανOθεί καλά.

Οι άλλοι άνθρωποι στην πραγματικότητα, δεν έχουν πάντα ένα λόγο συγκεκριμένο που φέρονται όπως φέρονται.  Εμείς είμαστε υπεύθυνοι μόνο για τη δική μας συμπεριφορά, για κανενός άλλου ανθρώπου που είναι έξω από εμάς.

Όταν κάποιος δε σε αγαπάει, αυτό είναι πρόβλημά του. Όταν κάποιος δε σου φέρεται καλά, αυτό και πάλι είναι πρόβλημά του. Όταν κάποιος σου μιλάει άσχημα, αυτό και πάλι είναι δικό του πρόβλημα. Δεν μπορώ εγώ να διαλύομαι για τον τοξικό χαρακτήρα ενός άλλου ανθρώπου, δεν μπορώ εγώ να επηρεάζομαι για την κακία που υπάρχει μέσα στο στόμα κάποιου άλλου.

Για ποιο λόγο εγώ να ενοχοποιηθώ για τη συμπεριφορά ενός άλλου ανθρώπου; Η συμπεριφορά του άλλου είναι δικό του πρόβλημα, εγώ γιατί να με πληγώσω ξανά;

Για ποιο λόγο εγώ να προσπαθήσω να με αλλάξω; Για έναν άνθρωπο έξω από εμένα; Μα αν άξιζε ο άλλος άνθρωπος θα με αγαπούσε ήδη για αυτό που είμαι.

Δε μου αξίζει να με πληγώνω, αλλά να λυπάμαι τον άνθρωπο που φέρεται έτσι. Όχι, δεν ευθύνομαι εγώ αν κάποιο άλλο πρόσωπο δε με αγαπάει.   Όχι, δεν ευθύνομαι εγώ αν ο άλλος δεν μπορεί να αντιληφθεί την εσωτερική μου φύση και δεν μπορεί να μου φερθεί αξιοπρεπώς.

Επιλέγω να αγαπήσω εγώ εμένα, επειδή οι άλλοι δε με αγάπησαν ποτέ πραγματικά και είδαν μόνο την επιφάνεια και όχι το βάθος του χαρακτήρα μου.

Μαρία Σκαμπαρδώνη

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top