Όταν ο έρωτας σου (χτυπάει την πόρτα), στέλνει μήνυμα | Πάστα Φλώρα

Είναι αναμφισβήτητο πλέον ότι ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας και το κινητό έχει αποτελέσει την προέκταση του χεριού μας. Όλα γίνονται μέσω του ίντερνετ: ψώνια, ταινίες, μουσική. Αποτελεί την εύκολη λύση στους γρήγορους ρυθμούς που ακολουθεί η καθημερινότητά μας. Το διαδίκτυο δεν θα μπορούσε βέβαια να μην επηρεάσει και την ερωτική μας ζωή.

Στις μέρες μας το online flirting/dating δεν είναι σπάνιο και μπορεί μάλιστα να καταλήξει σε μακροχρόνια σχέση αλλά και σε γάμο. Σε μια έρευνα που έγινε σε Αμερικάνους ενήλικες δείχνει πως το 30% των ενηλίκων έχει χρησιμοποιήσει site γνωριμιών ή app, καθώς μόλις το 12% συνάπτουν σχέση ή γάμο με το άτομο που γνώρισαν μέσω αυτών.

Οι ηλικία που γοητεύονται περισσότερο, σύμφωνα με την παραπάνω έρευνα, με τον «τυφλό» έρωτα των social είναι αυτές μεταξύ των 18-29, με ποσοστό 48% και στην δεύτερη θέση έρχονται οι ηλικίες 30-49, με ποσοστό 38%. Σε παρόμοια πλαίσια κυμαίνεται και η χώρα μας. Το 2010 έρευνα δείχνει πως το 33% των Ελλήνων βρήκε το άλλο του μισό μέσω του διαδικτύου και το 8% από αυτούς έφαγε κουφέτα.

Και αφού έχουμε τελειώσει με το θεωρητικό κομμάτι πάμε στο ψητό. Γιατί η γνωριμία μέσω διαδικτύου είναι τόσο γοητευτική για μερικούς από εμάς; Η γνωριμία με κάποιον μέσω των social media βασίζεται κυρίως στην διέγερση της φαντασίας και στην δημιουργία της ιδανικής εικόνας του συνομιλητή. Μέσω των μηνυμάτων προσπαθούμε να φανταστούμε πράγματα για τον άνθρωπο αυτό, όπως τον τρόπο που θα έλεγε όσα γράφει, την χροιά της φωνής του, το πως περπατάει, πλάθοντας έτσι έναν φανταστικό γοητευτικό χαρακτήρα.

Όταν φλερτάρουμε διαδικτυακά μπορεί να αισθανθούμε έλξη λόγω των κοινών μας ενδιαφερόντων. Ειδικά όταν η κουβέντα ρέει αβίαστα χωρίς κενά ή αποσυνδέσεις. Η εγκεφαλική έλξη έρχεται πρώτη, καθώς δεν υπάρχει ο παράγοντας της εξωτερικής εμφάνισης. Όλο αυτό το μυστήριο είναι άκρως ελκυστικό. Αυτό δίνει την ευκαιρία και σε άτομα που είναι πιο ντροπαλά, μέσω της ανωνυμίας του διαδικτύου που αποτελεί τείχος προστασίας, μπορούν να εκφράσουν ότι σκέφτονται χωρίς να φοβούνται την στόχο ποίηση ή την έκθεση.

Η διαδικτυακή γνωριμία όταν φτάσει σε ένα επίπεδο, όπου και οι δύο νιώθουν πεταλουδίτσες στο στομάχι κάθε φορά που βλέπουν μήνυμα από τον άλλο , οδηγείται σε κανονική γνωριμία πρόσωπο με πρόσωπο. Ας μην ξεχνάμε εξάλλου ότι η φυσική επαφή, το φιλί, η αγκαλιά δεν μπορούν να γίνουν μέσω της διαδικτυακής επικοινωνίας. Η τετ α τετ γνωριμία είναι το κρίσιμο σημείο που θα φανεί αν τελικά όλα αυτά τα μερόβραδα ατελείωτου chatαρίσματος θα εξελιχθούν σε σχέση ή θα μείνουν ως μια αμήχανη ανάμνηση.

Φυσικά όπως κάθε τι, έτσι και οι διαδικτυακές γνωριμίες μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις αν δεν γίνουν με σωστό τρόπο. Το να γνωρίζουμε άτομα από το ίντερνετ και να βγαίνουμε με αυτά είναι αρκετά επικίνδυνο μιας και δεν ξέρουμε τίποτα παραπάνω για το άτομο που μιλάμε πέρα από όσα μας έχει αποκαλύψει το ίδιο.ι

Έτσι αν αποφασίσουμε, έπειτα από αρκετή σκέψη, ότι θα βγούμε με το άτομο που γνωρίσαμε στο διαδίκτυο, πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για απρόσμενες καταστάσεις, όπως να μην συναντήσουμε αυτόν που περιμέναμε. Γι’ αυτό σας προτείνω στο πρώτο ραντεβού να ειδοποιήσετε ή να πάρετε μαζί σας κάποιον φίλο και να συναντηθείτε σε πολυσύχναστο σημείο.

Άλλες αρνητικές επιπτώσεις είναι κάποιος να εθιστεί με τις διαδικτυακές σχέσεις και να μην μπορεί να συνάψει πραγματική σχέση με άλλο πρόσωπο, όπως επίσης κάποιος να χάσει την επαφή του με την πραγματικότητα και να ζει μια εικονική ζωή. Όλα όσα προσφέρει το διαδίκτυο μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν εργαλεία και μας διευκολύνουν μόνο όταν χρησιμοποιούνται με φειδώ.

Το διαδίκτυο αποτελεί ένα γρήγορο και αποτελεσματικό εργαλείο για να γίνει η αρχή μιας γνωριμίας. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε πως δεν είναι μόνο αυτός ο τρόπος να γνωρίσουμε ανθρώπους. Δεν πρέπει να καθηλωνόμαστε μπροστά σε μια οθόνη και να ψάχνουμε εσκεμμένα για μια σχέση. Τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πρόκειται για μια βεβιασμένη κίνηση απελπισίας και το αποτέλεσμα θα είναι απογοητευτικό. Οπότε αφήνουμε τα πράγματα να εξελιχθούν ομαλά και ο μελλοντικός έρωτας θα μας στείλει–αν δεν μας έχει στείλει ήδη- μήνυμα.

Και να θυμάσαι πως μια τυχαία συζήτηση στο facebook. για ένα τυχαίο θέμα με κάποιον μπορεί και να ναι η αρχή για μια υπέροχη σχέση. Στο λέω από πείρα…

Γιατί στα τυχαία υπάρχει όλη η μαγεία!

Χριστίνα Μαραβελή

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top