“Πάρε το χρόνο σου!”: 5 σημάδια που το αποδεικνύουν | Πάστα Φλώρα

Γυρνάς έπειτα από μια γεμάτη ημέρα υποχρεώσεων στο σπίτι και όπως είναι φυσικό αισθάνεσαι εξαντλημένος. Αυτή η κούραση συνεχίζει να υφίσταται για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και εσύ δε δίνεις καμία σημασία, πιστεύοντας πως κάτι τέτοιο είναι φυσιολογικό και θα περάσει.

Μήπως όμως κάνεις λάθος; Μήπως το σώμα σου προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να σου πει πως χρειάζεται λίγο παραπάνω χρόνο για να χαλαρώσει και να αποφορτιστεί;

Ναι, υπάρχουν ορισμένα σημάδια στα οποία εσύ ίσως να μη δίνεις την δέουσα βαρύτητα, αλλά στην πραγματικότητα σημαίνουν πολύ για την ψυχική και σωματική σου υγεία.

Εκνευρίζεσαι με το παραμικρό

Ο εκνευρισμός είναι ένα σημάδι που δείχνει πως ο οργανισμός σου χρειάζεται να ξεκουραστεί για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Εάν σε νευριάζει ακόμα και το νερό της βρύσης που ακούς να τρέχει και αναρωτιέσαι τι πάει στραβά, τότε προσπάθησε να πάρεις τρεις βαθιές αναπνοές και αναρωτήσου αν την εβδομάδα που πέρασε ήσουν ιδιαίτερα απασχολημένη και πιεσμένη. Αυτό μπορεί να εξηγεί πολλά.

Δεν έχεις έμπνευση

Εσύ που πάντα ήσουν ένα άτομο το οποίο είχε πάθος με την δουλειά του και βίωνες ένα συνεχή καταιγισμό ιδεών, τώρα πια δεν είσαι έτσι; Πάρε το χρόνο σου, δίχως να αισθάνεσαι ένοχη. Με αυτόν τον τρόπο, το ενδιαφέρον σου θα αναζωπυρωθεί και εσύ θα γίνεις ξανά πιο παραγωγικός από ποτέ.

“Άφησε με ήσυχο”

Δεν σε ενδιαφέρει τίποτα, δεν θες να δεις άνθρωπο ούτε στα δέκα μέτρα και θες την ησυχία σου. Είναι απόλυτα λογικό ένας άνθρωπος καταπονημένος σωματικά και ψυχολογικά να μην αισθάνεται πια τόσο ενεργός όσον αφορά την κοινωνική του ζωή. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις τον χρόνο σου και έπειτα να βγεις στον “έξω κόσμο” πιο ανανεωμένος και ορεξάτος από ότι ήσουν.

“Και πού να ξέρω εγώ τι θέλω;”

Δεν ξέρεις τι θες πια; Βρίσκεσαι σε ένα αδιέξοδο και όταν σε ρωτάνε οι άλλοι για τα μελλοντικά σου σχέδια δεν έχεις τίποτα να τους πεις, αφού δεν έχεις μπει καν στη διαδικασία να αναρωτηθείς τι επιθυμείς τελικά να πετύχεις; Μην τρελαίνεσαι. Κλείσου στο δωμάτιο σου για μια ώρα αν χρειαστεί, και οραματίσου τον εαυτό σου σε πέντε χρόνια από τώρα. Αυτή είναι η πραγματική σου φιλοδοξία και για αυτή χρειάζεται να δουλέψεις , ώστε να την πετύχεις.

“Η καθημερινότητα μου με μια λέξη; Άγχος”

Αγχώνεσαι για το παραμικρό; Είσαι συνέχεια νευρική και δεν ξέρεις τι ή ποιος ευθύνεται για την συγκεκριμένη κατάσταση; Λίγος μοναχικός χρόνος θα σε βοηθήσει να ηρεμήσεις και να αποφορτιστείς. Μια βόλτα πλάι στο κύμα, θα σε βοηθήσει να ξεχάσεις, έστω και προσωρινά, όλα όσα σε απασχολούν και θα σε αναζωογονήσει.

Εν τέλει η ζωή σου χρειάζεται να βρίσκεται σε μια ισορροπία, ώστε όλα να βαίνουν ομαλά. Η καθημερινότητα σου οφείλει να απαρτίζεται από την εργασία σου, αλλά παράλληλα και από τον χρόνο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, όπως και για τον εαυτό σου. Μην υπερβάλλεις και μην στερείσαι τίποτα απολύτως. Η καθημερινότητα σου χρειάζεται να έχει ποικιλία!


ΠΗΓΕΣ : healthline.com

Bustle.com

Ιωάννα Καλφόγλου

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top