Πέντε πράγματα που κάθε αναγνώστης μπορεί να «μάθει» από τον Άγιο-Βασίλη.

Υπάρχει Άγιος Βασίλης; Ναι! Εσύ που ξεκίνησες να διαβάζεις τώρα, πιστεύεις ακόμη στην ύπαρξη του ή όχι; Εγώ, στα τριάντα δυο μου πλέον, είμαι από τους ρομαντικούς, όπου κάθε παραμονή Χριστουγέννων κοιτώ τον ουρανό, μην και τυχόν ανάμεσα στα αστέρια, αναγνωρίσω την φωτεινή μύτη του Ρούντολφ. Οι λόγοι, που παραμένω πιστός σε αυτόν, είναι γιατί έχει κάτι να μου μάθει, ή μάλλον να μου θυμίσει, ακόμη και τώρα.

Αυτά που μας χωρίζουν είναι και αυτά που μας ενώνουν.

Ο τύπος με την γενειάδα και την κόκκινη στολή, είναι ακριβώς ο ίδιος ο «Σάντα Κλάους» ή «Father Christmas» των Άγγλων, ο «Περ Νοέλ» των Γάλλων, ο «Σίντερ-Κλάας» (Άγιος Νικόλαος) των Ολλανδών, ο «Βάιναχτσμαν» των Γερμανών, ο «Λαμ-Κουνγκ-Κουνγκ» («ο Καλός γέρο-πατέρας») των Κινέζων, ο «Χοτέισο» των Ιαπώνων, «Babbo Natale» των Ιταλών και ο «Άγιος των Πάγων» των Ρώσων. Αυτή η μορφή, λοιπόν, καταφέρνει να μας ενώνει όλους, παρόλο τις διαφορές μας.

Διαφορετικότητα.

Όλοι ξέρουμε την ιστορία του Ρούντολφ. Εκείνου του τάρανδου με την μεγάλη μύτη, για την οποία όλοι οι υπόλοιποι τον κορόιδευαν. Μέχρι που ο Άγιος Βασίλης τον επέλεξε για οδηγό του. Με αυτή του την κίνηση, μας είπε ξεκάθαρα, ότι το να είσαι διαφορετικός είναι ένας λόγος επιβράβευσης και όχι περιθωριοποίησης.

Δοτικότητα.

Έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί δείχνει πάντα τόσο χαρούμενος; Μεγαλώνοντας, συνειδητοποίησα, ότι αυτό που προκαλεί την μόνιμη εύθυμη διάθεση του, είναι ότι ,το μόνο που κάνει, είναι να προσφέρει. Να προσφέρει δώρα με κάθε τρόπο στον καθένα, και αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο μάθημα του προς όλους μας.

 Καλοσύνη.

Όλοι ξέρουμε ότι αγαπά, λίγο παραπάνω ,τα καλά παιδιά. Στα παιδικά μας χρόνια, έλεγαν οι γονείς μας, ότι αν είμαστε κακά παιδιά δεν θα μας φέρει δώρο. Μήπως για αυτό σταμάτησε να μας επισκέπτεται όταν μεγαλώσαμε; Μήπως, επειδή, χάσαμε εκείνη την αγνότητα μας, την  πίστη στην ανιδιοτελής καλοσύνη, που είχαμε μικροί; Μπορεί…

Αυτογνωσία.

Τελειώνοντας ,σας προκαλώ να κάνετε κάτι στις φετινές γιορτές. Στείλτε του γράμμα, αλλά, ζητήστε του αυτό που επιθυμείτε περισσότερο από όλα. Βλέπετε, για να μας επισκεφτεί, θέλει, η επιθυμία μας, να είναι αυτό που πραγματικά μας λείπει και ψάχνουμε να το βρούμε. Οπότε μην χάνετε καιρό, ο χρόνος σε λίγο τελειώνει! Χρόνια πολλά σε όλους!

 

Παντελής Χατζηιωάννου

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top