Τι είναι το Ecotivity School | Πάστα Φλώρα

Το Ecotivity School (“Ecology + Activity”) είναι ένα πενθήμερο θερινό σχολείο, το οποίο διοργανώνεται εθελοντικά από νέους και απευθύνεται σε νέους ηλικίας 18-25 ετών και περιλαμβάνει ομιλίες, βιωματικά εργαστήρια (workshops), activities, με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και αφύπνιση των νέων σε κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα της εποχής, τη μείωση του ανθρώπινου αποτυπώματος στον πλανήτη και την υιοθέτηση ενός πιο οικολογικού και βιώσιμου τρόπου ζωής. Το πρόγραμμα έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, καθώς λειτουργεί βάσει νόμου και βρίσκεται υπό την αιγίδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πιο συγκεκριμένα, η ιδέα του Ecotivity School ξεκίνησε ως μία συνεργασία της Ομάδας Εθελοντισμού του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τρεις ακόμα ομάδες προερχόμενες από Γαλλία, Αγγλία και Ρωσία μέσω της συμμετοχής της στο φόρουμ NCG (Nante Creative Generations) και συγκεκριμένα στον διαγωνισμό του NCG Cooperation Awards.

Το συγκεκριμένο φόρουμ διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Νάντη της Γαλλίας και χρηματοδοτείται από το Nantes Metropole, έχοντας ως σκοπό να φέρει κοντά δημιουργικά και καινοτόμα προγράμματα που διαχειρίζονται νέοι ηλικίας 18 έως 30 ετών, από όλη την Ευρώπη.

Η Ομάδα Εθελοντισμού συμμετείχε τον Οκτώβριο του 2018 στο συγκεκριμένο φόρουμ, αποτελώντας την μοναδική Ελληνική συμμετοχή και σε συνεργασία με τις υπόλοιπες ομάδες κέρδισαν στον προαναφερόμενο διαγωνισμό προκειμένου να ξεκινήσουν την ιδέα του Ecotivity School. Η λέξη “Ecotivity” προέρχεται από την σύνδεση των λέξεων Ecology και Activity, περιγράφοντας απόλυτα την ιδέα του προγράμματος αυτού. 

Φέτος, το Ecotivity School θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά, αλλά για πρώτη φορά διαδικτυακά στις 27 με 31 Ιουλίου 2020. Οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πενθήμερο θερινό σχολείο, αποτελούμενο από online ομιλίες, βιωματικά εργαστήρια, αλλά και virtual bonding activities. Οι βασικοί άξονες του φετινού Ecotivity School είναι οι θεματικές ενότητες ΓΗ-ΑΕΡΑΣ-ΝΕΡΟ, καθεμία από τις οποίες θα αναλυθεί σε επίπεδο Ρύπανσης, Νομοθεσίας, Τεχνολογίας και Επιχειρηματικότητας.   

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top