We4all: Μαζί αλλάζουμε τον κόσμο | Πάστα Φλώρα

Ο πλανήτης χρειάζεται τη βοήθεια σου, τη φροντίδα όλων μας. Εάν δεν ενωθούμε δεν θα μπορέσουμε να αναστρέψουμε την επικείμενη καταστροφή και να “γιατρέψουμε” τις πληγές που έχουμε ανοίξει. Το We4all κάνει τη δική του προσπάθεια να βελτιώσει τις παρούσες περιβαλλοντικές συνθήκες και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους. Η Βάσια Καλλιμάχου ( Chief Operations Officer) μιλάει αποκλειστικά στο site και αποκαλύπτει όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για αυτήν την “πράσινη” οργάνωση.

Πώς αποφασίσατε να ιδρύσετε την we4all;

Ξεκινήσαμε την WE4ALL με αφορμή τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το καλοκαίρι του 2018 στο Μάτι Αττικής όπου μαζί με τεράστιες εκτάσεις δάσους χάθηκαν και αρκετές ανθρώπινες ζωές. Αποστολή μας είναι να βοηθήσουμε την Γη να θεραπευτεί και να θυμίσουμε στους ανθρώπους ότι αυτός ο πλανήτης είναι το σπίτι μας. Ιδρυτές της οργάνωσης είναι ο Γιάννης Ηλιόπουλος και ο Αντώνης Μπογδάνος, η Βάσια Καλλιμάχου Chief Operations officer και ο Φιλώτας Νιάρχος, Υπεύθυνος δράσεων.

Ποια είναι η φιλοσοφία σας;

Σκοπός μας είναι να αντιστρέψουμε την καταστροφή που υφίσταται κάθε χρόνο ο πλανήτης μας και τα δάση του , καθώς επίσης να ανεβάσουμε το επίπεδο ευαισθητοποίησης και δραστηριοποίησης όλων των ανθρώπων σχετικά με τον εθελοντισμό και την συνεισφορά.

Ποια είναι η βάση σας;

Η βάση μας είναι η Αθήνα και συγκεκριμένα το γραφείο μας βρίσκεται στην Αγ. Παρασκευή.

Πώς θα μπορούσε κάποιος να συμβάλλει στην προσπάθεια σας;

Έχουμε δημιουργήσει τα βραχιόλια της we4all που μπορεί να βρει ο καθένας στο site μας, όπου με κάθε αγορά βραχιολιού χρηματοδοτείται η αγορά – φύτευση – φροντίδα για τουλάχιστον δύο χρόνια ενός δέντρου. Πέρα από αυτό μπορεί όποιος θέλει να συνδράμει αλλά δεν θέλει να αγοράσει βραχιόλι, να δωρίσει ένα δέντρο που μπορούμε να το φυτεύσουμε εμείς γι’ αυτόν ή να έρθει μαζί μας σε μια δράση να το φυτεύσει ο ίδιος.

Η WE4ALL είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο που όποιος θέλει να βοηθήσει, μπορεί. Πάντα υπάρχει χώρος και τρόπος να συμμετέχεις αν θέλεις κι εσύ να πετύχεις την αλλαγή.

Ποια είναι η πιο σημαντική δράση που έχετε διενεργήσει μέχρι τώρα;

Όλες τις δράσεις μας τις θεωρούμε εξίσου σημαντικές εκείνη όμως που προσωπικά μας συγκίνησε σαν ομάδα ήταν η δράση δεντροφύτευσης που κάναμε στο Νέο Βουτζά. Φυτέψαμε μέσα σε μια ημέρα 1,000 δέντρα με την βοήθεια πάνω από 800 εθελοντών και αφιερώσαμε την δράση μας στην Αυστραλία που καταστράφηκε πέρυσι από την μεγάλη πυρκαγιά που προκλήθηκε.

Πού φυτεύονται τα νέα δέντρα;

Συνήθως δραστηριοποιούμαστε στην Αττική αλλά σταδιακά θα επεκτεινόμαστε και στην υπόλοιπη Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Οι δράσεις μας εστιάζονται εκεί που υπάρχει πιο άμεση ανάγκη. Ξεκινώντας από το Μάτι Αττικής, έχουμε πλέον φυτέψει δέντρα σε πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Αμαζονίου και της Αυστραλίας.

Πόσα δέντρα έχετε καταφέρει να φυτέψετε μέχρι τώρα;

Η we4all ξεκίνησε επίημα στις 22 Μαρτίου 2019 και μέχρι τώρα με τις τελευταίες δράσεις δενδροφύτευσης έχουμε ξεπεράσει τα 5.000 δέντρα. Ο στόχος μας είναι να φτάσουμε τις 50.000 νέα δέντρα μέχρι το τέλος της σεζόν.

Σε μια εποχή στην οποία το περιβάλλον δεν διανύει και την καλύτερη του περίοδο με ποιες απλές, καθημερινές πράξεις θα μπορούσαμε να κάνουμε την διαφορά;

  1. Να μαζεύουμε από 1-2 σκουπιδάκια κάθε φορά που είμαστε στην φύση.
  2. Να αποφεύγουμε τα πλαστικά μιας χρήσης.
  3. Να έχουμε μπουκάλια reusable αντί για πλαστικά.
  4. Να κάνουμε ανακύκλωση.
  5. Να χρησιμοποιούμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή το ποδήλατο ή το περπάτημα όταν θέλουμε να μετακινηθούμε.

Ποια θεωρείτε πως είναι η μεγαλύτερη καταστροφή που έχει υποστεί ο πλανήτης μας μέχρι σήμερα;

Δυστυχώς ο πλανήτης μας καταστρέφεται από συσσωρευτικούς παράγοντες και ενέργειες. Όπως γνωρίζουμε όλοι η κλιματική αλλαγή προκαλείται από τον σύγχρονο τρόπο ζωής και τις μη-περιβαλλοντικές συνήθειες μας. Είναι πιο σημαντικό να αλλάξουμε όλοι νοοτροπία στο πως φερόμαστε στην φύση, στο τι τρώμε, στο πως μετακινούμαστε και να επιτρέψουμε στη Γη να θεραπευτεί. Η καταστροφή του Αμαζονίου που έγινε πέρυσι τέτοια εποχή. H We4all μέσα από την υποστήριξη που δέχθηκε από τις πωλήσεις των βραχιολιών δωρίσαμε 100 δέντρα για φύτευση στην Βραζιλία μέσω των τοπικών συνεργατών.

Μέχρι που θα θέλατε να φτάσετε; Ποια θεωρείτε πως είναι η κορυφή; Ποιο είναι το όνειρο σας;

Το όνειρο μας είναι να φυτέψουμε σε κάθε γωνία του πλανήτη δέντρα και να αντιστρέψουμε την καταστροφή που προκαλείτε κάθε χρόνο.

Μπορείτε να μας πείτε κάποιες επικείμενες δράσεις σας μέσα στο 2020;

Ξεκινάμε τις δράσεις πάλι από τέλος Οκτωβρίου που ουσιαστικά είναι και το ξεκίνημα της σεζόν για δενδροφυτεύσεις. Δεν σταματάμε όμως μόνο στις δενδροφυτεύσεις. Συμμετέχουμε ενεργά και σε ημερίδες σχετικά με την Κλιματική αλλαγή, αλλά και μια πρωτοβουλία που έχουμε αγαπήσει είναι και η συμμετοχή μας σε μεμονωμένες ενημερώσεις σε νηπιαγωγεία σε όλη την Αττική που εκτός από παρουσιάσεις που κάνουμε γίνεται παράλληλα και δεντροφύτευση με τα παιδιά να μας βοηθάνε και να μαθαίνουν από πρώτο χέρι πως γίνεται μια δεντροφύτευση. Σύντομα θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες στα social media μας. Μέχρι τότε συνεχίζουμε τους καθαρισμούς δασών και παραλιών.

Πώς θα μπορούσε κάποιος να επικοινωνήσει μαζί σας;

Είτε μέσω του website μας www.we4all.com, είτε μέσω social media Facebook @we4allofficial, Instagram @we4all_official.

Συνέντευξη στην Ιωάννα Καλφόγλου

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top