Podcasts | Πάστα Φλώρα

Σήμερα, με τις χιλιάδες δυνατότητες που προσφέρει το ίντερνετ, ο καθένας μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε αναρίθμητες προτάσεις διασκέδασης για να περάσει ευχάριστα το χρόνο του, όπως σειρές, ταινίες, βιβλία, μουσική, και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Ένα είδος διασκέδασης που δυστυχώς δεν είναι τόσο γνωστό, είναι όμως άκρως ενδιαφέρον, είναι τα podcasts, ακουστικές εκπομπές ή ιστορίες, με θέματα παρόμοια με αυτά των τηλεοπτικών σειρών.
Υπάρχουν πολλά είδη podcasts, από non-fiction, που σχετίζονται με την οικονομία και την πολιτική, σε σατιρικά, podcasts κωμωδίας, podcasts για υποθέσεις φόνων, για παραμύθια, για μαγειρική, για ιστορία, για λογοτεχνία, μέχρι και podcasts που αποτελούν από μόνα τους ολοκληρωμένες ιστορίες, που συνεχίζουν σε κάθε επεισόδιο, όπως σε μια σειρά, με διαφορετικούς ηθοποιούς να ενσαρκώνουν τους χαρακτήρες δίνοντάς τους φωνή.
Προσωπικά, ανακάλυψα τα podcasts λίγα χρόνια πριν, σχεδόν εντελώς τυχαία, από τότε όμως έχω ανοίξει έναν καινούριο κόσμο, που μου προσφέρει όσο διασκέδαση όση και οι σειρές στο Netflix. Τα podcasts έχουν το θετικό ότι είναι αρκετά εύκολα να βρεθούν, καθώς κάποιος μπορεί να τα βρει σε εφαρμογές όπως το Spotify και το I-Tunes, ή να τα κατεβάσει από εφαρμογές όπως το CastBox, ενώ παράλληλα, ακριβώς επειδή ο ακροατής δεν βλέπει τίποτα παρά ακούει, αναπτύσσεται και ενδυναμώνεται η φαντασία.
Ακόμα, για όσους θέλουν να βελτιώσουν τα αγγλικά τους, οι διαφορετικές προφορές με τις οποίες είναι δυνατόν να έρθουν σε επαφή κατά τη διάρκεια της ακρόασης ξένων podcasts θα βοηθήσει να αποκτήσουν μια σφαιρική γνώση της γλώσσας και να εξοικειωθούν. Φυσικά, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ο δρόμος προς τη δουλειά, το καθάρισμα ή κάποιο ταξίδι, μπορεί να συμπληρωθεί αντί για μουσική από ένα podcast.
Μερικά από τα podcasts σειράς που αγαπώ, τα οποία δεν είναι μεγάλα σε μέγεθος αλλά έχουν καταιγιστική δράση και αποτελούν ευχάριστα ακούσματα είναι το Ars Paradoxica, μία ιστορία για μια επιστήμονα που καταλάθος ανακάλυψε το ταξίδι στο χρόνο και επέστρεψε στην εποχή μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για να διορθώσει σοβαρά ιστορικά λάθη, το Victoriocity, ένα μυστήριο που εκτυλίσσεται σε μία εναλλακτική Βικτωριανή εποχή γεμάτη τεχνολογικά επιτεύγματα και παράξενα συμβάντα και το Mabel, ένα σκοτεινό παραμύθι για μια νεαρή νοσοκόμα που προσλαμβάνεται σε ένα σπίτι μέσα στο δάσος για να βοηθήσει μια ηλικιωμένη κυρία να συνδεθεί με την εξαφανισμένη εγγονή της.
Από podcasts/ντοκιμαντέρ, μου αρέσει το The Most Notorious, που αναλύει υποθέσεις εγκληματιών, το Singing Bones, που διαπραγματεύεται γνωστά παραμύθια και τη σχέση τους με άλλους θρύλους ανά τον κόσμο, και το Feminist Folklore, που συλλέγει μυθολογικά στοιχεία από τις πέντε ηπείρους και τα σχολιάζει σε σχέση με το αντίκτυπό τους στα στερεότυπα και τις αντιλήψεις για τις γυναίκες στην κάθε χώρα και εποχή.
Γενικά, θεωρώ πως τα podcasts είναι ένας πολύ διασκεδαστικός τρόπος να περάσει η ώρα αλλά και μία ενδιαφέρουσα μορφή διασκέδασης για να περνάει ο χρόνος στο λεωφορείο, το αυτοκίνητο, το αεροπλάνο και τα άλλα μέσα μεταφοράς.
Μαρία Επισκόπου
View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top