Τα δικά μου σίγουρα περιλαμβάνουν τα παρακάτω, αλλά θα ήθελα να μου στείλεις και εσύ τα δικά σου
- Βρώμη
- Είναι εξαιρετική πηγή β-γλυκάνης, ανήκει στις φυτικές ίνες και είναι εξαιρετική για την καρδιά σου
- Είναι οικονομικά φιλική
- Είναι χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη και με υψηλό βαθμό κορεσμού, χάρη στις φυτικές ίνες
- Όσπρια (Κύριοι εκπρόσωποι: Φακές, φασόλια, ρεβίθια)
Όπως μου αρέσει να τα λέω: η πλήρης τροφή μιας και είναι:
- Πηγή φυτικής προέλευσης πρωτεΐνης που συνδυαστικά με δημητριακά δεν στερούνται σε τίποτα από τη ζωική
- Γίνονται από μπιφτέκια, σαλάτες, μέχρι τις παραδοσιακές μας σούπες
- Είναι πηγή σύνθετων υδατανθράκων
- Κονσέρβα τόνου
Για τις έκτακτες ανάγκες, όταν την ξεπλένεις για να φύγει το περιττό αλάτι είναι η πιο γρήγορη σαλάτα που μπορείς να κάνεις
SOS: Είναι απαχη πηγή πρωτεΐνης με υψηλό δείκτη κορεσμού
- Πατάτες
Γλυκοπατάτες ή κανονικές, πλούσιες σε φυτικές ίνες μπορούν να χαρίσουν μια ιδιαίτερη πνοή στα συνοδευτικά σου.
TIP: Οι γλυκοπατάτες σου καλύπτουν περισσότερο από το 100% των αναγκών σου σε βιταμίνη Α.
- Πλιγούρι/ Κινόα
- Είναι ψευδοδημητριακά
- Πλουσιότερα σε πρωτεΐνη, μέταλλα και ιχνοστοιχεία σε σχέση με το ρύζι και τα ζυμαρικά
- Χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη
- Ιδανικά για σαλάτες και συνοδευτικά
Μαρία Μεντζέλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με M.Sc. Κλινική Διατροφή,
Εξειδίκευση στο Life Coaching και στο NLP (Πανεπιστήμιου Αιγαίου),
Τηλέφωνο: 6984515475, E-mail: maria.mentzelou@hotmail.com