Πως η καραντίνα μπορεί να γίνει η πιο δημιουργική φάση της ζωής σου | Πάστα Φλώρα

Ζούμε σε μια μοντέρνα εποχή που όλα είναι έτοιμα μέσα από ιστοσελίδες σε μικρές ή μεγάλες οθόνες. Οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει σε αυτή τη ρουτίνα και νιώθουν ότι η ζωή τους είναι πιο άνετη και «ασφαλή». Πως όμως αυτό φάνηκε εν έτη 2020 σε μια κατάσταση που χρειάστηκε ο κόσμος να κλειστεί σε μια καραντίνα λόγω του κορωνοιού; Ήταν έτοιμος σε τέτοια μέτρα; Χιλιάδες αψήφησαν το γεγονός της καραντίνας και δεν σκέφτηκαν ούτε λεπτό τον διπλανό τους. Το κράτος έλαβε μέτρα για περισσότερη προφύλαξη, αλλά και πάλι οι άνθρωποι σκέφτηκαν μόνο μη χαλάσουν την άνεση και τη μεγαλομανία τους. Ράφια αδειάζουν καθημερινά με ραγδαίους ρυθμούς δίχως νόημα. Επικρατεί ένας πανικός για το άγνωστο, ένας πανικός για αυτά που είναι να έρθουν. 

Μέσα σε όλα αυτά πολλά καταστήματα έκλεισαν για την προφύλαξη των εργαζομένων και των πολιτών. Και οι δυο πλευρές με αντιπαλόμενα συναισθήματα. Οι μεν κοιτάζουν πως θα τα βγάλουν πέρα με τους μισθούς και οι δε τι θα αγοράσουν τελευταία στιγμή. Η καραντίνα έφερε σε αδιέξοδο μεγάλο αριθμό ατόμων με την δικαιολογία ότι θα σαλτάρουν αν δεν δουλεύουν. Είναι κατανοητό, αλλά ο άνθρωπος δεν έχει γεννηθεί για να δουλεύει μέχρι να πεθάνει. Άλλοι συνεργάτες του περιοδικού θα σας εκφράσουν μέσω των κειμένων τους πολύ όμορφες ιδέες που μπορείτε να ασχοληθείτε όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας.

Τα βιβλία είναι φίλος των ανθρώπων. Δεν πρόκειται να σας προτείνω κάτι ιδιαίτερα. Διαβάστε όμως, διευρύνετε τον νου σας. Μελετήστε για θέματα που έχετε ανεκπλήρωτα ερωτήματα. Ελάτε σε επαφή πιο πολύ με συγγενικά και αγαπημένα σας πρόσωπα. Μην αφήνετε τα παιδιά σας να πέφτουν σε ένα τάμπλετ ή σε παιχνιδομηχανές για να είναι ήσυχα ενώ μπορείτε να τους δείξετε τον χρόνο που περνούσατε εσείς στα παιδικά σας χρόνια. Σκεφτείτε σε αυτό το στάδιο που δεν εργάζεστε αν τελικά σας αξίζει το μέρος που εργάζεστε ή ήρθε στα αλήθεια ο καιρός για κάτι άλλο που πριν θα το προσπερνούσατε. Δεν υπάρχει πρόσχημα για την αύξηση βάρους λόγω της κατάστασης επειδή δεν κινείστε έξω ή δεν μπορείτε να πάτε γυμναστήριο ενώ μπορείτε πολύ άνετα να γυμναστείτε στο σπίτι σας αλλά όχι σε ακραίο βαθμό. Είναι σημαντικό να εμπλουτίζετε τη διατροφή σας με φρούτα και λαχανικά.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά που μπορεί να προσφέρουν δημιουργικότητα σε έναν άνθρωπο. Αν είχατε τάση σε κάποια τέχνη πιάστε την πάλι από την αρχή. Για μένα η γραφή είναι μια μορφή τέχνης που με έχει βγάλει από πολλά αδιέξοδα στη ζωή μου όπως το διάβασμα που προανέφερα και οι μελέτες (έρευνες). Θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια όπως έγραψα πιο πάνω. Παίξτε επιτραπέζια, παιχνίδια γνώσεων, όνομα/φυτό/ζώο/πράγμα και τόσα άλλα που σας πρόσφεραν όμορφες αναμνήσεις στο παρελθόν. Οι ταινίες και οι σειρές σε έναν καναπέ είναι μια λύση αλλά όχι να σπαταλάτε τον χρόνο σας μόνο εκεί. Διακοσμήστε αλλιώς τους χώρους του σπιτιού σας που πριν θα αγνοούσατε για χίλιους δυο λόγους.

Είναι τόσα πολλά που μπορεί να καταπιαστεί ο άνθρωπος που λόγω των καιρών τα έχει αφήσει πίσω. Δεν είναι σημαντικό αν θα είναι τέλειο το μακιγιάζ ή το χτένισμα ή τι ρούχα που θα φοράμε για να υπάρχει η τελειότητα στις ιστορίες του facebook και του instagram. Όλοι έχουμε πέσει λίγο ή πολύ σε αυτή τη μάστιγα. Προσπαθήστε να εμπνέετε για το καλύτερο και όχι να γίνεστε έρμαια επειδή έτσι προστάζει η νέα εποχή. Αγαπήστε τον εαυτό σας περισσότερο. Φροντίστε τον και πραγματικά αφιερώστε όσο χρόνο μπορείτε ταξινομώντας αυτά που είχατε πετάξει στο υποσυνείδητο σας. Μέσα σε αυτά είναι η συγχώρεση, σκέψεις που κρατούσατε και δεν εκφράζατε, καταστάσεις που λόγω του άγχους της πόλης δεν δώσατε το ανάλογο ενδιαφέρον.

Σκεφτείτε σχέδια δράσης αν τυχόν χειροτερέψουν τα πράγματα. Μην αφήνετε το μυαλό σας να χαζεύει στο χαζοκούτι. Θέλουν να υπάρχει τρόμος παντού. Θέλουν να σπείρουν την αγωνία και μετά δήθεν την σωτηρία. Γίνονται χειρότερα καθώς υπάρχει αυτό το θέμα του ιού. Να έχετε τρόφιμα μακράς διάρκειας, αλλά δεν χρειάζεται να υπερβαίνετε την ποσότητα. Για λίγο σκεφτείτε και τον συνάθρωπό σας. Όλα είναι μια αλυσίδα καταστάσεων που προκαλούν μια αιτία και ένα αποτέλεσμα. Μακάρι οι αιτίες να φέρνουν όμορφα αποτελέσματα. 

Το πιο όμορφο είναι που ο πλανήτης θεραπεύεται αυτή τη στιγμή. Η φύση εδώ και αιώνες πάντα έβρισκε τον τρόπο γιατί λοιπόν όχι και οι άνθρωποι; Αγαπήστε τη φυσικότητα μέσα σας. Δεν δημιουργεί μόνο η φύση θαύματα, αλλά και ο άνθρωπος που υπάρχει μέσα σε αυτή. Αποβάλλετε την αρνητική ενέργεια που σας επιβάλλουν και σκεφτείτε να αλλάξετε. Οι αλλαγές ξεκινούν από μέσα μας και είναι ότι πιο δημιουργικό μπορείτε να κάνετε αυτή την περίοδο. Σε τέτοιους καιρούς που μπορεί για τα πιστεύω μου να με θεωρήσουν γραφική πιστέψτε με αυτά με έχουν βοηθήσει γιατί ανεξαρτήτως την οποιαδήποτε εργασία δεν άφησα το πνεύμα μου σε λήθαργο.

Ελλάδα Κράλλη

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top