Πως να περάσεις τον χρόνο σου το σαββατοκύριακο; | Πάστα Φλώρα

Είτε αποζητάς δράση είτε απλά σου λείπει ξεκούραση και χρόνος για να ανασυνταχθείς, το σαββατοκύριακο αποτελεί την ιδανική στιγμή να θέσεις σε εφαρμογή τα σχέδιά σου. 

Αν αξιοποιήσεις το χρόνο σου σωστά, πολλά μπορούν να συμβούν μέσα σε 48 ώρες! 

Συνάντησε φίλους 

Σίγουρα ένα βαρυφορτωμένο καθημερινό πρόγραμμα εργασίας περιορίζει κάπως το χρόνο και την ενέργεια για να επιδιώξεις εξόδους με φίλους. Το σαββατοκύριακο αποτελεί την κατάλληλη ευκαιρία να αναθερμάνεις την κοινωνική σου ζωή και να κάνεις ένα catch up με φιλικά πρόσωπα. 

Κάνε μια κοντινή εκδρομή

Διάλεξε ένα κοντινό προορισμό και εξερεύνησέ τον. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μια αλλαγή στο περιβάλλον θα σε ανανεώσει και θα σε βοηθήσει να γεμίσεις τις μπαταρίες σου. 

Κάνε μια αλλαγή στο σπίτι 

Αν νιώθεις ότι ο χώρος σου χρειάζεται μια ανανέωση, το σαββατοκύριακο είναι η καλύτερη στιγμή να την πραγματοποιήσεις. Κάνε μια αλλαγή στη διάταξη των επίπλων, αφαίρεσε και χάρισε πράγματα που δεν χρειάζεσαι πια στο χώρο σου, βάψε ένα καινούργιο χρώμα τους τοίχους, αναζήτησε και ασχολήσου με DIY κατασκευές που μπορούν να ομορφύνουν το περιβάλλον σου. 

Επισκέψου ένα μουσείο

Δεν ξέρω για εσένα, αλλά προσωπικά συμφωνώ 100% με τον Pablo Picasso όταν δήλωνε ότι «η τέχνη καθαρίζει την ψυχή από τη σκόνη της καθημερινότητας». Σε κάθε περίπτωση, μια βόλτα σε ένα μουσείο, έναν εκθεσιακό χώρο, μια γκαλερί κτλ. μπορεί να σε γεμίσει προβληματισμούς και έμπνευση, δίνοντας παράλληλα στο ΣΚ σου εκείνο το απαραίτητο touch καλαισθησίας. 

Διάβασε ένα βιβλίο

Αν μέσα στην εβδομάδα δεν βρίσκεις το χρόνο και την ενέργεια για να διαβάσεις μερικές σελίδες από ένα καλό βιβλίο, τότε σίγουρα μέσα στις 48 ώρες που έχει ένα σαββατοκύριακο, θα μπορέσεις να ξεκλέψεις λίγο χρόνο. 

Βγες

Πήγαινε σε όλα εκείνα τα μέρη που είχες βάλει στο μάτι και ευχαριστήσου την επαφή με τον έξω κόσμο. Ανακάλυψε την πόλη σου, δοκίμασε νέα στέκια, δώσε ραντεβού σε νέα σημεία που δεν είχες βρεθεί ξανά.  

Προετοίμασε το πρόγραμμα της επόμενης εβδομάδας

Κάνε έναν απολογισμό της εβδομάδας που πέρασε και οργανώσου για την εκείνη που έρχεται. Μαγείρεψε και αποθήκευσε τα γεύματα της εβδομάδας, διάλεξε τα outfits που πρόκειται να φορέσεις ή/και κάνε μια to-do-list. Ο κατάλληλος προγραμματισμός σίγουρα θα σου εξασφαλίσει ελεύθερες ώρες για ξεκούραση ή ενασχόληση με κάτι δημιουργικό μέσα στην επόμενη εβδομάδα.    

Κοιμήσου!

Ναι, κοιμήσου! Όσο σου χρειάζεται προκειμένου να γεμίσεις τις μπαταρίες σου που έχουν αδειάσει. 

Και γενικότερα… ξεκουράσου

Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Ξεκούραση δεν είναι εξάλλου μόνο ο ύπνος. Κάνε μια ήρεμη βόλτα, binge-αρε την αγαπημένη σου σειρά, δες ταινίες που ήθελες να δεις και δεν έβρισκες χρόνο. Γενικότερα απενοχοποίησε την έννοια της ραστώνης και ευχαριστήσου το χρόνο που μπορείς να έχεις μακριά από όλους και όλα. 

Ελένη Σωτηράκου

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top