Προκλήσεις και προοπτικές ανάπτυξης των 12 ζωδίων | Πάστα Φλώρα

Κριός – Φόβος και θάρρος

Ο πρώτος του ζωδιακού κύκλου που ενσαρκώνει τον σπόρο της Ψυχής. Στην ώριμη του εκδοχή, ο Κριός αντιμετωπίζει τόσο τον εξωτερικό, όσο και τον εσωτερικό του κόσμο με θάρρος, εμπιστοσύνη και χαρά. Σε αντίθετη περίπτωση, οποιοδήποτε απρόβλεπτο γεγονός προκαλεί έναν φυσικό φόβο και η ενστικτώδης αντίδραση του είναι το μοτίβο το «fight or flight». Η πρόκληση που αντιμετωπίζει είναι να ξεπεράσει το αίσθημα της αδυναμίας μπροστά σε καταστάσεις που δεν ελέγχει ή δεν αντιλαμβάνεται πλήρως.

Παράλληλα, ο Κριός αγωνίζεται ανάμεσα στην επιθυμία του να αντιμετωπίσει προκλήσεις ζώντας στο έπακρον και από την άλλη, στον φόβο πως θα πληγωθεί ή καταστραφεί από αρνητικές σχέσεις και εχθρικά περιβάλλοντα. Αυτό θα εκδηλωθεί είτε αυτοκαταστροφικά για να αποφευχθεί η εξωτερική σύγκρουση είτε ως κάποια ακραία επιθετικότητα.

Ο κυριότερη φοβία του Κριού ουσιαστικά, είναι η ίδια του η θέληση. Ο κριός αντιπροσωπεύει την ωμή, πρωταρχική δύναμη που μπορεί να καταστρέψει, ακόμα και να σκοτώσει. Πρέπει να μάθει να δαμάζει τις προσωπικές του παρορμήσεις και να μετασχηματίσει την ισχυρή του ενέργεια σε πειθαρχημένο μέσον, καθοδηγούμενο από έναν εσωτερικό και ανώτερο σκοπό. Η σωστή χρήση της βούλησης, αποτελεί εμπειρία που ο Κριός ανακαλύπτει καθώς εξερευνά τον εαυτό του και τις αλληλεπιδράσεις του με τους γύρω του. Η καλλιέργεια της θέλησης έρχεται με τη δική του αυτογνωσία και αυτοδυναμία.

Ταύρος – Αξίες και επιθυμία

Η βαθύτερη έννοια που σχετίζεται με τον Ταύρο είναι η φύση της επιθυμίας στη ζωή των ανθρώπων. Αυτό που λαχταράμε είναι στο τέλος αυτό που θα εκτιμήσουμε. Το ερώτημα είναι πως ο Ταύρος θα κατευθύνει την ανάγκη αυτή του επιθυμείν προς την εκπλήρωση αναγκών συνδεδεμένων με τις αξίες της αληθινής ασφάλειας και ικανοποίησης.

Ο Ταύρος που δεν έχει εξελιχθεί αρκετά είναι προσκολλημένος στη γη. Παρασύρεται από την παρόρμηση να αποκτήσει όμορφα πράγματα και κυνηγά εμπειρίες που προσφέρουν σωματική ευχαρίστηση. Η ενστικτώδης θέληση του να κατέχει πράγματα και να βιώνει τα πάντα αισθησιακά οδηγείται από την πεισματική του στάση του να επιτύχει αυτό που ονομάζουμε «καλής ζωή».

Ο Ταύρος πρέπει να συνειδητοποιήσει τελικά, ότι τα μόνα μόνιμα υπάρχοντα πρέπει να αναζητηθούν ως ιδιότητες μέσα στον ίδιο του εαυτό.  Όλες οι φυσικές κατοχές, τα οικονομικά οφέλη, η κοινωνική θέση και οι σχέσεις μπορούν να χαθούν, να καταστραφούν ή να υποτιμηθούν. Μόνο οι νοητικές νοοτροπίες, η συναισθηματική σταθερότητα και τα πνευματικά χαρακτηριστικά μπορούν να του χαρίσουν την αίσθηση της ασφάλειας και της μονιμότητας που ψάχνει. Η πρόκληση για τον Ταύρο είναι να χρησιμοποιήσει την ενέργεια για επιθυμία ως καύσιμο για την καλλιέργεια πνευματικής φιλοδοξίας, η οποία μεταφράζεται στην ανάγκη να απελευθερωθεί ο εαυτός του (και τα άλλα ανθρώπινα όντα ευρύτερα ως μάθημα) από την προσκόλληση στην ύλη και τις κατώτερες ανάγκες. 

Δίδυμοι- Χωρισμός και το άλλο μισό

Ο Δίδυμος νιώθει συχνά πως κάτι του λείπει, είναι μισός και χαμένος. Το τρίτο ζώδιο αντιπροσωπεύει την πρώτη εμπειρία της συνείδησης με την οποία έρχεται παράλληλα και η συνειδητοποίηση του διαχωρισμού από το Θείο. Μαθαίνουμε εξαρχής, ότι η θλίψη και η απώλεια υπάρχουν στον ψυχολογικό διάκοσμο του Διδύμου. Ωστόσο, η συνείδηση ​​είναι το Φως στο νου. Όσο περισσότερο το φως, τόσο μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και μεγαλύτερη αντίληψη. Αυτό που ο Δίδυμος αναγνωρίζει είναι η χαμένη σχέση του με τον θεϊκό εαυτό του. Το πρόβλημα για εκείνον είναι, όταν πιστεύει πως ο “άλλος” βρίσκεται έξω από τον εαυτό του.

Ο Δίδυμος, λοιπόν, αντιπροσωπεύει την πρώτη μας εμπειρία από το χωρισμό και τα αντίθετα. Το δώρο του Δίδυμου είναι να μας ωθήσει να θυμηθούμε πότε και πώς έγινε ο διαχωρισμός, ώστε να μπορέσουμε να επανασυνδεθούμε με τη δική μας αθωότητα και το εσωτερικό μας παιδί, το οποίο και αποτελεί το άλλο μας μισό. Η ευχάριστη και παιχνιδιάρικη σύνδεση με την ψυχή μας είναι αυτό που ψάχνουμε. Το εσωτερικό παιδί μας είναι ο χαμένος μας δίδυμος. 

Ο Δίδυμος, βέβαια, βιώνει τόσο το τραύμα όσο και την ελευθερία στον χωρισμό. Η διεκδίκηση της ταυτότητας του ατόμου και ο διαχωρισμός από τους άλλους αποτελεί προϋπόθεση για την επίτευξη της συναισθηματικής ασφάλειας που θα μας διδάξει ο Καρκίνος στη συνέχεια. Πρέπει να είμαστε σε θέση να βιώνουμε τον εαυτό μας ανεξάρτητο από τους άλλους, εάν θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι. Η διαδικασία εξατομίκευσης για τον Δίδυμο είναι απαραίτητη για να επιβιώσει, να έχει προσωπική κατεύθυνση, να μην είναι θύμα, να μην απορροφηθεί σε ταξίδια των άλλων, να έχει τη δική του ζωή και να αφήσει τους άλλους να έχουν τη δική τους. Ο Δίδυμος μας διδάσκει να τιμούμε τους άλλους και να τιμούμε τον εαυτό μας.

Καρκίνος – Απόσυρση και προσαρμοστικότητα

Ο Καρκίνος πορεύεται έτσι, ώστε να συνδεθεί με τα συναισθήματά του, επειδή η επιθυμία για συναισθηματική δόνηση είναι στην πραγματικότητα το πεδίο δύναμης της ψυχής. Ο Καρκίνος όμως, που δεν έχει συσπειρώσει τη συναισθηματική του ενέργεια θα υποδουλωθεί από αυτή και θα είναι καταδικασμένος σε απρόβλεπτη και παρεξηγήσιμη συμπεριφορά. Ο Καρκίνος πρέπει να μάθε να βιώνει την μεταβλητότητα του, να καλλιεργεί την δεκτικότητα και να ανταποκρίνεται στις προσωπικές, κοινωνικές και παγκόσμιες διακυμάνσεις. Διαθέτει επίσης βαθιά γνώση προσωπικών, περιστασιακών και καθολικών αλήθειας. Το μονοπάτι του Καρκίνου είναι να ξεπεράσει την κατάσταση του απρόβλεπτα αναστατωμένου ανθρώπου, σε εξαιρετικά προσαρμοσμένου σε βαθύτερα νοήματα. 

Το λεπτό κέλυφος του καβουριού είναι πάντα εκεί για να του υπενθυμίσει ότι, τελικά, πρέπει να διαχωρίζεται από τη μαζική συνείδηση, για να ξαναγεννηθεί στην αγάπη της οικουμενικής συνείδησης. Όσο πιο ειλικρινής είναι για αυτό που αισθάνεται και όσο επιτρέπει τα συναισθήματά του να ρέουν στο σώμα μέσω των αισθήσεων, τόσο περισσότερο θα δημιουργήσει ενεργά τη δική του ασφάλεια, παρουσία και χάρισμα. Θα αγαπηθεί επειδή έχει γίνει η ενσάρκωση της αγάπης της Θείας Μητέρας. Δεν θα χρειαστεί αγάπη, γιατί είναι η Αγάπη.

Ο καρκίνος μας διδάσκει ότι ο καθένας μας, με τον δικό μας τρόπο, πρέπει να αποσυρθεί από τον εξωτερικό κόσμο και να οικοδομήσει μια εσωτερική πραγματικότητα μέσα του που θα προσφέρει την ασφάλεια και την αγάπη που δεν μπορούμε να βρούμε έξω από μας. Ένας ώριμος πια Καρκίνος αντιπροσωπεύει την ανάπτυξη μιας σταθερής εσωτερικής δομής που δεν μπορεί πια να ταρακουνηθεί από τις εξωτερικές επιρροές.

Λέων –  Περιορισμένο εγώ VS ευαισθητοποιημένο εγώ

Η συζήτηση για τον Λέοντα απαιτεί μια διευκρίνιση της λέξης εγώ. Η χρήση του όρου εγώ και των παραγώγων του (εγωιστικός, εγωκεντρικός κ.α.) προκαλεί σύγχυση. Η έννοια αυτή χρησιμοποιείται συνήθως για να αναφερθούμε στην ψευδή αντίληψη του εαυτού μας ως μια περιορισμένη ταυτότητα. Το εγώ στην αγνή του εκδοχή υποδηλώνει το εργαλείο συνείδησης που μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε σε επαφή με το κέντρο της ψυχής μας. Οι αρνητικές εκφράσεις του εγώ προέρχονται από την αδυναμία μας να συνδεθούμε με την ουσία. 

Οι δοκιμασίες του Λέοντα τον οδηγούν να αναπτύξει την διαισθητική ικανότητά του, να βιώσει την αληθινή του φύση και τη μοναδική δημιουργική συνεισφορά του στο σύνολο. Για να γίνει αυτό, ο Λέων πρέπει να βάλει φωτιά σε ψευδαισθήσεις, σε επιπόλαιες επιθυμίες και σε ψευδείς αντιλήψεις που έχει για τον εαυτό του, οι οποίες τον εμποδίζουν να γνωρίσει την ταυτότητά του και να εκφράσει τα δώρα του. Θα χρειαστεί να αναγνωρίσει τη σκιά και την ασυνείδητη προσωπικότητά του (περιορισμένο εγώ), προτού να αναγνωρίσει την ψυχή του. 

Ο Λέων ανακαλύπτει τον εαυτό του μέσω της διαισθητικής γνώσης του και όχι μέσω της διάνοιας του. Ο εαυτός δεν είναι έννοια, αλλά εμπειρία και το πρωταρχικό κίνητρο του είναι να την αποκτήσει για να εκφράζει την πραγματική του ταυτότητα. Κάθε γεγονός, πράξη ή έκφραση μπορεί να είναι αυτή που του δίνει άμεση συνάντηση με την ψυχή του. Μας διδάσκει, ότι η άμεση εμπειρία του Εαυτού είναι κρίσιμης σημασίας τόσο για τον εαυτό μας όσο και για τους άλλους. Οι ενοχλητικές και ασυνείδητες εκφράσεις του Λέοντα αποδεικνύουν περαιτέρω το σημείο. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από μία πομπώδη, θεατρική, και ψεύτικη προσωπικότητα. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο λαμπερό, εμπνευσμένο και μαγικό από έναν αυθεντικό άντρα και μία αυθεντική γυναίκα που εκφράζεται αληθινά μέσω των επαγγελματικών ή καλλιτεχνικών πτυχών.

Παρθένος- Απομόνωση και σώμα

Η Παρθένος αγωνίζεται με την αίσθηση απομόνωσης που στον πυρήνα της αποτελεί απομόνωση μέσα στον εαυτό της. Καθώς καθιερώνει μια στενή σχέση με όλες τις πτυχές της, καλλιεργεί ταυτόχρονα μια αίσθηση αλληλεξάρτησης με τους άλλους και το περιβάλλον της.

Η δυαδικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσει η Παρθένος είναι ο διαχωρισμός και η αυτονομία. Νιώθει διαχωρισμένη. Πρώτα πρέπει να εδραιώσει την αίσθηση της δικής της αυτόνομης ύπαρξης, όχι με το στόχο του να διαχωριστεί ακόμη περισσότερο, αλλά με το να αντιληφθεί πως η ένωση είναι μια εσωτερική και όχι εξωτερική εμπειρία. Η Παρθένος ξεκινάει να συνειδητοποιεί, ότι το σώμα της αποτελεί έκφραση ενός σύνθετου ενεργειακού συστήματος. Το μυαλό και οι σκέψεις της είναι ένα βασίλειο που επηρεάζει την υγεία της. Τα συναισθήματά της έχουν τη δική τους ενεργητική δομή που επηρεάζει την ευημερία του σώματός της πολύ καιρό μετά την αισθησιακή επίπτωση.

Η Παρθένος μας δείχνει ότι η σωματική μας ευεξία καθορίζεται από το πώς κρατάμε το σώμα μας στις καρδιές μας. Τα σώματά μας έχουν συνείδηση. Η υγεία τους αποτελεί ένδειξη του πόσο καλά τα τροφοδοτούμε, πόσο τα αγαπάμε, πόση ευλάβεια και ευγνωμοσύνη έχουμε γι’ αυτά. Τα σώματά μας ανταποκρίνονται τόσο στην απροσεξία, όσο και στην καλοσύνη. Η Παρθένος μας διδάσκει πως τα σώματά μας, όχι μόνο αντανακλούν τις σκέψεις μας, αλλά και τα συναισθήματά μας. Είναι αυτά που επιτρέπουν και διευκολύνουν τη διασύνδεση μεταξύ της ψυχής μας και της κοσμικής μας έκφρασης. Μέσα από την αλληλεπίδραση εξελισσόμαστε, θεραπευόμαστε, το πνεύμα μας ξυπνά και προσφέρουμε την αγάπη μας στους άλλους.

Ζυγός- Επιλογές και ειρήνη

Όταν ο Ζυγός βρίσκεται εκτός ισορροπίας, συνήθως δεν το γνωρίζει και κατηγορεί άλλους. Καθώς ο Ζυγός γίνεται συνειδητοποιημένος, διακατέχεται από την επιθυμία να βρει εσωτερική και εξωτερική σταθερότητα. Αισθάνεται ιδιαίτερα εκτεθειμένος απέναντι στις συγκρούσεις (και στο άγχος που απορρέουν) που δημιουργούνται από τις αντίθετες δυνάμεις εντός και εκτός του ίδιου. 

Καθώς ο Ζυγός προσπαθεί να αναρριχηθεί από τον κατώτερο στον ανώτερο εαυτό, μαθαίνει με οδύνη πως πρέπει να κάνει αυτό που μισεί περισσότερο. Πρέπει να κάνει επιλογές. Για να μπορέσει να κάνει συνειδητές επιλογές, χρειάζεται να κυριαρχήσει πάνω στα μέσα της σωστής κρίσης, της σωστής έκφρασης της αγάπης και της σωστής χρήσης της θέλησης. Έτσι, θα είναι σε θέση να κάνει επιλογές που ευθυγραμμίζονται με το υψηλότερο καλό για όλους. Ο ώριμος Ζυγός είναι σε τέλεια ισορροπία, όχι επειδή είναι τέλειος ή έχει δημιουργήσει έναν τέλειο κόσμο, αλλά επειδή έχει βρει τον τόπο μέσα στον οποίο η Αγάπη βασιλεύει και η Αγάπη αποφασίζει.

Η αναζήτηση του Ζυγού έχει στόχο να βρει αυτόν τον τόπο ειρήνης. Επειδή φυσικά αυτό αποτελεί περισσότερο εμπειρία, παρά μια ιδέα, ο Ζυγός πρέπει να ηρεμήσει εγκεφαλικά, ώστε όχι μόνο να βρει, αλλά να δημιουργήσει μια σχέση με αυτό το μέρος μέσα του. Στους γύρω του που μπορεί να φανεί ως αποστασιοποιημένος, μπορεί όμως στην πραγματικότητα να είναι μέρος της διαδικασίας του Ζυγού να βιώσει ουδέτερα καταστάσεις και να συνδεθεί με την καρδιά του. Οι βασικές ερωτήσεις που μπορούν να χρησιμεύσουν είναι οι εξής: η κατάσταση αυτή ενισχύει την ανάπτυξη της ψυχής μου; Ποια επιλογή θα προωθήσει τους στόχους μου και θα καλλιεργήσει την ευτυχία μου; Αυτή η επιλογή θα με κάνει να αισθάνομαι ειρηνικός και ενδυναμωμένος;

Σκορπιός- Φόβοι και δυνάμεις

O θεμέλιος λίθος του Σκορπιού σχετίζεται με τις αντιδράσεις του, την ενέργεια και τη δύναμή του. Η αφύπνιση έρχεται, όταν συνειδητοποιεί ότι είναι θύμα του εαυτού του. Η εγγενής δυαδικότητα του Σκορπιού είναι πως δείχνει τρομακτικός και ταυτόχρονα ακαταμάχητος. Ο Σκορπιός είναι εκφοβιστικός, αλλά και δελεαστικός. Μπορεί να αισθανθεί τον βαθύτερο πόνο, αλλά βιώνει επίσης την βαθύτερη ικανοποίηση.

Σε επίπεδο συνείδησης οι συναισθηματικοί φόβοι του Σκορπιού μπορεί να φαίνονται παράλογοι, όμως στο επίπεδο της ψυχής είναι πολύ ρεαλιστικοί. Ο Σκορπιός μας διδάσκει πως οτιδήποτε απορρίψουμε, τελικά δεν θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από αυτό. Εκεί που δεν θέλουμε να πάμε, εκεί είναι ο απώτερος προορισμός μας. Το τέχνασμα είναι να τιμήσουμε τους φόβους μας και όχι να χειραγωγηθούμε από αυτούς. Φοβόμαστε περισσότερο τη δική μας εξουσία. Ο Σκορπιός μας θυμίζει πως δεν υπάρχει σταθερότητα ούτε αυτοκυριαρχία, αν δεν είσαι κύριος της δικής σου συναισθηματικής ενέργειας. Δεν υπάρχει ειρήνη και καμία αρχή χωρίς συνειδητή σύνδεση με τα ένστικτα μας.

Ο Σκορπιός πρέπει να μάθει ότι για να επουλώσουμε τραύματα, θα διεισδύσουμε αρχικά στον πυρήνα των δυσλειτουργιών μας. Η αιτία βρίσκεται εκεί που εγκαταλείψαμε τον εαυτό μας. Η «αρχική αμαρτία» προκλήθηκε, όταν στρέψαμε την εσωτερική μας προσοχή προς τα έξω: όταν ξεκινήσαμε να ψάχνουμε από τους άλλους την έγκριση, την αναγνώριση και την άδεια για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας. Το σημείο μηδέν για τον Σκορπιό είναι μόλις απέρριψε τον εαυτό του και αποσυνδέθηκε από την καρδιά και τα συναισθήματά, αντί να ακούσει την διαισθητική και ενστικτώδη καθοδήγησή του. 

Τοξότης – Αναζήτηση αλήθειας και το κατάλληλο timing

Η φλέγουσα επιθυμία του Τοξότη είναι πρώτα να δει το Φως και μετά να οδηγηθεί από αυτό. Γιατί είναι το Φως της συνείδησης που θα αποκαλύψει τον σκοπό και το δρόμο του πεπρωμένου. Ο Τοξότης χρειάζεται αρχικά να επιλύσει την εγγενή δυαδικότητα του ζώου-ανθρώπου, μιας και ο Κένταυρος είναι το αντιπροσωπευτικό του μυθικό πλάσμα. Ο Τοξότης πρέπει να συγχωνεύσει τα ένστικτα με τον πνευματικό του εαυτό. Για να αφυπνιστεί οφείλει να εκπαιδεύσει το μυαλό του, ώστε να συντονιστεί, να αφουγκραστεί και τελικά να οδηγηθεί από τα ένστικτά του. Παράλληλα, πρέπει να χρησιμοποιεί συνετά τις γνώσεις και τη σοφία του αποφεύγοντας την ανούσια κινητικότητα και τις ψευδαισθήσεις. 

Φυσικά, θα χρειαστεί να μετριάσει λίγο την προθυμία του να μοιραστεί, να διδάξει και να ανυψωθεί με τη σοφία της σιωπής. Με άλλα λόγια, να εξασκεί σωστή κρίση και σωστή χρήση των ψυχικών ενεργειών. Ένας μη ώριμος Τοξότης μπορεί να απελευθερώσει τα βέλη του σε λανθασμένη στιγμή προκαλώντας προβλήματα, αφήνοντας πίσω του ανεκπλήρωτους στόχους και αποστολές. Η έμφυτη Αλήθεια, την οποία ενσαρκώνει το ζώδιο αυτό, αποκαλύπτεται μόνο αν ο σκοπός της είναι αγνός και αν διαισθητικά ευθυγραμμιστεί με τη Θείο Χρόνο.

Ο Τοξότης ξέρει, ότι υπάρχουν περισσότερα από τον επίγειο κόσμο. Πρέπει να απελευθερωθεί από την προσωπική του φυλακή μέσω πνευματικών εμπειριών, οι οποίες χρησιμεύουν ως το θεμέλιο που καθορίζει και καλλιεργεί το κοσμικό του πεπρωμένο. Ο Τοξότης πρέπει να πορεύεται με ένα ιδεώδες με το οποίο μπορεί να ζήσει και θα καθοδηγεί στον δρόμο του. Τα ιδανικά και τα όνειρά του δεν είναι επιφανειακές φαντασιώσεις. Είναι προϊόν μιας άμεσης κατανόησης των πραγμάτων μέσα από ένα διεισδυτικό και ανήσυχο μυαλό που αναρωτάται. Στο τέλος, ο Τοξότης θα γίνει ο δάσκαλος του εαυτού του. Θα βρει την ελευθερία, μόλις ανακαλύψει και το μονοπάτι που του προσφέρει ενθουσιασμό, αισιοδοξία, χαρά και παθιασμένο εορτασμό της ζωής.

Αιγόκερως – Πνευματικοποίηση της ύλης

Ο πλανήτης που σχετίζεται με τον Αιγόκερω είναι ο Κρόνος. Και οι δύο φαίνεται να συνδέονται με τον υλικό πλούτο και τους περιορισμούς που αντιμετωπίζουμε, όταν επικεντρώνουμε την προσοχή μας σε υλικές επιθυμίες. Το ζώδιο αυτό συνδέεται με τις ελπίδες, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες. Όταν, όμως, αυτά ορίζονται με όρους αποκλειστικά μη πνευματικούς, δημιουργούμε κάρμα και δεν ενεργοποιούμε το πεπρωμένο μας.

Ο μη ανεπτυγμένος Αιγόκερος αρνείται την πνευματική διάσταση της ζωής γιατί πολύ απλά δεν προσλαμβάνει τίποτα άλλο παρά ό,τι βλέπει με τις φυσικές αισθήσεις. Αυτή η μυωπική στάση δημιουργεί προβλήματα και ιδιαίτερο άγχος που σχετίζεται κυρίως με το ότι δεν έχει στην κατοχή του αρκετά, βιώνει συχνά απώλειες και τελικά δεν κερδίζει τις απολαβές που χρειάζεται. Αν αφήσει πίσω την ανάγκη του για προγραμματισμό και έλεγχο, το ένστικτό θα τον οδηγήσει στην ανάπτυξη, τις ευκαιρίες και την αναγνώριση.

Το στοιχείο κλειδί είναι να αποκολληθεί από την επιτυχία και την δόξα που πιθανόν να συνδέεται με οποιοδήποτε σχέδιο αναλαμβάνει. Η αποκόλληση αυτή θα συμβάλει στην αφετηρία για την απόλυτη ελευθερία του Αιγόκερου. Για εκείνον, ο ρεαλιστικός στόχος δεν θα πρέπει να είναι ο ίδιος στόχος, αλλά η εκτίμηση της προσπάθειας και της χαράς που προσφέρει η στιγμή. Με αυτόν τον τρόπο, θα αναγνωρίσει το εσωτερικό όραμα που συμβολίζεται από το σώμα και το ιδεατό ή αλλιώς την ύλη και το πνεύμα. Ο αφυπνισμένος Αιγόκερος αιχμαλωτίζει με την παρουσία του, έχοντας συνδυάσει φυσική, πνευματική και συναισθηματική δύναμη, ώστε να εξαλείψει παρωχημένες δομές και να δημιουργήσει νέες.

Υδροχόος- Απομόνωση και εσωτερική αφύπνιση

Ο μη αναπτυγμένος Υδροχόος δεν έχει την αίσθηση του εαυτού του. Η έλλειψη αυτή θα προσελκύσει μια μυριάδα από άσχετες και ανάξιες καταστάσεις για την εξέλιξη του. Δεν είναι σε θέση να διακρίνει ή να δώσει προτεραιότητα σε ευκαιρίες που εξυπηρετούν την εξέλιξη του. Πολλές φορές, επιδιώκει τη συνεχή προσοχή μέσω απρόβλεπτων και αντισυμβατικών ενεργειών και ευρύτερης προκλητικής συμπεριφοράς. Μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες των Υδροχόων είναι επίσης, ότι μπορεί να καταλήξει να βρίσκεται στο όνειρο κάποιου άλλου, αντί του δικού του. Να να γίνει οπαδός, παρά ο ηγέτης που γεννήθηκε να είναι.

Όταν ο Υδροχόος ωριμάζει, αισθάνεται απομονωμένος, όχι λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος για τους άλλους, αλλά επειδή οι περιστασιακές ή επιφανειακές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις δεν ταιριάζουν στην προσωπικότητά του. Όχι επειδή θέλει να είναι διαφορετικός, αλλά επειδή είναι διαφορετικός. Στόχο του πλέον αποτελεί να ενταχθεί σε μια ομάδα, ώστε να βιώσει την αίσθηση του ανήκειν (διατηρώντας όμως την μοναχικότητα του). 

Ο Υδροχόος πρέπει να προσανατολίσει τη ζωή του, από άνθρωπο που χρησιμοποιεί την κοινωνία για προσωπική του ωφέλεια, σε αυτόν που αφιερώνει τη ζωή του για να υπηρετήσει τους άλλους. Η αφύπνιση έρχεται, όταν αντιλαμβάνεται την επιθυμία του και παράλληλα την ικανότητα να ενώσει διαφορετικές απόψεις και να τις ευθυγραμμίσει προωθώντας το κοινό καλό. Η δημιουργικότητα και η δυνατότητα του να δικτυώνει, αποδεικνύει τη δύναμη του Υδροχόου να πετύχει ανώτερος σκοπούς που υπηρετούν την ανθρωπότητα. Είναι ο παρατηρητής και ο αμερόληπτος μάρτυρας που επιτρέπει ιδέες και συναισθήματα να ενεργοποιήσουν την αλλαγή και την ελευθερία.

Ιχθύες – Θυσία και Αγάπη

Η Ψυχή φυλάσσεται στο ανθρώπινο σώμα και ως εκ τούτου δεν είναι ελεύθερη να βιώσει την ελεύθερη φύση της στην περιορισμένη φυσική διάσταση της. Η είσοδος στο ανθρώπινο σώμα είναι μια θυσία για την Ψυχή και αυτό αποτυπώνεται στη νοοτροπία των Ιχθύων. Η επιθυμία τους να θυσιαστούν και να γίνουν «άγιοι» είναι η αιτία της επιρρέπειας στο προσωπικό μαρτύριο. Ο μη εξελιγμένος Ιχθύς θα υποφέρει από κάποια μορφή συναισθηματικού ή σωματικού μαζοχισμού, ο οποίος συχνά προκαλείται από την ανάγκη της θυσίας.  

Η ευλογία της Αγάπης βιώνεται τόσο από την πτώση, όσο και από την ανάβαση. Οι Ιχθύες πρέπει να πετύχουν και τα δύο. Χρειάζεται να συνειδητοποιήσουν πως αυτό που υποτίθεται, ότι θυσιάζουν δεν είναι η προσωπική τους ευημερία, αλλά οι επιθυμίες τους με βάση το περιορισμένο εγώ που τους κάνουν πιο μίζερους. Μόλις ο Ιχθύς καταλάβει, ότι η θυσία του εγώ την κάνει πιο ευτυχισμένη και πιο ελεύθερη, έχει πολύ λιγότερη αντίσταση στο να κάνει το άλμα της πίστης.

Οι Ιχθύες συμβολίζουν την σκοτεινή νύχτα της ψυχής, την οποία όλοι βιώνουμε σε κάποιο σημείο του πνευματικού μας ταξιδιού. Τα αρνητικά συναισθήματα μας κάνουν να αναρωτιόμαστε γιατί εγκαταλείψαμε τον εαυτό μας μέσω της άρνησης, των ναρκωτικών, του αλκοόλ, της σεξουαλικής κακοποίησης, της μισαλλοδοξίας και άλλων καταστρεπτικών επιλογών. Η ανάνηψη αρχίζει στο σκοτεινότερο σημείο, όταν η ψυχή πλέον είναι πρόθυμη να γυρίσει στο Φως. Μόνο όταν οι ώριμοι Ιχθύες συγχωνεύσουν στη συνείδησή τους την Αγάπη, θα βρουν συναισθηματική ισορροπία γεμάτη χαρά.

Χριστίνα Χανιώτου

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top