Ακούσαμε: Hollywood Vampires – Rise | Πάστα Φλώρα

Γράφει η Χαρά Μεγαγίαννη

Τα βαμπίρ του Alice Cooper ξαναχτυπούν! Ο rockstar ‘’ανασταίνει’’ το supergroup που είχε δημιουργήσει στα 70s. Τότε αποτελούντουταν από τους John Lennon, Harry Nilsson, Keith Moon και Ringo Star.

Πλέον, ο Cooper και οι Hollywood Vampires με Joe Perry και Johnny Depp στις κιθάρες, έκαναν live ντεμπούτο τους στο Rock in Rio festival τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε lineup παρέα με τους System of a Down, Queens of the Stone Age και Faith No More.

Το επόμενο βήμα έγινε το 2015, με το album Hollywood Vampires, όπου συμμετείχαν ενεργά όλα τα μέλη της μπάντας, και περιελάμβανε τρία cover. Ο Depp προσφέρει την ερμηνεία του στο «Heroes» του David Bowie, ο Perry τραγουδάει το «You Can’t Put Your Arms Around a Memory» του Johnny Thunder και η μπάντα επανερμηνεύει επίσης το «People Who Died» των The Jim Carroll Band. Επίσης Jeff Beck και John Waters συνδράμουν με τη συμμετοχή τους στο «Welcome to Bushwackers».

Πλέον, ήρθε η στιγμή να μιλήσουμε για το νέο album των Hollywood Vampire με τίτλο Rise σε παραγωγή του Tommy Henriksen που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα, συγκεκριμένα 21 Ιουνίου. Ένα δείγμα αποτελεί το νέο single-και ήδη προσωπικό μου αγαπημένο- «Who’s Laughing Now», ενώ συνολικά θα περιέχει 16 τραγούδια.

«Το Rise δεν είναι μόνο ένα τελείως διαφορετικό προϊόν από το πρώτο άλμπουμ μας, είναι μοναδικό σε σχέση με όλα όσα έχω κάνει», δήλωσε ο Cooper. «Έχω ασχοληθεί με αυτό πολύ διαφορετικά από ότι συνήθως κάνω όταν δουλεύω σε ένα δίσκο. Ο καθένας από εμάς, ο Joe, ο Johnny, ο Tommy και εγώ έχουμε γράψει τραγούδια σε αυτό το άλμπουμ. Η διαφορά είναι ότι δεν προσπάθησα να αλλάξω κανένα τραγούδι για να είναι περισσότερο σαν Alice. Επειδή ο καθένας μας έχει διαφορετικές επιρροές, ο ήχος αυτού του άλμπουμ είναι πολύ όμορφος», συνεχίζει. «Νομίζω ότι με αυτό το άλμπουμ δημιουργήσαμε τον αληθινό ήχο των Vampires, ενώ με το πρώτο άλμπουμ αποτίσαμε φόρο τιμής στους rock & roll αδελφούς μας που έφυγαν άδοξα. Το Rise γεννήθηκε από καθαρή δημιουργική ενέργεια, την ίδια που έχουμε όταν παίζουμε ζωντανά με τους Vampires», υπογραμμίζει ο Perry σε μια δήλωση.

Οι Hollywood Vampires παίζουν κλασσικό και τίμιο θα λέγαμε hard rock, κάτι που τείνει να εκλείψει στις μέρες μας. Παρά την ηλικία τους είναι αληθινοί rock stars με ζωντάνια και διάθεση, που αγαπούν και σέβονται αυτό που κάνουν. Πλέον το συγκρότημα δεν είναι απλώς ένα project του Alice Cooper ούτε μια φιλότιμη προσπάθεια να δημιουργήσει μια δεύτερη καριέρα (εξάλλου έχει διαγράψει χιλιόμετρα σε σκηνές και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο) αλλά είναι μια ένωση πολλών και διαφορετικών ανθρώπων που προέρχονται από διαφορετικούς χώρους όσον αφορά τα συγκροτήματα που άνηκαν πρωτύτερα και τους συνδέει το πάθος τους για τη μουσική. Το Who’s laughing now είναι ένα τραγούδι , ‘’καθαρόαιμο rock’’, με μελωδία που πραγματικά την σιγοτραγουδάς όλη την υπόλοιπα ημέρα, σκληρό-industrial ήχο στις κιθάρες, έντονη παρουσία των drums και φωνητικά στα οποία δεν μπορείς να αντισταθείς.

Αν ακόμη δεν βρίσκεις τον λόγο για να ακούσεις τους Hollywood Vampires θυμίσου ότι παίζει κιθάρα, ο Johnny Depp! Νομίζω δεν χρειάζεται να ειπωθεί κάτι άλλο πέρα από αυτό…

Καλή ακρόαση


 

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top