Σχολές αντρικής αυτοβελτίωσης: Ανάγκη ή μόδα; | Πάστα Φλώρα

  • Οι οργανισμοί που βοηθούν τον άντρα να επιστρέψει στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού του, γεννήθηκαν μέσα από την κρίση του σύγχρονου άντρα. Η ολιστική προσέγγιση τους τους ξεχωρίζει από μια απλή μόδα

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και ειδικότερα μετά την περίοδο του κοινωνικού αποκλεισμού που πέρασε, μια μεγάλη ποσότητα ανθρώπων στράφηκε προς τον εαυτό του και την πρόοδο του.

H σημασία της προσωπικής ανάπτυξης που προϋπήρχε, είναι διαφορετική για τον καθένα όμως. Η ανάπτυξη βασίζεται στους στόχους, που για τον κάθε άνθρωπο είναι διαφορετικοί. Την ανάγκη επίτευξης τους για το αντρικό φύλο, αντιλήφθηκαν  κάποιες ομάδες αντρών, δημιουργώντας τις πρώτες σχολές αντρικής αυτοβελτίωσης και υποστήριξης. Άραγε είναι μια μόδα που ήρθε και θα φύγει ή είναι μια ανάγκη που γεννά η σημερινή κοινωνία και οι ρυθμοί ζωής της ;

Η σύγχυση στο ρόλο του άντρα

Η αυτονόητη  φυλετική ισότητα  που χτίζεται καθημερινά στον κόσμο, άλλαξε πολλά δεδομένα. Μια αντίληψη που επηρεάστηκε σημαντικά αφορά με το τι ορίζεται ως άντρας στην σημερινή εποχή.

Ο ρόλος του άντρα έχει αλλάξει, κάτι το οποίο φαίνεται να μπερδεύει όλο και περισσότερους άντρες σήμερα. Η αδιάκοπη καθημερινότητα και τα πρότυπα που προβάλλονται μέσω του διαδικτύου, της τηλεόρασης αλλά και του κλειστού κύκλου που τους περιβάλλει έρχονται να ρίξουν ακόμη περισσότερο σκοτάδι, στους άντρες που ψάχνουν να δουν το φως.

Φως το οποίο οι σχολές έρχονται να δώσουν.

Η σημασία των σχολών αυτοβελτίωσης

Οι οργανισμοί που βοηθούν τον άντρα να επιστρέψει στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού του, γεννήθηκαν μέσα από την κρίση του σύγχρονου άντρα. Η ολιστική προσέγγιση τους τους ξεχωρίζει από μια απλή μόδα. Οι επιδιώξεις τους να “διδάξουν” στον άντρα τα καθήκοντα και τον ρόλο του έχει ως αφετηρία τον εσωτερικό τους κόσμο. Θεωρούν πως η αλλαγή αυτή θα έρθει από μέσα προς τα έξω και όχι το αντίστροφο. Δεν γίνεσαι καλύτερος άντρας αν απλά κάνεις καλύτερο κούρεμα. 

Τομείς βελτίωσης 

Η ανάπτυξη σου δεν μπορεί να είναι μονομερής. Οι σχολές στοχεύουν στην πολυεπίπεδη βελτίωση σου. Από εργασιακά θέματα μέχρι και το φλερτ οι σχολές είναι δίπλα σου. Θέλουν να σε δουν στην καλύτερη εκδοχή μέσα από αυτό το ταξίδι γνώσεων και αλλαγών που θα έχεις αν τους εμπιστευθείς. 

Οι σχολές αυτές απέχουν από τον όρο μόδα. Ο κλονισμός της αντρικής υπόστασης της έχει κάνει ένα κομμάτι της σημερινής εποχής. ‘Ηρθαν για να μείνουν και σε προσκαλούν να τις γνωρίσεις. 

Παναγιώτης Ντόβας

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top