ΜΕΡΙΚΑ ΑΠ’ ΟΣΑ ΜΟΥ ΕΜΑΘΕ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΜΟΥ | Πάστα Φλώρα

Γράφει η Κωνσταντίνα Πελώνη

Το να ζεις με κατοικίδιο μέσα στο σπίτι και να περνάς τη ζωή σου παρέα με αυτό σίγουρα μόνο θετικά έχει να σου δώσει! Σε βοηθάει να δεις την καθημερινότητά με άλλο μάτι. Μαθαίνεις να μοιράζεσαι τον χώρο σου, έχεις ένα έξτρα πλασματάκι να φροντίζεις, να το προστατεύεις απ’ όσα φοβάται, να περνάς χρόνο παίζοντας και να το πηγαίνεις βόλτες ειδικά όταν πρόκειται για σκύλο.

Προσωπικά μιλώντας ένας σκύλος μπορεί να σου μάθει περισσότερα απ’ όσα φαντάζεσαι! Ο Σπίθας είναι η μασκότ της οικογένειάς μου, η μασκότ της ζωής μας. Με ένα χάδι και μια ματιά του, μου παίρνει όλη την αρνητική ενέργεια και το στρες που έχω από τη δουλειά, με χαλαρώνει και με ηρεμεί. Σύμφωνα με έρευνες όσοι άνθρωποι έχουν κατοικίδια και συγκεκριμένα σκύλο ή γάτα εμφανίζουν λιγότερα προβλήματα υγείας. Με τις βόλτες που κάνουμε ο χρόνος μου περνάει ποιοτικά κι εκείνος είναι χαρούμενος. Οι δυο μας τρέχουμε στο πάρκο και απολαμβάνουμε τις στιγμές. Όταν επιστρέφω σπίτι με περιμένει στην πόρτα επειδή του έλειψα κι εγώ τον αγκαλιάζω για να του δείξω πόσο τον αγαπώ.

Αποτελέσματα από έρευνα που έγινε σε χίλιους Αμερικανούς έδειξε ότι όσοι είχαν κατοικίδιο ήταν πιο αποτελεσματικοί στην εργασία τους. Επιστήμονες έχουν δηλώσει ότι όσα παιδιά μεγαλώνουν με κατοικίδια, έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο.
Παρ όλα αυτά όταν έχεις κάποιον που σε αγαπάει χωρίς να ζητάει ανταλλάγματα από εσένα, σίγουρα είναι κάτι μοναδικό και ξεχωριστό στον κόσμο αυτό. Μόνο όσοι μοιράζονται τη ζωή τους με έναν σκύλο ή μια γάτα μπορούν να το καταλάβουν!!!

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top