Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου & Γιάννης Χαρούλης | Πάστα Φλώρα

Κάποτε ο Berthold Auerbach είχε πει ότι η μουσική ξεπλένει από την ψυχή τη σκόνη της καθημερινότητας. Όσον αφορά αυτή την εκρηκτική τριάδα, μόνο άδικο δεν είχε. Τρεις άντρες που κερδίζουν και συντροφεύουν τον κόσμο με την απλότητά και την αγνή τέχνη τους. Οι στίχοι τους αποτελούν βάλσαμο στις πυρπολημένες καρδιές μας ενώ η μουσική τους χαρακίρι στην αντάρτικη ψυχή μας. Δεν ξέρω αν έχει γίνει ήδη ολικό αφιέρωμα και για τους τρείς, το σίγουρο είναι ότι πλέον αποτελούν καθημερινό, αφού έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.

Ο Θανάσης, ο Γιάννης και ο Σωκράτης ή αλλιώς τα παιδιά της διπλανής πόρτας. Είναι το μοναχικό σαββατόβραδό σου, οι κυριακάτικες σκέψεις μακριά του, η εφηβική σου ηλικία, η παλιοπαρέα, τα καλύτερα μεθύσια σου, τα ντέρτια σου, είναι όλα τα πρέπει και τα μην μαζϊ. Είναι εσύ.

Η παιδικότητα του Γιάννη Χαρούλη, η εφηβική ραστώνη του Θανάση Παπακωνσταντίνου και η δυνατή ωριμότητα του Σωκράτη Μάλαμα είναι το ρηξικέλευθο σκουλαρίκι στην εγχώρια σκηνή.

Το θέμα ποιό είναι; Όταν έχεις να κάνεις με τρεις άντρες που πλέον “επιβάλουν” την μορφή τους σε κάθε πάρκο και σπίτι, σε κάθε στάδιο και θέατρο, τότε αρκεί μονάχα ένα λάιβ τους. Εκεί έκλεισες σαν Μαρία, Γιώργος, Μιχάλης και ούτω καθ’ εξής. Είναι τόσο δυνατή και εθιστική η αύρα που σου μεταδίδουν, που το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να την συγκρατήσει, ξεχυλλίζει από παντού.

Ρίγος, επανάσταση, καημός, έρωτας. Ένας κήπος από μεςτωμένα συναισθήματα και εικόνες. Τρεις διαφορετικές φωνές, τρεις διαφορετικοί καλλιτέχνες που μαζί κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα δάσος μουσικής ανιδιοτέλειας.

Μεγάλωσες μαζί τους και συνεχίζεις να μεγαλώνεις. Η οικογένεια είναι σαν μια αναμνηστική φωτογραφία, μπορεί να χαθεί, αλλα ποτέ δεν θα ξεχάσεις το συναίσθμα όταν την σκέφτεσαι. Έτςι είναι και οι συμπράξεις του Σωκράτη , του Θανάση και του Γιάννη. Όταν αγκαλιαστείς και κλάψεις με τον διπλανό σου στο “Τίποτα δεν χάθηκε”, βροντάξεις μέχρι η ψυχή σου να γίνει πυροτέχνημα στον ουρανό στον “Πεχλιβάνη” και χορέψεις παρέα με κάθε χαμογελαστό και φωτεινό άνθρωπο στο “Βοσκαρουδάκι Αμούστακο” τότε αυτό σημαίνει οικογένεια, και από τις πιο πολύτιμες.

Γιατί όσα χρόνια και αν περάσουν, όσα και αν χάσουμε και κερδίσουμε, το δικό σας αντάμωμα είναι η καλύτερη ανάμνηση. Γιατί η τέχνη σε κάνει να θυμάσαι.

Σας ευχαριστούμε για όλα. Καλό αντάμωμα κοπέλια.

Γιώτα Μαστροσαββάκη

See Also
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top