Στις καλύτερες μέρες που θα’ ρθουν | Πάστα Φλώρα

Ένας κυκεώνας. Μια τρικυμία. Μια θύελλα που ήρθε και σήκωσε όσα είχαν τοποθετηθεί με χάρη στη ζωή μας, στην καθημερινότητά μας. Ναι, όλα προγραμματισμένα, όλα καλοφτιαγμένα, η ζωή σε μια τάξη. Έτσι μια μέρα ξυπνάς και δεν θα πας στη δουλειά, δεν θα κάνεις την καθιερωμένη βόλτα, δεν θα δεις τους φίλους σου και τους οικείους σου ανθρώπους. Έτσι, σαν ντόμινο, όλα γκρεμίζονται κι η τακτοποιημένη καθημερινότητα αναστρέφεται.

Κάπου εκεί όμως, μέσα από μια πρωτόγνωρη αλλαγή και μια καθημερινότητα που δεν την είχες επ’ ουδενί φανταστεί, το μυαλό πλάθει εικόνες, η ελπίδα δε χάνεται. Θα φύγει αυτός «ο αόρατος εχθρός» όπως τον ονομάζουν οι ειδικοί και τότε θα εκτιμήσουμε απλά πράγματα που δεν τους είχαμε δώσει την απαιτούμενη ακόμα ή μπορεί να τα θεωρούσαμε δεδομένα.

Η υγεία μας.

«Το γκάζι» της ζωής. Μόνο με αυτή θα καταφέρουμε να βάλουμε μπρος. 

Η οικογένειά μας.

Μια αγκαλιά αρκεί για να δείχνουμε την αγάπη μας. Πόση αξία έχει η ααγκαλιάβχίλιες λέξεις αντικαθιστά.

Η δουλειά μας.

Αυτή που μας κάνει παραγωγικούς και αποτελεί τελικά σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας μας.

Μια βόλτα.

Αυτή που ίσως βαριόμασταν να κάνουμε όταν μπορούσανε,τώρα φαντάζει όνειρο. Μήπως ο ιός ήρθε για να αναθεωρήσεις και να εκτιμήσεις όλα αυτά που ίσως θεωρούσες δεδομένα; Τίποτα άλλωστε δεν είναι δεδομένο. Να μην το ξεχνάμε κι ας μην επιτρέψουμε σε κανέναν ιό να μας το θυμίζει.

Στις καλύτερες μέρες που θα’ρθουν λοιπόν…

Ιωάννα Αλεξοπούλου

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top