Τα όνειρα λοιπόν, δεν μπαίνουν σε καραντίνα | Πάστα Φλώρα

Τους τελευταίους μήνες βαλλόμαστε από δυσάρεστα γεγονότα, τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε και που απόλυτα φυσιολογικό είναι να μας δημιουργούν δυσφορία και πολλά αρνητικά συναισθήματα. Ωστόσο, ότι και αν συμβαίνει γύρω μας, όσο ζοφερή και αν είναι η πραγματικότητα που βιώνουμε, η ζωή προχωράει και είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθήσουμε τους ρυθμούς της.

Αφορμή για το συγκεκριμένο άρθρο είναι το βίντεο του Άρης Κατσιγιάννης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , που παρουσιάζει  πανέμορφα τοπία  της χώρα μας. Το βίντεο έχει τίτλο «τα όνειρα δεν μπαίνουν σε καραντίνα» και έχει άρωμα καλοκαιριού και θαλασσινής αλμύρας. 

Τα όνειρα λοιπόν, δεν μπαίνουν σε καραντίνα. Δεν μπορεί κανένας να αφαιρέσει από κανέναν άνθρωπο αυτό το δικαίωμα. Είναι ένας τρόπος να ενεργοποιηθούμε και να εξελιχθούμε, ακόμα και εν μέσω δύσκολων καταστάσεων. Το περιεχόμενο των ονείρων μπορεί να ποικίλει.

Μπορεί να είναι όνειρα που αφορούν τις διακοπές μας ή την επαγγελματική μας σταδιοδρομία. Οποιαδήποτε μορφή και να έχουν, αποτελούν πυλώνα της ανθρώπινης ύπαρξης και εξέλιξης. Πολλές είναι εκείνες οι φορές που ερχόμαστε αντιμέτωποι με πράγματα, που για την συγκεκριμένη στιγμή στην οποία βρισκόμαστε, φαντάζουν μακρινά και ανέφικτα. Ή μήπως δεν είναι πραγματικά έτσι?

«Αν κάποιος σου πει ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι, μην τον ακούσεις! Συνέχισε να ονειρεύεσαι και να προσπαθείς, μέχρι να πραγματοποιήσεις αυτό που θέλεις να πετύχεις». Αυτή η φράση είναι τόσο «δυνατή», που μας σπρώχνει στη δράση.

 Στην Ψυχολογία αυτό ονομάζεται dreaming. Το dreaming αποτελεί ουσιαστικά την οπτικοποίηση αυτού που θέλει κανείς να πετύχει. Είναι αλήθεια ότι αυτό που ονειρεύεται ο καθένας μας μπορεί να είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Όμως όλα τα όνειρα συμμερίζονται κάτι κοινό και αυτό δεν είναι άλλο από τον προσωπικό πόθο να καταφέρουμε κάτι και την τεράστια εσωτερική δύναμη να επιτύχουμε.

Την επιθυμία αυτή επιλέγουμε να την αξιοποιήσουμε ως κινητήρια δύναμη της προσπάθειάς μας, γιατί το dreaming από μόνο του δεν αρκεί για να πετύχουμε κάτι. Με άλλα λόγια, όταν ονειρευόμαστε θα πρέπει ταυτόχρονα να αναλαμβάνουμε δράση, ώστε τα όνειρά μας να πραγματοποιηθούν.

Διαπιστώνουμε λοιπόν, ότι ανεξαρτήτου των καταστάσεων που βιώνουμε, είναι σχεδόν αδύνατο να σταματήσουμε να κάνουμε σχέδια και όνειρα για το μέλλον.

Because dreaming is another way of life.

Κατερίνα Ζάχαρη

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top