Ταξίδια : Τελικά αξίζει να ταξιδεύεις μόνος/η; | Πάστα Φλώρα

Γράφει η Σίσσυ Πολιτοπούλου

Τα ταξίδια αποτέλουν οπωσδήποτε πηγή χαράς, ενώ ταυτόχρονα σε εξοπλίζουν με εμπειρίες και αναμνήσεις. Έτσι λοιπόν, είτε είναι χειμώνας, είτε κατακαλόκαιρο, παίρνεις το παρεάκι σου και πηγαίνεις σε έναν προορισμό για να περάσεις όμορφα. Τι όμως και αν αποφάσιζες να ταξιδέψεις σόλο;

Όπως είναι φυσικό, όλοι θα σε ρωτούσαν το γιατί, θα σε προειδοποιούσαν πως κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνο και θα σε έπειθαν πως τα ταξίδια δίχως συντροφιά δεν έχουν νοήμα, καθώς μόνος σου μπορείς να βρίσκεσαι παντού. Ή τουλάχιστον αυτές τις αντιδράσεις συνηθίζω να ακούω η ίδια, όταν ανακοινώνω τα σχέδια μου για τέτοιου είδους ταξίδια.

Οι λόγοι ωστόσο που σε ωθούν στην απόφαση να ταξιδέψεις μόνος/η, είναι ανώτεροι απο κάθε είδους φόβο ή αμφιβολία.

1) Ταξιδεύοντας σόλο, μαθαίνεις σαφώς καλύτερα τον εαυτό σου και δοκιμάζεις τα όρια σου. Αν είσαι σαν εμένα -τελείως ντροπαλή και φοβισμένη μόνο και μόνο στην ιδέα να πιάσεις κουβέντα με ένα σωρό αγνώστους, προκειμένου να σε βοηθήσουν να βρείς τον κεντρικό δρόμο (γιατί προφανώς θα χαθείς έστω και μια φορά)-τότε μια τέτοια εμπειρία θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση, να κοινωνικοποιηθείς και να βασίζεσαι στον εαυτό σου περισσότερο.

2) Κάνεις τα πάντα σύμφωνα με την άνεση και το πρόγραμμα σου! Κάθε μέρα είναι μια περιπέτεια ακριβώς όπως επιθυμείς εσυ. Αν θελήσεις να θαυμάσεις όλα τα αξιοθέατα του κάθε τόπου, τότε μπορείς να το κάνεις χωρίς να αγχώνεσαι για το αν οι φίλοι σου αρχίζουν να βαριούνται που τους τραβολογάς για φωτογραφίες παντού.

3) Αν και πολλές φορές η μοναχικότητα γίνεται παρεξηγήσιμη και το να απολαμβάνεις την παρέα του εαυτού σου θεωρείται ακόμη και λυπητερό, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Οι βραδινές βόλτες και τα γεύματα σε γραφικά σοκάκια, σου επιτρέπουν να απολαύσεις καλύτερα την στιγμή, να αναρωτηθείς για τις ιστορίες των ανθρώπων δίπλα σου και σου προσδίδουν την ταυτότητα ενός μυστηριώδους ταξιδιώτη.

4) Έχεις όλο τον χρόνο να σκεφτείς, να συλλογιστείς και εν τέλει να αντικατοπτρίσεις όλα όσα σε απασχολούν. Και καθώς τα ταξίδια σε βοηθούν να ξεφύγεις απο την κουραστική ρουτίνα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις, σκέψου πόσο μάλλον τα σόλο ταξίδια, που βάζουν σε τάξη τις σκέψεις σου και σου επιτρέπουν με ηρεμία και διαφορετική οπτική να δώσεις λύσεις.

5) Επιστρέφεις ως ένας διαφορετικός και ανανεωμένος άνθρωπος. Γεμάτος νέες εμπειρίες, γνωριμίες και με διαφορετική νοοτροπία, απορροφάς τα θετικά στοιχεία του σόλο ταξιδιού και τα μοιράζεσαι με τους υπόλοιπους, μεταφέροντας την μαγεία της εμπειρίας σου.

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top