Τελευταίες Εκδρομές: Σέριφος | Πάστα Φλώρα

Γράφει η Αναστασία Παπαδοπούλου

Το καλοκαίρι φεύγει σιγά σιγά αλλά οι εκδρομές συνεχίζονται. Η Σεριφος είναι αυτό το νησί που προσφέρει την ηρεμία που ζητάμε όλοι λίγο -πολύ καθώς κλείνει ο κύκλος των εξορμήσεων μας.

Απορρίπτοντας κάθε κοσμικότητα και χαρίζοντας μοναδικά χρώματα στους επισκέπτες της, η Σέριφος είναι ιδανική για αυτήν την εποχή.

Λένε πως η χώρα του νησιού είναι η πιο όμορφη και πιο γραφική, για αυτό και πολλές καλλιτεχνικές ψυχές την έχουν επιλέξει. Από την άλλη μη νομίζετε πως το νησί δεν έχει ζωή, για αυτό υπάρχει το Λιμάνι η αλλιώς Λιβάδι. Ο περισσότερος τουρισμός βρίσκεται εκεί για αυτό και είναι αδιάκοπα πολύβουο, από το πρωί στην παραλία του Αυλόμωνα, στα ταβερνάκια και τα παραδοσιακά μαγαζάκια, έως το ξημέρωμα στα διαφορά καφέ και μπαρ.

5χλμ από το λιμάνι βρίσκεται η Χώρα, κι ας δεσπόζει σχεδόν απόρθητη, σκαρφαλωμένη στους βράχους. Περπατώντας από τους Μύλους και τα κάτασπρα σκαλάκια πλησιάζεις την Πιάτσα, γραφική πλατεία με ταβέρνες και την εκκλησία του Αγ. Αθανασίου που σε καλωσορίζει. Όποιος σέβεται τον ταξιδιάρικο εαυτό του, στο Μεγάλο Λιβάδι πρέπει να κάνει μια επίσκεψη. Εκεί θα βρει τα Μεταλλεία ανάμεσα σε παλιά βαγόνια και ξεχασμένες ράγες, και θα παρει μια γεύση από την τότε ζωή του νησιού.

Οι παραλίες στη Σέριφο είναι πολλές, οι ντόπιοι λένε πως ξεπερνούν τις 70, άλλε με βράχια και βότσαλα, και άλλες με ατέλειωτες αμμουδιές. Οι περισσότερες είναι σχεδόν απάτητες, όπως τις έπλασε η φύση, παρθένες από οργάνωση και γυμνές,γεμάτες καταγάλανα νερά. Η Βαγιά, ο Κουταλάς έχουν ταβερνάκια για τα απαραίτητα εφόδια. Το Λιβάδι και τα Λιβαδακια είναι πανέμορφες και δίπλα στη χώρα. Η Ψιλή Άμμος-το 2003 ανακηρύχθηκε η καλύτερη παραλία της Ευρώπης- και ο Άγιος Σωστης, είναι οι πιο διάσημες και πιο ιδιαίτερες προτάσεις για μπάνιο.

Η ιστορία του νησιού δεν τελειώνει. Η χώρα είναι ένας οχυρωμένος μεσαιωνικός οικισμός. Χτίστηκε έτσι ώστε να προφυλάσσει τους κατοίκους από πειρατές και επιδρομές. Το Καστρο-Μονή των Ταξιαρχων,χτισμένο το 1572 είναι από τα αξιοθέατα που πρέπει να δείτε όχι μόνο για τις γνώσεις αλλά και για το ηλιοβασίλεμα του με τα παραδεισένια χρώματα που βουτούν στη θάλασσα.

Τέλος μην ξεχάσετε να κάνετε μια βουτιά κι εσείς στο βυθό του νησιού. Είναι από τους πιο γνωστούς καταδυτικούς προορισμούς κι αυτό γαιτι στο βυθό βρίσκονται το ιταλικό ναρκοθετικο που βούλιαξαν οι Γερμανοί, το ατμόπλοιο στον όρμο Καλόγερου, το υποθαλάσσιο μουσείο στο Μεγάλο Λιβάδι αλλά και κοπάδια τεράστιων τόνων με τους οποίους μπορείτε να κολυμπήσετε παρέα! Μην το σκέφτεστε, τα τελευταία καλοκαιρινά ταξίδια είναι τα πολυτιμότερα!

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top