Τι ΔΕΝ παρακολουθεί ένας διαιτολόγος στα social media; | Πάστα Φλώρα

Όλοι μας περιτριγυριζόμαστε από τα social media, πλέον είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Πολλές φορές θα δεις τι τρώει ο ένας blogger, πώς θα αδυνατίσεις σύμφωνα με τον τάδε influencer… όλο αυτό μπορεί να σε «μπλέξει». 

Όμως, αυτό πραγματικά σε εμπνέει να κάνεις πιο ισορροπημένες διατροφικές επιλογές; 

Υπάρχουν και  οι παρενέργειες βέβαια – περνάς πολλές ώρες on line και αυτό συνδέεται με κακή εικόνα σώματος , χαμηλή αυτοπεποίθηση και συμπτώματα διατροφικών διαταραχών. 

Πολλές φορές, βλέπω την σύγκριση να υπερισχύει στον κυβερνοχώρο και αυτό έχει συμβάλει στην αύξηση του άγχους για το σώμα και το βάρος. 

Για αυτό υπάρχουν μερικοί τύποι accounts που σίγουρα δεν προτείνω να ακολουθήσεις, όπως και εγώ.

  • Λογαριασμοί που κρύβουν την αλήθεια

Πολλές φορές αυτό που βλέπεις, δεν σημαίνει και ό,τι είναι. Ο χώρος του διαδικτύου έχει μεγάλο πεδίο για να μπορέσει ο καθένας να πλασάρει την αλήθεια όπως θέλει. Όμως στον πραγματικό κόσμο τα πράγματα δεν είναι πολλές φορές έτσι.  Παράδειγμα τρανό: Στα social media γίνεται συχνά πυκνά επιβράβευση της ήσσονος προσπάθειας ποτέ το χτίσιμο νέων συνηθειών δεν γίνεται σε χρόνο 0, όπως πολλές φορές παρουσιάζεται. 

  • Παρέχουν λανθασμένες διατροφικές συμβουλές

Πολλοί λογαριασμοί προωθούνται ως «υγιεινοί» και «πρότυποι διατροφής». Εκεί που λοιπόν βλέπεις όλα τα ωραία, τσουπ εμφανίζονται και τα “detox”  και να σου τα τρόφιμα που βοηθούν στη λιποδιάλυση. Χα! Ναι αν δω λοιπόν κάτι από όλα αυτά, το unfollow είναι μονόδρομος.

  • Προάγουν τοξική στάση απέναντι στο φαγητό.

Τα cheat day και το clean eating σου ακούγονται γνωστοί όροι; Ε, λοιπόν όσο και να μαζεύουν likes, έχει κανείς μπει στον κόπο να εξηγήσει τι σημαίνει καθαρό και τι βρώμικο φαγητό;! Υπάρχει ένα δικαστήριο που σε βάζει στην μία ή στην άλλη κατηγορία; Το φαγητό είναι φαγητό! Από την άλλη γιατί να στερείσαι ή να νομίζεις ότι 6 στις 7 μέρες δεν είναι απολαυστικές και περιμένεις εκείνη τη μία;;;

Βάλε στη ζωή σου και στο μυαλό σου την ισορροπία! Στην πραγματική ζωή, είναι όλα μέσα! Το θέμα είναι να έχεις τη σωστή και αξιόπιστη διατροφική πληροφόρηση, ώστε να έχεις αποκτήσει όλα τα «όπλα» για να κάνεις επιλογές και να νιώθεις καλά με το σώμα σου.

 

Μαρία Μεντζέλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με M.Sc. Κλινική Διατροφή και
εξειδίκευση στο Life Coaching (Πανεπιστήμιου Αιγαίου),
Τηλέφωνο: 6984515475,
E-mail: maria.mentzelou@hotmail.com

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top