Τι μας έμαθε η καραντίνα | Πάστα Φλώρα

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, σχεδόν συμπληρώθηκαν τέσσερις εβδομάδες καραντίνας. Τέσσερις εβδομάδες που είχες χρόνο να κάνεις ένα βήμα πίσω, να δώσεις χώρο και χρόνο στον εαυτό σου και να παρατηρήσεις τον κόσμο γύρω σου μέσα από μια γυάλα, ωσάν ένα γλυκύτατο χρυσόψαρο.

Μέσα από αυτή την παρατήρηση και έχοντας τον χρόνο να σκεφτείς και να αφομοιώσεις όλα όσα συμβαίνουν γύρω σου, νέες γνώσεις γεννιούνται στο μέχρι προ ολίγου αθώο σου μυαλουδάκι. Γνώσεις που λογικά θα ξεχάσεις με την πρώτη ευκαιρία που θα βγεις έξω χωρίς να χρειάζεται ενημέρωση το νέο μας αμόρε (το 13033), σαν το προαναφερθέν χρυσόψαρο που ξεχνάει όλα αυτά που βλέπει εντός δευτερολέπτων.

Για να μην ξεχάσει κανείς, λοιπόν, ορίστε ένας δεκάλογος γνώσεων που δημιουργήθηκαν ελέω καραντίνας, σκαλισμένες στις σύγχρονες πέτρινες πλάκες (δηλαδή αυτά τα ιντερνέτ που μπαίνουν οι νεολαίοι).

1) Είμαστε αθλητικός λαός. Ο κόσμος τώρα που έχει χρόνο βγαίνει συνέχεια για τρέξιμο και προσπαθεί να αθλείται. Αλλά ως γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, βέβαια, στη συντριπτική πλειοψηφία, το κάνουμε με τσιγάρο και καφέ στο χέρι.

2) Μας αρέσουν οι προκλήσεις. Μας προκαλεί κάποιος να ανεβάσουμε στο Facebook παιδικές φωτογραφίες, πίνακες ζωγραφικής, ποιήματα, κατοικίδια, Ε9, κωδικούς e-banking, τοποθεσία που είχε θάψει ο παππούς το σεντούκι με τις λίρες; Yes to all, να πούμε. Δεν είμαστε κότες εμείς να πάμε κόντρα στις προκλήσεις της Μαιρούλας και του Παναγιωτάκη, που έχουμε να τους δούμε από το δημοτικό.

3) Ο Πετρετζίκης είναι εθνικός θησαυρός. Μη παρεξηγηθώ, συμπαθέστατος είναι ο κύριος, αλλά κάθε 20 αναρτήσεις στο feed μου βλέπω τη φάτσα του. Εκτός αν αυτό συμβαίνει μόνο στο δικό μου feed, να με ενημερώσετε υπεύθυνα παρακαλώ για κάνω ένα ξεκαθάρισμα στη friendlist μου.

4) Ακόμα και σε ακραίες συνθήκες, δείχνουμε πόσο μπροστά είμαστε όταν πετσοκόβουμε το Ζάκεμπεργκ και δεν τον αφήνουμε να μας κλέψει τα δεδομένα που του έχουμε ήδη συναινετικά δώσει (βλέπε 2, για παράδειγμα). Τόσο μπροστά είμαστε, πως σε πετσοκόψαμε έτσι, ρε μυξιάρικο.

5) Συνεχίσαμε να είμαστε ερωτικοί και να κάνουμε υψηλές πτήσεις, αλλά σκεφτόμαστε πλέον οικονομικά. Το “πάμε για κάνα ποτό” εξελίχτηκε σε “πάμε για κάνα περπάτημα”. Και fit, και τα φτερά ανοιχτά και οικονομική λύση. Triple hit.

6) Είμαστε συναυλιακός λαός. Με την πρώτη ευκαιρία βγήκαμε στα μπαλκόνια να χειροκροτήσουμε, να σφυρίξουμε σαν τον Ρεχάγκελ, να πετάξουμε κροτίδες και να ανάψουμε βεγγαλικά. Σαν να είσαι σε live των Slayer ένα πράμα.

7) Πλέον είμαστε σε θέση να εξάγουμε κατασκευαστές μιμιδίων στην Ευρώπη. Για το 2020 θα λέμε στα παιδιά μας “γαμήθηκε το σύμπαν, αλλά τα memes ήταν τα καλύτερα που βγήκαν ποτέ”

8) Οι κινητές εορτές πρέπει να καταργηθούν. Γιατί όπως έλεγε και ένα meme (απόδειξη για το 7) “Με δεδομένο ότι το Πάσχα είναι 19 Απριλίου και το η Ανάσταση 26 Μαΐου, πότε θα είναι του Αγίου Γεωργίου;”. Τα διαλύσαμε τα παιδιά στις πανελλήνιες.

9) Για το Πάσχα, μιας και το πιάσαμε, για μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού φαίνεται ότι είναι πιο σημαντικό να ασκήσουν τις θρησκευτικές τους υποχρεώσεις από τη συλλογική υγεία. Γιατί αυτά τα πέντε λεπτά στην Ανάσταση είναι μια αναπόσπαστη υποχρέωση που έχουμε απέναντι στον man/woman εκεί ψηλά και, πως να το κάνουμε, δεν ξέρεις πως θα πάει η κατάσταση με τις μεταφορές σε κόλαση και παράδεισο από εδώ και πέρα.

10) Να με σχωράτε για τα caps, αλλά με πνίγει το δίκιο. ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΒΙΩΜΑ ΝΑ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΥΛΑ ΜΑΣ.

Πολλά θα πει κανείς ότι ξέχασα αρκετά και πολλά τα ξέχασα επίτηδες για να μείνει το κείμενο όσο πιο χιουμοριστικό γίνεται. Ο καθένας σας ευχαρίστως να συμπληρώσει τη λίστα με τα δικά του παραδείγματα γνώσεων που μαζέψαμε. Όπως και να έχει, ας προσπαθήσουμε όλοι να τερματίσουμε το netflix και το pornhub για να λέμε στα παιδιά μας ότι ολοκληρώσαμε κάτι σημαντικό μέσα στη γυάλα που βρισκόμασταν.

Βαγγέλης Βαΐτσης

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top