Τήνος,το ευλογημένο νησί που αφυπνεί το πνεύμα | Πάστα Φλώρα

Γράφει η Ειρήνη Μάραλη

Τήνο μου αγαπημένη, έπρεπε να σε επισκεφθώ ξανά για να νιώσω της ομορφιάς σου την άνοιξη. Έπρεπε να έρθω ξανά για να καταλάβω πως είσαι νησί αλλιώτικο από τ’ άλλα, όποιος σε ανταμώνει, έρχεται σαν άνθρωπος σκυθρωπός και γεμάτος αγωνίες, κι όταν αγκυροβολεί στο λιμάνι σου, όλα σιγά σιγά, βρίσκουν το φως που περίμεναν.

Το Πάσχα η εκκλησιά υπέρλαμπρη και ταπεινή, δεσπόζει η χάρη της και η ευλογία της πάνω απ’τα στενοσόκακα. Απλώνεται με ευλάβεια και σύνεση,χαρίζει στους πιστούς την αγαλλίαση που λαχταρούν, τους δίνει δύναμη για να μπορέσουν και να ζήσουν το Άγιο Πάσχα, το βράδυ της Ανάστασης, τα βαπόρια γιορτάζουν, χαρμόσυνοι ήχοι σκεπάζουν το νησί και οι  σειρήνες ακολουθούν αρμονικά.

Ο κόσμος ντυμένος με καλά του ανεβαίνει ρυθμικά να ακούσει τη λειτουργία και το Χριστός Ανέστη, οι καρδιές μας φτερουγίζουν και η ψυχή καλπάζει να ανταμώσει το θαύμα. Λαμπάδες πολύχρωμες ανάβουν μετά το “Δεύτε λάβετε φως” ο ένας δίνει τη φλόγα στον άλλο σαν να γνωρίζονταν από πάντα με χαμόγελο και ευχές και η παναγία συγκινείται που ‘χει στην αγκάλη της όλους τους ανθρώπους υπό τη σκέπη της.

Μετά την πολυήμερη νηστεία,ακολουθεί κοσμοσυρροή στα γραφικά πανέμορφα σοκάκια,με κάθε λογής μαγαζιά για το αναστάσιμο γεύμα,εκείνες τις ώρες δεν μπορείς να σκεφτείς τίποτα το άσχημο όλα κυλούν με άλλους ρυθμούς,απολαμβάνεις το υπέρτατο,ατενίζεις τη θάλασσα κατηφορίζοντας και νομίζεις πως έχεις βρει το μέρος που έχεις απατηλά πλησιάσματα με την ευτυχία,μια νήσος που πέρα από το κατανυκτικό υπόβαθρο συνδυάζει ζωή και ηρεμία,ομορφιά και πραότητα,πίστη και αγάπη, ζεστούς ανθρώπους και ιερότητα.

Τήνο μου αγαπημένη όποιος σε συναντά έχει βρει ήδη ένα λιμάνι για τις φουρτούνες του και ετοιμάζει τις άγκυρες του για το επόμενο αντάμωμα, για ακόμα ένα ταξίδι στην θαυματουργή εκκλησιά και στα ατελεύτητα μαγευτικά νερά που οι τράτες στήνουν χορό.

See Also
View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top