Το φυσικό στοιχείο | Πάστα Φλώρα

Όταν σκέκεσαι για λίγο μόνος τι σκέφτεσαι άραγε; Είναι οι σκέψεις μακρινοί ορίζοντες του παρελθόντος. Εκεί μέσα βρίσκονται οι τύψεις για τα λόγια που ξεστόμισες μια στιγμή, για το βλέμμα που πλήγωσε μια αγάπη, για την κίνηση που γκρέμισε μια ολόκληρη ζωή.

Βιώνεις την εποχή της πληροφορίας και όχι της αναζήτησης. Όλα είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο για να σε καθοδηγούν σε καθημερινή βάση. Δεν έχεις την θέληση να ψάξεις και να ψαχτείς. Νιώθεις ένα άβουλο ον σε μια κοινωνία που μαστίζει από τα μελλούμενα. Τρόμος για μια αποκάλυψη που δεν καταλαβαίνεις γιατί υπάρχει. Μάλλον τα κρίματα του καθενός είναι πολλά και το βάρος τόσο αβάσταχτο.

Τόσες ζωές κυκλοφορείς ψάχνοντας για μια αλήθεια. Αγάπησες την δημιουργία; Είναι η Γη ο τόπος των θαυμάτων ή της διαφθοράς; Πράσινα και μπλε τα όνειρα του ουρανού και η γη θαυμάζει τα σύννεφα που αιωρούνται. Είναι ο αλληλοθαυμασμός στην ομορφιά της φύσης εδώ και αιώνες. Καμαρώνεις για τα θαύματα των τόπων, γιατί όμως δεν καμαρώνεις για τα δικά σου θαύματα; 

Ποιός σου είπε ότι ο θεός πέθανε και ο άνθρωπος είναι το χειρότερο ον πάνω στον πλανήτη; Ποιός σου είπε ότι η Γη χρειάζεται βοήθεια από τον άνθρωπο ενώ πριν έβρισκε πάντα τον τρόπο να συνεχίσει το θαυμαστό της έργο και χωρίς αυτόν; Δεν είναι ο άνθρωπος χειρότερος αλλά οι πράξεις που τον κινούν. Μη με κοιτάς σαν εξωγήινη. Είδα τόσα πολλά που με έκαναν να απομακρυνθώ απο τον κόσμο. Δεν ξέρεις πως είναι να πονάς τόσο για έναν κόσμο που πέφτει κάθε μέρα πιο πολύ στο σκοτάδι.

Τα λόγια μου σου φαίνονται παράξενα σε αυτόν τον κόσμο που έμαθε να τα έχει όλα στο πιάτο δίχως να αναζητήσει την πραγματικότητα. Πόσα όμορφα μπορεί να δημιουργήσει μια ψυχή για να δώσει λάμψη στους άλλους; Ίσως κάποιοι να μην νοιαστούν, σως να δουν φευγαλέα το μήνυμα, αλλά η κίνηση θα έχει γίνει ακόμη και αν έχει αντίκτυπο σε κάποιον που μπορεί να του αλλάξει τη ζωή και να μην το μάθει ποτέ.

Γι’αυτό μη σκέφτεσαι μια αποκάλυψη που ίσως ακόμα δεν γνωρίζεις επειδή σε βαραίνουν τα αμαρτήματα σου. Σήκωσε την ψυχή σου, προσευχήσου για το αύριο όσο κρατήσει και άσε τις τύψεις παράτερα. Αυτές δεν θα σε βοηθήσουν όταν η τελευταία σου ελπίδα θα είναι ένα ηλιοβασίλεμα μακριά από το χάος των ανθρώπων. Αυτό είναι η λάμψη σου, μια ματιά στην ομορφιά του ήλιου, ένα ξύπνημα στο φυσικό σου στοιχείο που ξέχασες από τα σημεία των καιρών.

Ελλάδα Κράλλη

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top