Νέο τραγούδι: Βάστα – Γιάννης Χαρούλης | Πάστα Φλώρα

Γράφει ο Θανάσης Πάνου

Έναρξη καλοκαιριού συνεπάγεται έναρξη συναυλιών. Αγαπημένοι μας καλλιτέχνες παίρνουν τους δρόμους για να τραγουδήσουν σε πόλεις, σε χωριά, σε βουνά, δίπλα σε θάλασσες και ποτάμια. Ένας τρόπος για να μας ζεστάνουν ακόμη περισσότερο καθώς περιμένουμε την ημερομηνία της εμφάνισής τους, είναι να μας χαρίσουν ένα νέο τραγούδι.

Ο Γιάννης Χαρούλης, λίγο πριν αρχίσει η καλοκαιρινή του περιοδεία, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο το καινούριο του τραγούδι με τίτλο “Βάστα” σε μουσική και στίχους του Στέλιου Σιγανού. Ο γνώριμος ηλεκτρικός ήχος σε συνδυασμό με την γκάιντα και τη λύρα που προσφέρουν τις αναγκαίες παραδοσιακές πινελιές στο κομμάτι, παράγουν ένα αποτέλεσμα που σε σηκώνει από την καρέκλα αυτόματα. Ο στίχος βαρύς, σκοτεινός και φωτεινός μαζί, παραπέμπει σε βουκολική ποίηση και στα παραδοσιακά ερωτικά άσματα τόσο της Κρήτης όσο και της Ηπείρου.

Τα ευχάριστα νέα που μας μαρτυράει το σημείωμα στη δημοσίευση του τραγουδιού, είναι ο επερχόμενος δίσκος του Γιάννη Χαρούλη.

Όπως γράφει:

“Η ανάγκη να βρισκόμαστε όλοι μαζί,
με αφορμή την ετοιμασία του επερχόμενου νέου δίσκου, μας βρήκε την άνοιξη του 2019 στον Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη.

Εκεί βρήκαμε το χώρο που μας έδινε τη δυνατότητα, να στηθεί ένα αυτοσχέδιο στούντιο με τα μαγικά του Τίτου και του Χρήστου, να μοιραστούμε και να δημιουργήσουμε, να δοκιμάσουμε, να ψάξουμε και να εκφράσουμε ο καθένας τον εαυτό του, μαζί με τους άλλους.

Εκεί περάσαμε τις μέρες και τα βράδια μας κάνοντας παρέα, δουλεύοντας και έχοντας σύμμαχο και εμπνευστή το αγαπημένο Κρητικό τοπίο.

Το Βάστα είναι ένα τραγούδι για την καρδιά.

Την καρδιά την δική μας, την καρδιά των άλλων και την Καρδιά που μοιραζόμαστε.”

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top