Βρες το πάθος σου | Πάστα Φλώρα

Οι περισσότεροι άνθρωποι δομούν τις ζωές τους πάνω σε συγκεκριμένους στόχους και επιδιώξεις. Για κάθε άνθρωπο η έννοια της ολοκλήρωσης των στόχων αυτών είναι διαφορετική. Υπάρχουν άνθρωποι που κυνηγούν την ευτυχία, την φήμη αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που ψάχνουν να βρουν το πάθος τους.

Η αλήθεια είναι πως το να βρεις το πάθος σου δεν είναι ένας εύκολος στόχος και είναι ένας στόχος που δεν ορίζεται στα πλαίσια της ηλικίας, καθώς αποτελεί μια ανακάλυψη που μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής σου. Μπορεί να σου συμβεί από την παιδική ηλικία και να έχεις το χάρισμα αυτό από νωρίς αλλά και σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Όταν φτάσεις στην ανακάλυψη αυτή, είναι σαν η ζωή σου να έχει μια διαφορετική όψη και τροχιά.

Υπάρχει κάτι πλέον που μέσα στην μέρα σου σε κάνει χαρούμενο. Σου δίνει όλη την ώθηση να άνταπεξέλθεις με το πρωινό ξύπνημα άλλα τόσο μέσα στη μέρα σου όσο και προς το τέλος της σου γεμίζει τις μπαταρίες και σου δίνει το κίνητρο για να συνεχίζεις.

Πως όμως έρχεσαι σε αυτή την κατάσταση

Δεν υπάρχει μαγική συνταγή ή αλγόριθμος για να βρεις το πάθος σου. Ένα πολύ σημαντικό βήμα όμως το οποίο χρειάζεται να κάνεις είναι μια εσωτερική ενδοσκόπηση. Να κάτσεις να αναλύσεις τον εαυτό σου. Να βρεις αυτά τα πράγματα που σε κάνουν χαρούμενο, κάποια χαρακτηριστικά τα οποία θα ήθελες να καλλιεργήσεις αλλά και καταστάσεις που σε απωθούν όπως και γιατί συμβαίνει αυτό.

Το να ξεφύγεις από την κορυφή του παγόβουνου και να αναζητήσεις τα βαθύτερα αίτια θα φέρει στο προσκήνιο απρόσμενες απαντήσεις και εκφάνσεις της προσωπικότητας σου .

Η κουβέντα με τον εαυτό μας είναι το θεωρητικό κομμάτι στο ταξίδι αυτό και είναι σημαντικό  για να φτάσεις σε συμπεράσματα. Εξίσου σημαντικό όμως είναι και το πρακτικό κομμάτι για να βρεις το πάθος σου. Να αφεθείς, να γίνεις ευάλωτος, να δοκιμάζεις καινούργια καταστάσεις και εμπειρίες που σε οδηγούν μακρυά από την ζώνη άνεσης σου κάτι που δεν είναι όμως ιδιαίτερα εύκολο.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι προγραμματισμένος να κάνει την πιο συνηθισμένη διαδικασία στην οποία έχει μάθει, να ακολουθεί μοτίβα και πρότυπα. Είναι σαν μια εσωτερική φωνή που σου μιλάει κάθε φορά που προσπαθείς να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο. Όταν όμως ψάχνεις να βρεις το πάθος σου, είναι η στιγμή που θα σιγάσεις αυτή τη φωνή. Είναι ένα από τα πιο ουσιαστικά βήματα για να εκτεθείς σε διαφορετικά ερεθίσματα.

Άρχισε αυτό το ταξίδι από σήμερα και απόλαυσε το!

Πάνος Ντόβας

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top