10+1 ερωτήσεις στους My Εndless Winter | Πάστα Φλώρα

Λίγο μετά την κυκλοφορία του τελευταίου τους single “Run” και μια ανάσα πριν την κυκλοφορία του πρώτου τους album, οι My Endless Winter ξέκλεψαν λίγο χρόνο για να μας συστηθούν, να μιλήσουν για όλα όσα ετοίμασαν και ετοιμάζουν και τι έμαθαν και εκείνοι στην καραντίνα. Μια ανεξάρτητη μπάντα 5 νέων από τη Θεσσαλονίκη μέσω των δυνατών τους riffs, τους ραπ και ηλεκτρονικούς ήχους, των μελωδικών φωνητικών και ατμοσφαιρικής σύνθεσης αναμεμειγμένων με δυναμικούς στίχους ήρθαν με πολλή όρεξη για να μείνουν. 

Πότε και πως προέκυψε η δημιουργία του συγκροτήματος; 

Ο σχηματισμός της μπάντας ξεκίνησε στα μέσα του 2017 κατά την διάρκεια της στρατιωτικής μας θητείας, γράφοντας μουσική για να ξεφύγουμε λίγο από την ρουτίνα του στρατού. Καθώς γράφαμε, αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε πως δημιουργείται μια δική μας μουσική ταυτότητα και σύντομα ήρθε και η ανάγκη να την μοιραστούμε με τον υπόλοιπο κόσμο. Πρακτικά, ωστόσο, οι My Endless Winter “γεννήθηκαν” στις αρχές του 2018 όταν κυκλοφορήσαμε και το πρώτο μας single (​#Happy​).

Γιατί My Endless Winter και όχι Summer, Spring (κάποια άλλη εποχή που λέει ο λόγος) 

Θα μπορούσαμε να πούμε πως το όνομα υπήρχε πολύ πριν την δημιουργία της μπάντας. Τo είχε σκεφτεί ο Ισαάκ ως τίτλο κομματιού, επηρεασμένος από έναν δύσκολο χειμώνα που είχε περάσει και του φάνηκε ατελείωτος. Συμπτωματικά, τον ίδιο χειμώνα όλοι μας είχαμε περάσει κάτι αντίστοιχο οπότε ομόφωνα πάρθηκε η απόφαση να ονομαστούμε έτσι. 

Ως τώρα έχουν κυκλοφορήσει 3 single, με το ένα πολύ πρόσφατα μάλιστα. Πόσο χρόνο χρειάστηκαν για να ολοκληρωθούν; Υπήρξαν προβλήματα που να καθυστέρησαν ή να δυσκόλεψαν την διαδικασία;  

Η παραγωγή στα πρώτα δύο κομμάτια μας (#Happy και ​Another Hell​) δεν πήρε ιδιαίτερα πολύ χρόνο. Αυτό που ήταν λίγο πιο χρονοβόρο ήταν η οργάνωση του release (ηχογραφήσεις, βίντεο κλιπ και όλα τα συναφή).  Όσον αφορά το Run, ήταν μέρος μιας τελείως διαφορετικής διαδικασίας, στα πλαίσια ηχογράφησης ενός full-length album.  Προβλήματα πάντα υπάρχουν, ιδιαίτερα όταν είσαι μια ανεξάρτητη μπάντα που θέλει να κάνει μια αρχή σε αυτόν τον χώρο ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει άπλετος ελεύθερος χρόνος για να αφιερώσεις, εφόσον οι περισσότεροι από εμάς έχουν δουλειά. Αυτό όμως δεν μας σταμάτησε ποτέ.

 

Υπάρχει κάποιο κομμάτι το οποίο να ξεχωρίζετε; Για οποιονδήποτε λόγο όποιος κι αν είναι αυτός. Ποια ήταν η έμπνευση πίσω από το καθένα;  

Όλα μας αρέσουν. Το καθένα για ξεχωριστό λόγο. Είναι όλα επιλεγμένα κομμάτια μέσα από μια μεγάλη γκάμα από demo. Οπότε ας πούμε πως αυτά είναι τα “εκλεκτά”. Η έμπνευση μας πηγάζει από θέματα που προβληματίζουν την γενιά μας, από εμπειρίες μας και από φόβους μας. Θεματικές οι οποίες θα υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό και στον δίσκο. 

Είστε πέντε και φαντάζομαι ότι όσο κι αν έχετε κοινές μουσικές επιρροές και ακούσματα, σίγουρα θα υπάρχουν και διαφορές μεταξύ σας. Όσον αφορά το κομμάτι του δικού σας ήχου, διαλέξατε κάτι που να καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές ή προσανατολιστήκατε εξαρχής σε κάτι συγκεκριμένο; 

Τίποτα από τα δύο. Όντως, υπάρχουν μικρές διαφορές στις επιρροές μας αλλά αυτό είναι που κάνει τον ήχο μας να εξελίσσεται και να αλλάζει συνεχώς, κάτι το οποίο σίγουρα μας αρέσει. Ο καθένας προσθέτει το λιθαράκι του και υπάρχει το αποτέλεσμα που ακούτε. 

Πριν ξεκινήσετε ήσασταν σε άλλα μουσικά σχήματα; Ποια ήταν η σχέση σας με το κομμάτι σύνθεση, στιχουργία, ερμηνεία κλπ.

Όλοι μας έχουμε εμπειρίες από προηγούμενες μπάντες. Μερικοί κιόλας ήταν και σε κοινές μπάντες. Η σχέση που έχουμε με την στιχουργία και την ερμηνεία δεν είναι κάτι καινούργιο για εμάς, σε αντίθεση με το θέμα της σύνθεσης. Ωστόσο, εξοικειωθήκαμε αρκετά γρήγορα με αυτό και ήταν κάτι το οποίο βγήκε πολύ φυσικά από μέσα μας. 

Ραπ/Hip Hop ήχοι σε συνδυασμό με ροκ στοιχεία, μια συνταγή που όσες φορές έχει εφαρμοστεί, πέτυχε. Ο συγκεκριμένος ήχος θα κυριαρχεί σε ολόκληρο το album ή εξελίσσεται;  

Το rap στοιχείο είναι σίγουρα ένα από τα βασικά του άλμπουμ. Ωστόσο παντρεύεται με πολλά άλλα “μουσικά είδη” τα οποία διαφέρουν από κομμάτι σε κομμάτι. Στο τελευταίο single μας (​Run​), για παράδειγμα, κυριαρχεί το ηλεκτρονικό/EDM στοιχείο. Κάθε κομμάτι είναι ξεχωριστό και έχει το δικό του ηχόχρωμα και θεματολογία στο δίσκο. 

Και μιας που είπαμε για album, σε τι σημείο βρίσκεται ή παραγωγή; 

Το album βρίσκεται πλέον στα τελευταία στάδια της παραγωγής του. Θα ήταν σίγουρα έτοιμο αν δεν είχαν συμβεί όλα αυτά με την καραντίνα και τον ιό, ήταν κάτι που μας πήγε αρκετά πίσω, αλλά ίσως αυτό μας βοήθησε κιόλας ώστε να προσέξουμε ακόμα περισσότερο τις λεπτομέρειες και να το τελειοποιήσουμε. 

H έμπνευση έρχεται από την καθημερινότητα και την ζωή ή μπορεί να έρθει και από άλλα είδη τέχνης; Μια ταινία, ένα βιβλίο. Υπάρχει κάτι πιο εύκολο στο να γράψεις για κάτι που προέρχεται από ένα άλλο είδος τέχνης ή από μια συζήτηση; Γενικά, υπάρχει εύκολο ή δύσκολο; Ποιοι παράγοντες για εσάς κάνουν κάτι εύκολο ή δύσκολο;  

Έμπνευση είναι τα πάντα. Έμπνευση μπορεί να αποτελέσει μια λέξη που θα πούμε τυχαία κατά την διάρκεια κουβέντας στον καφέ που πίνουμε, μπορεί να αποτελέσει και μια προσωπική ψυχολογική κατάσταση που βιώνει ο καθένας μας. Σίγουρα η καθημερινότητα μας επηρεάζει στον τρόπο που γράφουμε και δημιουργούμε, είτε αυτό είναι μια ταινία, μια ομιλία ή μια είδηση στον κόσμο. Για παράδειγμα υπάρχει κομμάτι στον δίσκο που είναι βαθιά επηρεασμένο από μια ομιλία του αστροφυσικού Carl Sagan.  

Εύκολο δεν είναι τίποτα. Αν κάποιος πει πως κάνει κάτι εύκολα, τότε μάλλον δεν το κάνει σωστά. Σίγουρα όμως υπάρχουν κομμάτια που γράφονται πιο γρήγορα λόγω θεματολογίας ή μεγάλης έμπνευσης, όπως αντιθέτως υπάρχουν κομμάτια που θα μας πάρει πραγματικά πολύ καιρό για να τα γράψουμε. 

 

Σε μια περίοδο που όλα έμειναν σχετικά στάσιμα, πως εκμεταλλευτήκατε εσείς τον χρόνο που σας δόθηκε καλλιτεχνικά; Τι θεωρείτε πως κερδίσατε και εν τέλει μάθατε εν μέσω καραντίνας;  

Η καραντίνα μας έδωσε την δυνατότητα να ρίξουμε μια καλύτερη ματιά στον δίσκο. Να τον ακούσουμε χωρίς την βιασύνη και την πίεση της καθημερινότητας, εφόσον οι περισσότεροι από εμάς ήταν σε αναστολή από τις δουλειές τους. Αυτό που κερδίσαμε σίγουρα είναι ένα καλύτερο αποτέλεσμα στην παραγωγή του δίσκου. Μάθαμε πως τίποτα δεν είναι σίγουρο και δεδομένο και πως ότι και να κάνεις, πρέπει να το κάνεις με αργά και σταθερά βήματα. 

Αν και η ιστορία μας δείχνει να μην κάνουμε σχέδια, έχετε έστω κάποιον σχεδιασμό για το μουσικό μέλλον; Πως θα κινηθείτε δεδομένης της νέας κατάστασης που έχει διαμορφωθεί;  

Άμεση προτεραιότητα μας είναι η διεκπεραίωση και κυκλοφορία του δίσκου για να τον μοιραστούμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε μαζί σας. Τα πιο έμμεσα πλάνα είναι απλά να κάνουμε υπομονή να τελειώσει η φάση του ιού για να μπορέσουμε να διαδώσουμε στον κόσμο και εμείς την δική μας “αρρώστια”.  

 

Ανακαλύψτε τους My Endless Winter:

Website: https://erasingsummer.com/  

Facebook: https://www.facebook.com/myendlesswinter

Instagram: https://www.instagram.com/myendlesswinter/

YouTube: https://www.youtube.com/myendlesswinter

Spotify: https://open.spotify.com/artist/1KkyTvOqJSzFrEZJaesn5X

 

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top