Pillys: H έκφραση των συναισθημάτων | Πάστα Φλώρα

Το όνομα του είναι Βασίλης Γιαννόπουλος, για εμάς Πιλλυς . Σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης προϊόντων και συστημάτων. Έχει γεννηθεί και ζήσει τα 8 πρώτα χρόνια της ζωής του στην Αθήνα και αργότερα στην Τρίπολη. Η ειδικότητα του; Ζωγραφική / illustration /3d modelling – rendering.

Πότε και πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη ζωγραφική / illustration /3d modelling – rendering και να δημιουργείς τα δικά σου έργα; Ποιο είναι το μέλλον της τέχνης που εκπροσωπείς;

Ξέρω ότι είναι κλισέ αλλά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα καλλιτεχνικές ανησυχίες. Πάντα με θυμάμαι να ασχολούμαι με κάτι. Ζωγράφιζα, έφτιαχνα αντικείμενα από πηλό, έχω κατασκευάσει δύο κιθάρες και τώρα ασχολούμαι και με την δημιουργία custom μοτοσυκλετών. Επίσης έχω μια τεράστια αγάπη στα αυτοκίνητα και το όνειρο μου πάντα ήταν να γίνω σχεδιαστής αυτοκινήτων. Το βασικό αντικείμενο βέβαια της δουλειάς μου είναι το digital creation. Εκτός από δισδιάστατα έργα, τον τελευταίο ένα χρόνο ασχολούμαι με 3d modeling-rendering και είναι αυτό που πραγματικά με έχει κερδίσει. Βέβαια και στο 2d και στο 3d είμαι αρκετά καινούργιος. Ασχολούμαι μόλις δυόμιση χρόνια. Ξεκίνησα ένα ξημέρωμα δοκιμάζοντας ένα σχέδιο στον υπολογιστή μου και κατάλαβα ότι μέσω αυτού μπορώ να εκφραστώ.

Δεν έχω συγκεκριμένα πλάνα στο μυαλό μου για το μέλλον, θέλω να γίνομαι καλύτερος και να εξελίσσομαι.

Ποια διαδικασία ακολουθείς για να δημιουργήσεις ένα έργο;

Δεν μπορώ να δουλέψω χωρίς μουσική. Θέλω πάντα white noise όταν δημιουργώ. Να υπάρχει κάτι στο background. Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, είναι το ήσυχο περιβάλλον. Συνήθως θέλω να είμαι μόνος μου, να είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος. Για το λόγο αυτό, συνήθως δουλεύω αργά την νύχτα, μέχρι το πρωί. Έχει τύχει πολλές φορές να μην καταλάβω πώς περνάει η ώρα, να κοιτάζω το ρολόι και να έχουν περάσει 10 ώρες.

Τι είναι τέχνη για εσένα;

Την τέχνη πρέπει να την ψάξεις μόνος σου. Να την βρεις πρώτα μέσα σου και μετά γύρω σου. Τέχνη μπορεί να είναι τα πάντα, από μια σταγόνα χρώμα που έχει πέσει στο πεζοδρόμιο μέχρι και 3 στίχοι που θα ακούσεις να τραγουδάει κάποιος στο δρόμο. Η τέχνη για εμένα είναι μια ενδόμυχη ανάγκη έκφρασης των σκέψεων μου και γενικά του εσωτερικού μου κόσμου. Σκέψου τα πρώτα σχέδια που έκαναν οι άνθρωποι. Δεν τους ανάγκασε κάποιος, μια δύναμη τους έσπρωξε να εκφραστούν. Για εμένα μόνο τότε ήταν ολοκληρωμένοι γιατί πλέον είχαν πνεύμα.

Έχεις συναντήσει δυσκολίες – ακόμα και τώρα, λόγω κορονοΪού;

Όταν ξεκίνησε αυτή η κατάσταση και με δεδομένο ότι θα καθόμουν όλη μέρα σπίτι, ήθελα να εξελίξω την τέχνη μου αλλά μόνο αυτό δεν έγινε. Έμπνευση και διάθεση μηδενική. Ελπίζω να βγούμε σύντομα από αυτή την ιστορία και να ξαναγυρίσουμε όλοι στην κανονικότητα.

Θα έλεγε κανείς πως τα περισσότερα σου έργα πραγματεύονται σκοτεινά στοιχεία. Τι μηνύματα προσπαθείς να περάσεις μέσα από αυτά;

Δεν προσπαθώ να περάσω κάποια μηνύματα, θέλω όποιος βλέπει τα έργα μου να τα βλέπει με τη δική του οπτική και να τα αντιλαμβάνεται με τον δικό του τρόπο. Με απώτερο σκοπό το έργο μου να γίνει και δικό του. Είναι αλήθεια ότι τα περισσότερα έργα μου έχουν σκοτεινό χαρακτήρα. Όταν δημιουργώ, εκφράζω τα συναισθήματα και τις ανησυχίες μου. Κάθε έργο μου είναι και ένα κομμάτι του εαυτού μου.

Ποιες είναι οι κύριες επιρροές στο σύνολο των έργων σου;

Εμπνέομαι από τα πάντα. Επηρεάζομαι από την  καθημερινή ζωή , τη μουσική , τη γλυπτική και γενικότερα από όλες της μορφές τέχνης. Πολλές φορές εμπνέομαι και από έργα μεγάλων καλλιτεχνών.

Τι θα χαρακτήριζες ως το πιο ενδιαφέρον πάνω στη δουλειά σου που ίσως κανείς δεν το έχει παρατηρήσει;

Θεωρώ ότι το πιο ενδιαφέρον στα έργα μου είναι ότι ενώ έχουν σκοτεινά στοιχεία, πολλές φορές εκπέμπουν μια φωτεινότητα η οποία πιστεύω δεν γίνεται αντιληπτή από όλους.

Πότε πιστεύεις ότι έχεις ολοκληρώσει ένα έργο;

Ποτέ. Κανένα έργο μου δεν θεωρώ ότι είναι απόλυτα ολοκληρωμένο.

Ποια είναι τα επόμενα σου σχέδια;

Αυτή την στιγμή δουλεύω σε μια σειρά σχεδίων που συνδυάζουν αρχαία ελληνικά γλυπτά με μοντέρνα στοιχεία. Μακροπρόθεσμα θέλω να ολοκληρώσω την σχολή μου και να κάνω ένα μεταπτυχιακό πάνω στην γλυπτική αλλά ταυτόχρονα να ασχολούμαι με την τελευταία μου αγάπη, τον σχεδιασμό και δημιουργία custom μηχανοκίνητων οχημάτων. Ποτέ βέβαια δεν θα σταματήσω να δημιουργώ γιατί είναι στη φύση μου.

Αν κάποιος ήταν πρωταγωνιστής σε έναν από τους πίνακες σου, τι θα ένιωθε;

Ανησυχία, άγχος , δέος αλλά ταυτόχρονα ένα αίσθημα ολοκλήρωσης. Μια παράξενη ευφορία.

Μπορείτε να με βρείτε στο Instagram με το όνομα _pillys και στην σελίδα μου P i l l y s στο Facebook.

Συνέντευξη στην Αθηνά Γεωργακοπούλου

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top