Η Μαρίζα Ρίζου μας προσκαλεί στη Μεγάλη Γιορτή της | Πάστα Φλώρα

Eίναι αέρινη, δροσερή, κεφάτη και ταλαντούχα. Σε πλημμυρίζει από χαμόγελο, συγκίνηση, πόνο, ευτυχία. Την λένε Μαρίζα και είναι η νεράιδα της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Η Μαρίζα Ρίζου μίλησε στο Allwrite για το νέο της άλμπουμ “Μεγάλη Γιορτή” που κυκλοφορεί από τη Feelgood Records, την πρώτη θύμιση της στο τραγούδι, τις τωρινές της εμφανίσεις που θα φωτίσουν τα Σάββατα μας 3 και 10 Δεκεμβρίου στο Passport Κεραμεικός – Upstairs και άλλα πολλά που δεν θα αποκαλύψω, θα αφήσω να σας τα διηγηθεί η ίδια:

“Στο Passport Κεραμεικός, θα ακούσετε κομμάτια απ’ τον 1ο και τον 2ο δίσκο και πολλές διασκευές σε κομμάτια που ζηλεύω. Που θα θελα να τα έχω γράψει ή να τα έχω πει”.

Στη “Μεγάλη Γιορτή” δημιούργησε, όχι μόνο νέα τραγούδια, αλλά και διασκευές, στις οποίες, πρωταγωνιστεί και το αγαπημένο «Ζητάτε Να σας Πω» του Αττίκ.

mariza

“Η προετοιμασία του δίσκου κράτησε περίπου 8 μήνες. Διάλεξα 9 τραγούδια που θεώρησα καλή ιδέα να μοιραστώ με τον κόσμο. Στα 8 συμμετέχω στιχουργικά, συνθετικά ή και τα δύο. Το Ζητάτε να σας πω στην ουσία εξισορροπεί έναν –κατά βάση- φωτεινό δίσκο. Αντιπροσωπεύει το σκοτάδι που όλοι έχουμε μέσα μας και είναι το μόνο τραγούδι από διασκευές στο οποίο μπόρεσα «να με δω» κι έτσι να το εκφράσω αληθινά χωρίς να υποκρίνομαι. Η ιστορία του με συγκλόνισε και με συγκίνησε, γι αυτό και θεώρησα αναγκαίο να την πω στην αρχή του τραγουδιού”.

Μαρίζα τι είναι για σένα Μεγάλη Γιορτή;

Χαμογελαστά πρόσωπα, φωτεινά τραγούδια, ταλαντούχοι μουσικοί και λίγες εσωστρεφείς-σκοτεινές στιγμές για να έχει νόημα και το φως.

 

 

Περιγράφει την πρώτη φορά που έπιασε τον εαυτό της να τραγουδάει, συνειδητοποιώντας πως εκεί ανήκει:

“Θυμάμαι να τραγουδάω πρώτη φορά την ΣΤ’ Δημοτικού στο σχολείο και να αισθάνομαι οικεία, άνετα, ευτυχία & “σπίτι”. Αυτό -ευτυχώς- δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα”. Γι’αυτό και πια θεωρεί τη σκηνή ως σπίτι της, ενώ για τη μέχρι τώρα πορεία της δηλώνει πως “αισθάνομαι ότι είμαι στον σωστό δρόμο και είμαι περήφανη για τις επιλογές μου έως τώρα”.

Αυτή την περίοδο, ακούει “τους υπέροχους δίσκους της Katerine Duska και της Μαρίας Παπαγεωργίου. Ανάμεσα σ αυτά –μιας και έρχονται Χριστούγεννα παίζει και το εκπληκτικό χριστουγεννιάτικο άλμπουμ του Buble (αδυναμίες είναι αυτές)”! Εξάλλου, μου εκμυστηρεύεται πως η συναυλία του στη Μαδρίτη το 2008 είναι από αυτές που δε θα ξεχάσει ποτέ!

 

afisa.jpg

 

Η Μαρίζα Ρίζου εκτός σκηνής

Επικροτείς ή κρίνεις τον εαυτό σου;

Συνήθως κρίνω πολύ αυστηρά τον εαυτό μου, όμως τα τελευταία χρόνια έχω μάθει να τον αγαπάω και να τον επιβραβεύω μετά από κάτι καλό.

Αναπνέεις με…;

Τον καθαρό αέρα και την καλή ενέργεια των ανθρώπων.

Απεχθάνεσαι να…;

Ακούω ανθρώπους να μιλάνε άσχημα για άλλους, να είναι αγενείς & να έχουν έπαρση.

Τα πας καλά με τον έρωτα;

Πολύ. Είναι απ’ τα ομορφότερα και πιο απογειωτικά που μπορούν να σου συμβούν.

Κλείνοντας, “εύχομαι αυτές οι δύσκολες στιγμές που περνάμε, τουλάχιστον να βοηθήσουν όλους μας να προσεγγίσουμε και πάλι την ουσία των πραγμάτων, των επιλογών και των ανθρώπων που επιλέγουμε να έχουμε γύρω μας”.


 

mariza-rizou_1500-x-1500-780x445.jpg

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top