Νalyssa Green: Τα τελευταία χρόνια έχω πάθει πραγματικότητα και δεν ονειρεύομαι πολύ | Μαίρη Κουνενάκη

Μένοντας στον Κορυδαλλό δεν είχα συνηθίσει τις μουσικές εκπλήξεις , μέχρι που επισκέφτηκα την Χαβάη και ανακάλυψα την Nalyssa Green. Ψάχνεις για κάτι καινούριο και συνήθως νομίζεις πως πρέπει να κοιτάξεις μακριά, αλλά όχι. Σήμερα η ελληνική μουσική σκηνή είναι πολλά υποσχόμενη –πολύ περισσότερο απ’ όσο θα περίμενα.

Ποιοι είναι οι καλλιτέχνες που θαυμάζατε μικρή;

Άκουγα με μανία Pink Floyd, είχα ερωτευθεί τον Kurt Cobain (αφίσα πάνω από το προσκεφάλι και κασέτα Nirvana στο repeat), ένα πέρασμα από πόρωση με Spice Girls, οι Doors (εμμονή της μεγάλης αδερφής), ο Σαββόπουλος και ο Χατζιδάκις από κασέτες των γονιών στο αυτοκίνητο πηγαίνοντας εκδρομές.

Ποια τα είδη μουσικής που ακούτε σήμερα;

Ακούω πράγματα που κινούνται μέσα και γύρω από το φάσμα της δυτικής, σύγχρονης, εναλλακτικής και εγκεφαλικής ροκ-ποπ. Και Μαρινέλλα.

15285045_987775784661118_8735059553758579783_n

Πώς προέκυψε η ενασχόληση με το θέρεμιν; Ήταν δύσκολη η εκμάθησή του;

Το ανακάλυψα τυχαία και το ερωτεύτηκα με την πρώτη. Δεν μου ήταν δύσκολα τα βασικά, μάλλον επειδή κατά κύριο λόγο είμαι τραγουδίστρια, και το τραγούδι έχει πολύ κοινή λογική με το να παίζεις θέρεμιν. Παρόλα αυτά πρόκειται για ένα πολύ απαιτητικό στο χειρισμό όργανο. Έπειτα από χρόνια ενασχόλησης μου με αυτό δεν είμαι καν κοντά στο να το έχω κατακτήσει.

Πότε ξεκίνησε η επαγγελματική σας ενασχόληση με την μουσική;

Από το 2009 ασχολούμαι με τη μουσική έξω από το σπίτι μου. Τα όρια μεταξύ του επαγγελματικού και του ερασιτεχνικού είναι από τότε μέχρι σήμερα δυσδιάκριτα. Βέβαια τα τελευταία χρόνια λόγω της εμπειρίας που έχω κατακτήσει και της μόνιμης και χρόνιας ενασχόλησης μου αποκλειστικά με τη μουσική, τείνω να θεωρήσω ότι είναι το επάγγελμα μου.

Έχετε κάνει κι άλλα επαγγέλματα εκτός αυτού;

Έχω υπάρξει φοιτήτρια, προωθήτρια, διαφημίστρια, γραμματέας, και ταμίας. Όλα για πολύ λίγο. Γενικά δυσκολεύομαι να κάνω κάτι εάν δε μου αρέσει. Και δυστυχώς ή ευτυχώς μου αρέσει η μουσική. Τώρα εκτός από τις συνθετικές και συναυλιακές μου δραστηριότητες είμαι και dj.

Το live ή η ηχογράφηση σε studio αποτελούν την απόλυτη εμπειρία για έναν πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη;

Νομίζω ότι οι μουσικοί (ανεξαρτήτως εμπειρίας) χωρίζονται συνήθως σε δύο κατηγορίες: αυτούς που νιώθουν καλύτερα στη διαδικασία του studio, και αυτούς που προτιμούν τα λάηβ. Έγώ ανήκω στη δεύτερη κατηγορία, και εκεί ανήκα από την αρχή.

15977916_1305431922842531_2960679411770810186_n

Προτιμάτε να γράφετε σε ελληνικό ή αγγλόφωνο ήχο;

Τον τελευταίο καιρό προτιμώ να γράφω στα ελληνικά. Αλλά νιώθω ότι δεν έχω τελειώσει με τα αγγλικά. Οι εσωτερικές μας φάσεις είναι κάτι δυναμικό. Μεταβάλλονται, έρχονται και φεύγουν.

Ποιο είναι το πιο μακρινό σας όνειρο;

Τα τελευταία χρόνια έχω πάθει πραγματικότητα και δεν ονειρεύομαι πολύ. Μιας και με βάλατε να το σκεφτώ θα σας πω ότι πολύ θα ήθελα να μπορώ κάποια στιγμή να δημιουργώ και να εκφράζομαι χωρίς τόσα εμπόδια. Να ήταν τα πράγματα λίγο πιο εύκολα.

Τι νεότερο μπορούμε να περιμένουμε;

Προσφάτως τελείωσα τις ηχογραφήσεις του ελληνόφωνου δίσκου μου. Θα λέγεται “Μπλούμ” και tο πρώτο δείγμα του έχει ήδη δημοσιοποιηθεί: το κομμάτι “Κρεβάτι” ( https://www.youtube.com/watch?v=_HuGSRFMjso ). Αυτή τη νέα σχολική χρονιά που θα’ ρθεί φιλοδοξώ να είμαι πιο ενεργή δισκογραφικά και συναυλιακά. Παράλληλα θα συνθέτω για το θέατρο. Προς το παρόν όμως είναι μπροστά μας ένας Αύγουστος, ίσως ο πιο ωραίος μήνας. Είμαστε τυχεροί.

 

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top