Orofleur Handmad.e.arrings: Η καλλιτέχνης Χρυσάνθη Λινάκη μας μιλά για τις δημιουργίες της | Πάστα Φλώρα

Η Χρυσάνθη Λινάκη μας μιλά για το νέο της πάθος που δεν είναι άλλο από το χειροποίητο κόσμημα. Το κάθε σκουλαρίκι που δημιουργεί είναι ιδιαίτερο – μιας και τείνει να είναι ξεχωριστό, και φυσικά αναδεικνύεται η δημιουργικότητα της μέσα από κάθε έργο που πλάθει. Χάρη στα τόσο μοναδικά αξεσουάρ μπορεί να ανανεώσει την εμφάνιση του καθενός από εμάς και να ταιριάξει με βάση κιόλας το γούστο μας.


Πότε ξεκίνησες να καταπιάνεσαι με τα σκουλαρίκια για πρώτη φορά; Τι σε ενέπνευσε να ασχοληθείς με αυτή την μορφή τέχνης;

Η πρώτη φορά που ασχολήθηκα με το συγκεκριμένο υλικό και εμπνεύστηκα να φτιάξω σκουλαρίκια από πολύμερικο πηλό ήταν φέτος! Δεν μου πήρε πολύ χρόνο  για να μάθω να το χειρίζομαι.

Ποια είναι η διαδικασία από την οποία περνάς για να δημιουργείς τόσο όμορφα αξεσουάρ; 

Είχα ασχοληθεί κ στο παρελθόν με χειροποίητα κοσμήματα από ξύλο ελιάς οπότε από εκεί ήρθε και η πρώτη ιδέα. Συνδύασα τη γνώση με αυτό το υλικό και έφτασα να φτιάξω αυτά τα κοσμήματα.

Όταν φτιάχνεις κάτι χειροποίητο χρειάζεσαι φαντασία, και εμένα πάντα μου περισσεύε λίγη παραπάνω! Συνδυάζω λοιπόν εικόνες που θα τύχει να δω στην καθημερινότητα μου και αυθόρμητα βγάζω σχέδια τα οποία με εκφράζουνε απόλυτα την ώρα που τα δημιουργώ, έχοντας στο μυαλό μου πάντα και το κοινό ώστε να δίνω  διάφορες επιλογές.

Πες μας λίγα λόγια για τα σκουλαρίκια από πολυμερικό πηλό. 

Τα σκουλαρίκια από πολυμερικό  πηλό έχουν το θετικό ότι είναι ανάλαφρα, επίσης μπορείς να τους δώσεις εύκολα το χρώμα που θες αλλά και το σχήμα και τα φοράς δίχως σχεδόν τα αισθάνεσαι ότι τα φοράς. Είναι ένα υλικό θα έλεγα με ελαστική μορφή και αυτό είναι το συν του σε θέμα αντοχής. Δεν χαλάει ποτέ.

Σε ποιες περιστάσεις θα συνιστούσες σε κάποιον να φορέσει κάποιο από τα σκουλαρίκια σου; 

Έχω δώσει αρκετές δημιουργίες μου. Μπορεί να τις προτείνω για καθημερινή χρήση, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια πιο κομψό και ακόμη και για κάποιο event για παράδειγμα γάμους, βαφτίσια για κάτι πιο ιδιαίτερο. Πάντα υπάρχει η δυνατότητα ένα κομμάτι να είναι απλό, αλλά ταυτόχρονα σε συνδυασμό με ένα σύνολο, να δείξει πολύ πιο ξεχωριστό!

Ποιες είναι οι επόμενες σου δημιουργίες; θα πειραματιστείς και με άλλα υλικά;

Έχω βάλει ήδη  νέα σχέδια στο μυαλό μου και σε λίγο καιρό θα υλοποιηθούν. Ετοιμάζω ήδη ένα σχέδιο για μια βάφτιση το οποίο θα περιέχει και ένα νέο υλικό, τα φύλλα χρυσού! Πάντα υπάρχει η πιθανότητα να μου έρθει μια ιδέα και να προσθέσω ένα ακόμη υλικό. Τα ξύλινα σκουλαρίκια πάντα είναι μια εναλλακτική στο μυαλό μου και ήδη έχω φτιάξει μερικά!

Καλλιτέχνης στην εποχή της κρίσης. Πώς γίνεται; 

Το να σου αρέσει να ασχολείσαι με ότι έχει να κάνει  με φαντασία και να φτιάχνεις κάτι μόνος σου πάντα μου άρεσε! Θα το έκανα είτε τύχαινε σε μια άλλη περίοδο, οπότε γιατί όχι και σε αυτή! Δεν πρέπει να κάνεις ποτέ πέρα τα θέλω σου και κάτι που σου αρέσει, πόσο μάλλον όταν έχεις το δικό σου κοινό να σε ανεβάζει.

Ποιο είναι το πιο καλό σχόλιο που έχεις ακούσει στη δουλειά σου;

Όταν άρχισα να πρωτοασχολούμαι και με ρωτούσαν όλοι πώς γίνεται από κάτι τόσο απλό να φτιάχνεις κάτι τόσο μοναδικό, και έβλεπα ότι αυτό που φτιάχνω με τόσο μεράκι πολλές κοπέλες ήθελαν να το φοράνε πάνω τους, αυτό ταυτόχρονα με έκανε να θέλω να φτιάξω όλο και περισσότερα. Είναι υπέροχο συναίσθημά να σε επιλέγουν!

Social media όπου μπορούμε να σας βρούμε;

Πρόσφατα δημιουργήθηκε μια σελίδα στο instagram για να μπορώ να τα παρουσιάζω ηλεκτρονικά την δουλειά μου, αλλά και για να μπορεί κάποιος να διαλέξει το κομμάτι της επιλογής του και να γίνεται άμεση αποστολή.

Το όνομα της σελίδας είναι orofleur_earrings_saci και είναι εμπνευσμένο από το όνομα μου, το οποίο με πολύ φαντασία και λίγη γνώση σε παροτρύνει σε λουλούδι, το χρυσάνθεμο (Χρυσάνθη) από εκεί βγήκε και το orofleur (oro χρυσό + fleur ανθός). Πολύ φαντασία λοιπόν, αφού όπως σας είπα μου αρέσει να φτιάχνω τις δημιουργίες μου με μπόλικη από αυτήν!

Συνέντευξη στην Αθηνά Γεωργακοπούλου

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top