Δωρεάν εξέταση για HIV σε τρία δημοτικά ιατρεία του Δήμου Αθηναίων

Δωρεάν εξέταση για HIV σε τρία δημοτικά ιατρεία προσφέρει ο Δήμος Αθηναίων μέσω του καινοτόμου μοντέλου Rapidtest.

Σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων η εξέταση παρέχεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα AIDS health foundation (AHF) και πραγματοποιείται με την πλέον αξιόπιστη τεχνολογία ταχείας εξέτασης (rapid HIV test). Το rapid test διαρκεί ένα μόλις λεπτό και διεξάγεται από εξειδικευμένο προσωπικό του Ινστιτούτου Κοινωνικής Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ).

«H εξέταση είναι αξιόπιστη (99% ) και απαιτεί την λήψη μιας μόνο σταγόνας αίματος από το δάκτυλο. Οι εξεταζόμενοι λαμβάνουν τα αποτελέσματα αμέσως, ενώ ταυτόχρονα παρέχονται και υπηρεσίες συμβουλευτικής», ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων.

Η ταχεία εξέταση για HIV παρέχεται ανώνυμα και δωρεάν χωρίς ραντεβού στα ακόλουθα δημοτικά ιατρεία: Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη και ώρες 10.00-15.30 στο Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης, Χανίων 4β, τηλ. 210.88.36.200 Κάθε Τρίτη και Πέμπτη και ώρες 10.00-13.00 στο Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρείο Πατησίων, Σαρανταπόρου 4, τηλ. 210.20.15.510-1 Κάθε Τρίτη και Πέμπτη και ώρες 10.00-13.00, στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο, Σόλωνος 78, τηλ. 210.36.26.587 Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων.

Το Rapidtest, ένα καινοτόμο μοντέλο γρήγορης ανώνυμης και δωρεάν εξέτασης για τον ιό HIV, εφαρμόζει ο δήμος Αθηναίων σε τρία, συνολικά, Δημοτικά Ιατρεία. Μετά το Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης (Χανίων 4β), ο δωρεάν γρήγορος έλεγχος μπορεί να γίνεται εφ’ εξής τόσο στο Πολυδύναμο Ιατρείο Πατησίων, όσο και στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο (Σόλωνος 79). Η Αθήνα, ήδη από το 2014, έχει συμπεριληφθεί στη λίστα των fast-track cities για εξάλειψη της επιδημίας του AIDS. Το 2017 ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το AHF (AIDS Healthcare Foundation), τον μεγαλύτερο διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό που παρέχει σε παγκόσμιο επίπεδο υπηρεσίες πρόληψης του HIV, διάγνωσης του ιού και ιατρικής φροντίδας σε ασθενείς.

Στη βάση αυτού του Μνημονίου εφαρμόζεται στον δήμο Αθηναίων, για πρώτη φορά σε ιατρική δομή της χώρας μας, το rapidtest. Η εξέταση παρέχεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα AIDS health foundation (AHF) και πραγματοποιείται με την πλέον αξιόπιστη τεχνολογία ταχείας εξέτασης (rapid HIV test). H εξέταση είναι αξιόπιστη (99% ) και απαιτεί την λήψη μιας μόνο σταγόνας αίματος από το δάκτυλο. Οι εξεταζόμενοι λαμβάνουν τα αποτελέσματα αμέσως, ενώ ταυτόχρονα παρέχονται και υπηρεσίες συμβουλευτικής.

Η ταχεία εξέταση για HIV παρέχεται ανώνυμα και δωρεάν χωρίς ραντεβού: Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη και ώρες 10.00-15.30 στο Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης, Χανίων 4β, τηλ. 210.88.36.200 Κάθε Τρίτη και Πέμπτη και ώρες 10.00-13.00 στο Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρείο Πατησίων, Σαρανταπόρου 4, τηλ. 210.20.15.510-1 Κάθε Τρίτη και Πέμπτη και ώρες 10.00-13.00, στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο, Σόλωνος 78, τηλ. 210.36.26.587 Το rapid test διαρκεί ένα μόλις λεπτό και διεξάγεται από εξειδικευμένο προσωπικό του Ινστιτούτου Κοινωνικής Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ).

Στη περίπτωση θετικού αποτελέσματος γίνεται άμεση παραπομπή σε εξειδικευμένη ιατρική κρατική δομή. Στο πλαίσιο της συνεργασίας με το AHF περιλαμβάνονται επίσης η δωρεάν διανομή προφυλακτικών και ενημερωτικών φυλλαδίων και η καμπάνια ενημέρωσης που ξεκίνησε πρόσφατα, με τη ευγενική χορηγία της Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΣΤΑΣΥ) στις οθόνες των αθηναϊκών μέσων μαζικής μεταφοράς (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ).

Πηγή: www.lifo.gr

See Also
View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top