Τα «χαμένα» χειρόγραφα του Αϊνστάιν – Η πολύτιμη δωρεά στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο του Ισραήλ

Το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο του Ισραήλ θα διοργανώσει μία έκθεση με χειρόγραφες σημειώσεις του βραβευμένου με Νόμπελ φυσικού Άλμπερτ Αϊνστάιν.

1482436_heirografa-ainstain

Πολλές από αυτές τις σημειώσεις εκτίθενται για πρώτη φορά στο κοινό ενώ μέρος τους θεωρούνταν από ειδικούς για πάντα χαμένες.

Σύμφωνα με το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο, τα έγγραφα είναι τμήμα μίας δωρεάς 80 χιλιάδων αντικειμένων του Αϊνστάιν, από οργανισμό με έδρα το Σικάγο.

Οι 110 χειρόγραφες σημειώσεις του κορυφαίου θεωρητικού φυσικού, είναι στην πλειονότητά τους περίπλοκες, μαθηματικές «ακροβασίες» του Αϊνστάιν, που χρονολογούνται από το 1944 έως το 1948.

1482434_heirografa-ainstain-3

Ανάμεσά τους όμως βρίσκεται και ένα παράρτημα για μία μελέτη πάνω στην ενοποιημένη θεωρία πεδίου, που οι υπεύθυνοι του πανεπιστημίου θεωρούσαν ότι είχε χαθεί.   Εκτός από τη θεωρία της σχετικότητας που αποτελεί βασικό πυλώνα της σύγχρονης θεωρητικής αλλά και εφαρμοσμένης φυσικής, ο Αϊνστάιν προσπαθούσε για πολλές δεκαετίες να αποδείξει ότι ο ηλεκτρομαγνητισμός και η βαρύτητα ήταν διαφορετικές πλευρές – εκφάνσεις του ίδιου βασικού πεδίου.

1482435_heirografa-ainstain-1

Ωστόσο δεν κατάφερε να αποδείξει την εικασία του αυτή, που «στοιχειώνει» μέχρι σήμερα αρκετούς φυσικούς των συγκεκριμένων κλάδων.

Πηγή: www.lifo.gr

See Also
View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top