Τζορτζ Μάικλ: Σε δημοπρασία 170 έργα τέχνης από τη συλλογή του τραγουδιστή

O Τζορτζ Μάικλ ήταν ένας εραστής της τέχνης με αποτέλεσμα να έχει μια μοναδική συλλογή έργων που τώρα θα βγει σε δημοπρασία. Ο τραγουδιστής συγκέντρωσε κατά τη διάρκεια της καριέρας του πάνω από 200 αντικείμενα και φέτος 17 από αυτά θα δημοπρατηθούν από τον οίκο Christie’s. Η αξία των έργων που δημοπρατούνται εκτιμάται από 465 έως 1,75 εκατομμύρια ευρώ.

1484028_george-michael-dimprasia_-2-

Τα έργα τέχνης θα δημοπρατηθούν στις 14 Μαρτίου ενώ κάποια θα βγουν σε online δημοπρασία την επόμενη μέρα. Damien Hirst – The Incomplete Truth Michael Craig-Martin – Πορτρέτο του George Michael Tracey Emin – Drunk to the Bottom of my Soul Μεταξύ των έργων που διατίθενται προς πώληση είναι ένα πορτρέτο του ποπ σταρ από το 2007, το οποίο έχει φιλοτεχνήσει ο καλλιτέχνης Μάικλ Κρεγκ-Μάρτιν.

Στη συλλογή περιλαμβάνονται επίσης έργα των βρετανών καλλιτεχνών Ντέιμιεν Χιρστ, Τρέισι Έιμιν και Σάρα Λούκας. Πολλά από τα έργα αυτά εκτίθενται για πρώτη φορά μ,ε αφορμή τη δημοπρασία στο Λονδίνο. The Incomplete Truth του Damien Hirst O οίκος Christie’s επιβεβαίωσε ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο Jussi Pylkkänen, πρόεδρος του Christie’s, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να διοργανώσουμε αυτή τη μεγάλη δημοπρασία της συλλογής του Τζορτζ Μάικλ για να επιτρέψουμε να συνεχιστεί το φιλανθρωπικό του έργο».

«Ο Τζορτζ Μαικλ ήταν μια θαυμαστή ιδιοφυΐα της μουσικής βιομηχανίας και η παρουσίαση των έργων τέχνης από την ιδιωτική συλλογή του θα προσφέρει μια συναρπαστική ματιά στις ευρύτερες προτιμήσεις ενός ανθρώπου ο οποίος αγαπήθηκε σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.

‘Soliloquy VIII’ του φωτογράφου Sam Taylor-Johnson, Φωτογραφία ανδρικού γυμνού από τον Horst P. Horst μπροστά από πορτρέτο του George Michael.

1484031_george-michael_-2-

Πηγή: www.lifo.gr

See Also
View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top