Συστατικά για 6 μερίδες
- 1 ½ κιλό αρνίσιο μπούτι, σε μερίδες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 μαρούλι πλυμένο καλά
- Ελαιόλαδο
- ½ ποτήρι λευκό κρασί
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- Χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
- 2 αυγά
- Αλάτι
- Πιπέρι
Τρόπος Παρασκευής
- Σοτάρουμε καλά σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο το αρνάκι σε 2 τουλάχιστον δόσεις.
- Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα μόλις πάρει ωραίο χρώμα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
- Σοτάρουμε καλά και ξανά βάζουμε μέσα το αρνάκι.
- Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί, μόλις εξατμιστεί η αλκοόλη, προσθέτουμε νερό μέχρι να το καλύψουμε.
- Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί καλά και να μείνει με αρκετό ζουμάκι.
- Τα τελευταία 10 λεπτά βάζουμε και το μαρούλι κομμένο σε κομμάτια και τον άνηθο ώστε να προλάβουν να μαγειρευτούν αλλά να μην λιώσουν.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός τα αυγά με το χυμό λεμόνι και ρίχνουμε λίγο από το ζουμάκι της κατσαρόλας.
- Ρίχνουμε το μείγμα στη κατσαρόλα και την κουνάμε με κυκλικές κινήσεις ώστε να ομογενοποιηθεί.
Μιχάλης Σαραφίδης