Αρνάκι Φρικασέ | Πάστα Φλώρα

Συστατικά για 6 μερίδες

  • 1 ½ κιλό αρνίσιο μπούτι, σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο 
  • 1 μαρούλι πλυμένο καλά 
  • Ελαιόλαδο 
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί 
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 
  • Χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια 
  • 2 αυγά 
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι 


Τρόπος Παρασκευής 

  • Σοτάρουμε καλά σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο το αρνάκι σε 2 τουλάχιστον δόσεις.
  • Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα μόλις πάρει ωραίο χρώμα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
  • Σοτάρουμε καλά και ξανά βάζουμε μέσα το αρνάκι.
  • Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί, μόλις εξατμιστεί η αλκοόλη, προσθέτουμε νερό μέχρι να το καλύψουμε.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί καλά και να μείνει με αρκετό ζουμάκι.
  • Τα τελευταία 10 λεπτά βάζουμε και το μαρούλι κομμένο σε κομμάτια και τον άνηθο ώστε να προλάβουν να μαγειρευτούν αλλά να μην λιώσουν. 
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός τα αυγά με το χυμό λεμόνι και ρίχνουμε λίγο από το ζουμάκι της κατσαρόλας.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στη κατσαρόλα και την κουνάμε με κυκλικές κινήσεις ώστε να ομογενοποιηθεί.

Μιχάλης Σαραφίδης 

See Also
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top