Now Reading
Banoffee με σοκολάτα | Πάστα Φλώρα

Banoffee με σοκολάτα | Πάστα Φλώρα

Συστατικά για 12 μερίδες

  • 225 γρ. μπισκότα τριμμένα
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 70 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 1 ζαχαρούχο γάλα (βρασμένο για καραμέλα) ή έτοιμο καραμελωμένο
  • 85 γρ. κουβερτούρα
  • 2 μπανάνες
  • 450 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένη κουβερτούρα για το σερβίρισμα

Τρόπος Παρασκευής

  • Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε μέσα το τριμμένο μπισκότο.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει όλο σαν βρεγμένη άμμος.
  • Προσθέτουμε τη πραλίνα και ανακατεύουμε.
  • Στρώνουμε το μπισκότο σε μία στρόγγυλη φόρμα 23-26 εκ. με αποσπώμενη βάση, δημιουργώντας τοιχώματα 1-2 δάχτυλα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο.
  • Βάζουμε το ζαχαρούχο σε ένα τηγάνι να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέτουμε τη κουβερτούρα ψιλοκομμένη να λιώσει.
  • Την στρώνουμε πάνω από το μπισκότο και το ξανά βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
  • Την ημέρα κατανάλωσης, κόβουμε τις μπανάνες και τις βάζουμε από πάνω.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη και τη βανίλια μέχρι να γίνουν σαντιγί και γαρνίρουμε με ένα κουτάλι.
  • Πασπαλίζουμε με τις σταγόνες.
What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top