Συστατικά για 12 μερίδες
- 225 γρ. μπισκότα τριμμένα
- 120 γρ. βούτυρο
- 70 γρ. πραλίνα φουντουκιού
- 1 ζαχαρούχο γάλα (βρασμένο για καραμέλα) ή έτοιμο καραμελωμένο
- 85 γρ. κουβερτούρα
- 2 μπανάνες
- 450 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 100 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
- 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένη κουβερτούρα για το σερβίρισμα

Τρόπος Παρασκευής
- Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε μέσα το τριμμένο μπισκότο.
- Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει όλο σαν βρεγμένη άμμος.
- Προσθέτουμε τη πραλίνα και ανακατεύουμε.
- Στρώνουμε το μπισκότο σε μία στρόγγυλη φόρμα 23-26 εκ. με αποσπώμενη βάση, δημιουργώντας τοιχώματα 1-2 δάχτυλα.
- Αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο.
- Βάζουμε το ζαχαρούχο σε ένα τηγάνι να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέτουμε τη κουβερτούρα ψιλοκομμένη να λιώσει.
- Την στρώνουμε πάνω από το μπισκότο και το ξανά βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
- Την ημέρα κατανάλωσης, κόβουμε τις μπανάνες και τις βάζουμε από πάνω.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη και τη βανίλια μέχρι να γίνουν σαντιγί και γαρνίρουμε με ένα κουτάλι.
- Πασπαλίζουμε με τις σταγόνες.