Συστατικά για 6 μερίδες
• ½ λίτρο γάλα
• 3 αυγά
• 30 γρ. ζάχαρη
• 1- γρ. αλάτι
• 350 γρ. αλεύρι
• 30 γρ. μπέικιν
• 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
• Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
• Πραλίνα φουντουκιού ή μέλι-ταχίνι ή μαρμελάδα
• Ξηροί καρποί (προαιρετικά)
• Bueno ή μπισκότα της αρεσκείας μας
Τρόπος Παρασκευής
• Χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο στο μίξερ με το σύρμα.
• Μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε και το βούτυρο.
• Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε λίγο ηλιέλαιο και το απλώνουμε με λίγο χαρτί να πάει παντού.
• Βάζουμε όλο το μείγμα για τα pancakes σε μία κανάτα για μεγαλύτερη ευκολία και ρίχνουμε λίγο από το μείγμα στο τηγάνι.
• Μόλις αρχίσει να βγάζει φουσκαλίτσες σημαίνει πως ψήθηκε από την μία πλευρά και το γυρίζουμε και από την άλλη.
• Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
• Σερβίρουμε τα pancakes μας με υλικά της αρεσκείας μας.
Συνταγή από τον Μιχάλη Σαραφίδη