Είσαι λάτρης του carrot cake και των pancakes και θέλεις να πειραματιστείς και να τα συνδυάσεις;
Τότε αυτή είναι σίγουρα η συνταγή που θα σε ενθουσιάσει και θα την εντάξεις στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα. Είτε ως πρωινό, είτε ως σνακ. Tο βέβαιο είναι πως θα την απολαύσεις και θα θες να τη φτιάχνεις ξανά και ξανά.
ΥΛΙΚΑ (Για 5-6 μεγάλα pancakes)
75γρ καρότο
140ml γάλα ( 60ml + 80ml )
1 κάψουλα βανίλια
1κ.γ baking powder
1κ.γ σόδα
1κ.γ κανέλα
1/4κ.γ μοσχοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι
2κ.σ ελαιόλαδο
1 αυγό
60γρ ζάχαρη καρύδας ( ενναλακτικά καστανή ζάχαρη ή μέλι )
20γρ τριμμένη καρύδα
120γρ αλεύρι ( ολικής άλεσης ) για όλες τις χρήσεις
Για την κρέμα (προαιρετικά)
60γρ τυρί κρέμα
20γρ μέλι
40γρ γιαούρτι στραγγιστό
10γρ γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε στο μούλτι το καρότο με 60ml γάλα μέχρι να κοπεί σε μικρά κομματάκια
- Μεταφέρουμε το μείγμα καρότου σε ένα μπολ , προσθέτουμε όλα τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά και με ένα σύρμα ομογενοποιούμε. Το μείγμα μας θα είναι αρκετά πηκτό.
- Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε 2 κουταλιές από το μείγμα και απλώνουμε λίγο αν χρειαστεί.
- Ψήνουμε για 3’-4’ την μια πλευρά και γυρίζουμε το κάθε pancake με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ή μιας μαρίζ. Ψήνουμε για άλλα 2’-3’ και από την άλλη πλευρά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
- Για την κρέμα, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και σερβίρουμε με τριμμένη καρύδα, κανέλα ή ό,τι άλλο μας αρέσει.
TIP: Μέτρια προς χαμηλή φωτιά σε ένα μάτι που πηγαίνει μέχρι το 9 είναι το 4-5.
Αν το τηγάνι δεν είναι καλό αντικολλητικό, αλείφουμε με λίγο ηλιέλαιο ή με ελαιόλαδο πριν ψήσουμε κάθε pancake.
Αποφεύγουμε τα μεταλλικά εργαλεία για το γύρισμα των pancake , διότι χαλάνε το τηγάνι μας.
ΠΗΓΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: INSTAGRAM (healthytasteland)
Ιωάννα Καλφόγλου