Δροσερή τάρτα με κρέμα βανίλιας και φράουλες | Πάστα Φλώρα

Συστατικά για 12 μερίδες 

Για τη τάρτα 

  • 380 γρ. αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη 
  • 190 γρ. βούτυρο

Για τη κρέμα βανίλιας 

  •  750 γρ.  γάλα
  •  2 αυγά
  •  225 γρ. ζάχαρη
  •  75 γρ. αλεύρι
  •  50 γρ. νισεστέ 
  •  75 γρ. βούτυρο
  •  1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη 

Για το γαρνίρισμα 

  • 500 γρ. φράουλες 
  • Κορυφές δυόσμου 

Τρόπος Παρασκευής 

Για τη τάρτα 

  • Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη στο μίξερ.
  • Μόλις αφρατέψει το βούτυρο, προσθέτουμε και τα αυγά, ένα ένα.
  • Προσθέτουμε έπειτα όλα τα στερεά μας υλικά που τα έχουμε ανακατέψει.
  • Μόλις το μείγμα μας γίνει ζύμη, τη κάνουμε μια μπάλα, τη τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη μας με ένα πλάστη σε στρόγγυλο σχήμα και τη βάζουμε μέσα σε βουτυρωμένη στρόγγυλη φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 23 εκ. .
  • Την τρυπάμε με ένα πιρούνι, βάζουμε λαδόκολλα κομμένη σε στρόγγυλο σχήμα και ρίχνουμε όσπρια για βάρος.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για περίπου 15 λεπτά.
  • Έπειτα αφαιρούμε το βάρος και ψήνουμε για ακόμη 5 λεπτά ώστε να πάρει χρώμα. 
  • Αποσύρουμε από το φούρνο και μόλις κρυώσει τη ξεφορμάρουμε. 

Για τη κρέμα 

  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα χειρός τα αυγά, τη ζάχαρη, το νισεστέ, το αλεύρι και το 1/3 από το γάλα.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και το αφήνουμε να βράσει, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας σταδιακά.
  • Όταν βράσει το γάλα προσθέτουμε το μείγμα που έχουμε στο μπολ και ανακατεύουμε συνεχώς.
  • Μόλις πήξει η κρέμα μας και βγάλει την πρώτη φουσκάλα, δοκιμάζουμε για να δούμε αν είναι έτοιμη και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και την βανίλια.
  • Την απλώνουμε σε ένα ταψί και στρώνουμε από πάνω μεμβράνη, η οποία να εφάπτεται με την κρέμα και την τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Για το γαρνίρισμα 

  • Ανακατεύουμε την κρέμα με ένα σύρμα χειρός για να αφρατέψει.
  • Γεμίζουμε την τάρτα μας με τη κρέμα.
  • Κόβουμε τις φράουλες στη μέση και της απλώνουμε από πάνω.
  • Γαρνίρουμε με κορυφές δυόσμου. 

Συνταγή από τον Μιχάλη Σαραφίδη

See Also
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top