Now Reading
Φιλέτο Γλώσσας με Ντομάτα και Κρασί | Συνταγές με υστερόγραφο (Θεοδώρα Κοττή)

Φιλέτο Γλώσσας με Ντομάτα και Κρασί | Συνταγές με υστερόγραφο (Θεοδώρα Κοττή)

Γεια  σας Foodies,

Το συγκεκριμένο φαγητό είναι εύκολο, οικονομικό και υγειινό (Πεντανόστiμα είναι όλα!!!). Είναι για όσους λένε πράγματα όπως: «Εγώ δεν τρώω ψάρι, δεν είναι νόστιμο», « Είναι περίπλοκο να το φτιάξω» ή το πιο συχνό «Γιαχ,  έχει κόκαλα!» Λοιπόν είμαι εδώ για να σας μεταπείσω.

Για την συνταγή μας θα χρειαστούμε ( για 2 άτομα ):

  • 4 φιλέτα γλώσσας
  • 2 ντομάτες
  • 1 μεγάλο κρητικό ντάκο
  • Καπνιστή Πάπρικα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 3 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο
  • Μισό φλυντζάνι λευκό κρασί
  • Ρίγανη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° σε αέρα. Πασπαλίζουμε το ψάρι με το λάδι μας. Έπειτα αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και το πασπαλίζουμε με την πάπρικα μας. Αφού τοποθετήσουμε σε ένα πυρέξ το ψάρι μας τοποθετούμε απο πάνω τις ντομάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες μέχρι να καλύψουμε όλο το ψάρι. Βάζουμε στις ντομάτες (προαιρετικά) λίγη ρίγανη για extra γεύση. Τέλος, προσθέτουμε και το κρασάκι μας. Γλυκουλίνια μου, ο χρόνος ψησίματος είναι 30’- 40’ λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο τοποθετούμε 2 φιλέτα πάνω στο κρητικό μας παξιμάδι. Έτσι απλά! No muss, no fuss.

Tips.

  1. Για να καλύψουν τα μπαχαρικά ολόκληρο το ψάρι μπορείτε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό χαρτί να ρίξετε όλα τα μπαχαρικά δηλαδή το αλάτι, το πιππέρι και την πάπρικα και ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο. Απλώνουμε το ψάρι στο χαρτί και απο τις δύο πλευρές πάνω στα καρυκεύματα.
  2. Ο κρητικός ντάκος είναι πολυ σκληρός. Πριν τον χρησιμοποιήσουμε ρίχνουμε λίγες στάλες νερό για να μαλακώσει ή χρησιμοποιούμε την σάλτσα απο το φαγητό μας.

P.S: Bonne Appetite

xz

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top