Καρυδόπιτα με γλάσο σοκολάτας | Marysgramm

Καρυδόπιτα με γλάσο σοκολάτας… πείτε μου…μπορείτε να αντισταθείτε;


Υλικά

• 1 κεσεδάκι γιαούρτι (Δεν το πετάτε το κεσεδάκι, θα μετρήσετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά)

• 1 κεσεδάκι φρυγανιά τριμμένη

• 1 κεσεδάκι σπορέλαιο

• 200 γρ καρύδια πεκάν ή από τα κοινά καρύδια (τριμμένα)

• 2 αυγά

• 3/4 απο το κεσεδάκι ζάχαρη

• 1 κεσεδάκι αλεύρι

• 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

• 2 κουταλάκια του γλυκού μπαίκιν πάουντερ

• 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα

• 1 βανίλια


Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ σκεύος βάλτε όλα τα υλικά και ανακατέψτε με ένα κουτάλι. Μόλις ενσωματωθούν όλα τα υλικά, βάλτε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο στρογγυλό ταψάκι( μεσαίου μεγέθους) ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°βαθμούς για 30 λεπτά . Ενώ θα κρυώνει βάλτε να κάνετε το σιρόπι


Για το σιρόπι

• 3 κούπες ζάχαρη

• 2 κούπες νερό

• Λίγο λεμόνι

Σε μία κατσαρόλα βράστε 5′ λεπτά όλα τα υλικά.. (μετρήστε από το σημείο που αρχίζει να κοχλάζει)

Κρύα Καρυδόπιτα & ζεστό σιρόπι.

Αν θέλετε το γλάσσο σοκολάτας, περιμένετε να έρθει η καρυδόπιτα σε θερμοκρασία δωματίου.


Γλάσσο σοκολάτας

•200ml κρέμα γάλακτος

•1 και 1/2 κουβερτούρα (σχεδόν 190 γρ.)

Σπάστε την κουβερτούρα σε κομμάτια και ρίξτε σε αυτά ζεστή την κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε συνεχόμενα μέχρι να έχετε ένα λείο και γυαλιστερό γλάσο σοκολάτας. Ρίξτε το γλάσο σοκολάτας πάνω στην καρυδόπιτα και απολαύστε ένα πεντανόστιμο και γρήγορο γλυκό..



Βρες την Marygramm εδώ: https://www.instagram.com/marysgramm/

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top