Κριθαράκι με σπαράγγια και παρμεζάνα | Marysgramm

Σήμερα το πρωί βρήκα υπέροχα φρέσκα σπαράγγια,με λίγο κριθαράκι & παρμεζάνα τριμμένη μπορώ να πώ πως το φαγάκι μου βγήκε πεντανόστιμο !

Υλικά

•1 φλιτζάνι του τσαγιού κριθαράκι ή risoni

•8 πράσινα τρυφερά σπαράγγια

•1 κύβο λαχανικών •παρμεζάνα τριμμένη

• 2 κ 1/2 φλιτζάνια τσαγιού νερό ζεστό

• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

•Λίγο ελαιόλαδο

•1 κουταλιά του γλυκού πέστο

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάλτε λίγο ελαιόλαδο και έπειτα το κριθαράκι,( με αυτόν τον τρόπο θωρακίζεται το ζυμαρικό και δεν λασπώνει όταν είναι έτοιμο).Στην συνέχεια ρίξτε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ανακατέψτε 2-3 φορές και τέλος ρίξτε τα σπαράγγια κομμένα στα τρία. Στο ζεστό νερό διαλύετε τον κύβο λαχανικών….ρίξτε όλο το νερό μέσα στο τηγάνι με τα υπόλοιπα. 2 με 3 λεπτά πριν τελειώσετε το φαγητό ρίξτε 1 κουταλιά του γλυκού πέστο. Παρμεζάνα τριμμένη, λίγο πιπέρι και απολαμβάνετε ένα πεντανόστιμο και γρήγορο φαγητό.

Σημείωση:

Αν δεν θέλετε σπαράγγια μπορείτε να προσθέσετε φασολάκια (ακόμα και κατεψυγμένα).Το φαγητό δεν χρειάζεται αλάτι.

57096989_591722601324977_7220925826668167168_n

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top