Μωσαϊκό με κονιάκ | Θεοδώρα Κοττή

Γεια σας Foodies, 

Μην ανησυχείτε δεν θα πω τις δυο απαγορευμένες λέξεις, εξάλλου ο καύσωνας δεν μου το επιτρέπει. Είναι αλήθεια ότι είμαι σε άρνηση… για μένα είναι ακόμα καλοκαιράκι! Και αυτό το καλοκαιράκι σκεφτόμουν ότι πέρα από τις συνταγές μου δεν με γνωρίζεται καθόλου. Οπότε, αποφάσισα ότι κάθε φορά θα σας ανακαλύπτω και κάτι διαφορετικό για τον εαυτό μου. Για παράδειγμα, το πρώτο πράγμα που θα μάθετε για μένα είναι ότι με κυριεύει συχνά άγχος και για να χαλαρώσω μαγειρεύω. Νιώθω ότι εκείνη την ώρα σταματάω να σκέφτομαι την κατάσταση που με αγχώνει, την αφήνω πίσω μου και χαλαρώνω. Γι’ αυτό και μου αρέσει να μαγειρεύω μόνη μου, χωρίς περισπασμούς (focusing on the task at hand). Η συνταγή μας είναι πάρα πολύ εύκολη και νοστιμότατη. Είναι ότι πρέπει για να λάβετε την καθημερινή σας γλυκιά δόση. ( Το ξέρω ότι κάποιοι από εσάς σηκώνεστε το βράδυ και αδειάζετε χωρίς ενδοιασμό το ψυγείο. The is no shame or judgment here…This is a safe space.)

Για την συνταγή μας, θα χρειαστούμε:

 

250 γρ. μαργαρίνη

200 γρ. ζάχαρη άχνη

5 κουταλιές της σούπας κονιάκ

5 ½ κουταλιές της σούπας κακάο Γιώτης

250 γρ. Μπισκότα Πτι-μπερ

 

Εκτέλεση:

Αρχικά λιώνετε την μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι. (Μην αφήσετε το βούτυρο πολύ ώρα στην φωτιά.) Έπειτα, αποσύρετε από την φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτετε την ζάχαρη άχνη, το κακάο και το κονιάκ. Όπως ξέρουμε όλοι έρχεται το αγαπημένο σας κομμάτι, δηλαδή ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτετε τα μπισκότα τριμμένα και ανακατεύετε να πάει η σοκολάτα παντού. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει, και μόλις σταθεροποιηθεί το απλώνετε σε αλουμινόχαρτο ή σε αντικολλητικό χαρτί και το τυλίγετε σε σχήμα κορμού. Το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει. Για να το σερβίρετε πασπαλίζετε από πάνω ψιλοτριμμένο μπισκότο και κόβετε σε φέτες.

 

Tips:

  • Τα μπισκότα να τα τρίψετε σε μεσαίο προς μικρό μέγεθος.
  • Εκτός από μπισκότα μπορείτε να προσθέσετε και 100 γρ. καρύδια.

 

Screenshot_1

 

P.S. Bon Appétit

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top