Μυρωδιά από μάμα επί δύο | Πάστα Φλώρα

Συνταγές από την Εύη Καραβαρίτη

Μεσημεράκι γυρνάς απ το σχολείο όλο λαχτάρα να μυρίσεις κ να γευτείς το αγαπημένο σου φαγητό αλλά στον αέρα πιάνεις μια άλλη γνώριμη μεν μυρωδιά αλλά όχι αγαπημένη.

Ρεβίθια ή αλλιώς ρεβιθάδα φούρνου.

Βράζω τα ρεβίθια καμιά ώρα σε κατσαρόλα (αφού τα έχω μουλιάσει μια ολόκληρη μέρα) κ μετά τα βάζω μέσα στην πήλινη γάστρα μαζί με κρεμμυδάκι πιπεράκι αλατάκι κ δάφνη.. κ φυσικά μπόλικο ελαιόλαδο.

Tips: για περισσότερη νοστιμιά βάζω κρασί κ ένα κύβο ζωμό βοδινού.
Κ αφού έχουμε απογοητευτεί με τα ρεβίθια σαν κλασική ελληνίδα μάνα υπάρχει πάντα το “αλλά” το κάτι διαφορετικό για να μας ευχαριστήσει όλους.

Σνίτσελ της μαμάς.

Κλασική συνταγή χιλιοειπωμένη αλλά κάθε φορά με τις ίδιες αναμνήσεις. Αλατοπιπερωνω κ ξεκινώ την πανάδα με το αλεύρι συνεχίζω βουτώντας το στο αυγό κ εν συνεχεία στην φρυγανιά.

Tips: για έξτρα τραγανοτητα κ νοστιμιά αφού περαστεί η φρυγανιά ξανά στο αυγό κ μετα στην φρυγανιά. Πρόταση μαγειρέματος εκτός της κλασικής, να μπει στο φούρνο στην λαδόκολλα.

Και καλή μας όρεξη!

SAVE_20190611_211917

 

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top