Νερό με λεμόνι: η λύση για την αποτοξίνωση; | Πάστα Φλώρα

Θεωρητικά, το νερό με λεμόνι βοηθά σε μια σειρά καταστάσεων όπως είναι τα παρακάτω:

▶ σωματικό βάρος

▶ διάθεση

▶ επίπεδα ενέργειας

▶ πέψη

▶ ανοσοποιητικό σύστημα

▶ απομάκρυνση τοξινών μέχρι και στον

▶ καρκίνο

Όμως, μάλλον όλα τα παραπάνω δεν φαίνεται η επιστημονική έρευνα να τα υποστηρίζει. Ας δούμε τι συμβαίνει στην πραγματικότητα!

  • Το λεμόνι διαθέτει αντιοξειδωτικά, φλαβονοειδή και βιταμίνη C

Πολύ εντυπωσιακό fact κιόλας είναι ότι ένα λεμόνι μπορεί να καλύψει το 90% των ημερήσιων αναγκών σου σε βιταμίνη C.

Προσοχή!

  • Παρά τα όσα είδες πριν δεν παύει το λεμόνι να μη διαθέτει μαγικές ιδιότητες. Συνεπώς ούτε βοηθά στη δραματική μείωση του βάρους σου, ούτε στην απομάκρυνση των τοξινών. Ειδικά, ό,τι αφορά το κομμάτι της αποτοξίνωσης το έχει αναλάβει το συκώτι και τα νεφρά σου.
  • Επίσης, θα ήταν εξαιρετικό να βοηθά στον καρκίνο, αλλά ούτε αυτό συμβαίνει, μιας και ακόμα δεν υπάρχουν επιστημονικές μελέτες που να το αποδεικνύουν.
  • Τέλος, όσες αναφορές γίνονται στο ότι το νερό με λεμονί βοηθάει τη διαδικασία της πέψης δεν σχετίζονται με την προσθήκη του λεμονιού, αλλά με την καθ’ αυτή ύπαρξη του νερού.

Κλείνοντας, πρέπει να γίνει σαφές ότι το νερό με λεμόνι σε ενυδατώνει, αλλά όχι περισσότερο από το να το έπινες και χωρίς την προσθήκη του λεμονιού. Φυσικά και να το απολαμβάνεις εφόσον σου αρέσει η γεύση του, αλλά μην πέφτεις στην παγίδα της διαφήμισης για τα οφέλη του στην υγεία. Τέλος, άλλες ιδέες για να κάνεις τη ζωή σου λίγο πιο εύκολη στο κομμάτι της ενυδάτωσης είναι να προσθέσεις και άλλα φρούτα στο νερό σου για να πάρει γεύση ή ακόμα και φύλλα μέντας ή δυόσμου.

Μαρία Μεντζέλου, Διαιτολόγος  Τηλέφωνο: 6984515475,
E-mail: maria.mentzelou@hotmail.com

 

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top