Παγωτό σοκολάτας χωρίς παγωτομηχανή | Πάστα Φλώρα

Συστατικά

• 400 γρ. εβαπορέ (1 συσκευασία)
• 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα (1 συσκευασία)
• 1 λίτρο φυτική σαντιγί από το ψυγείο
• 200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
• 100 γρ. κακάο σε σκόνη
• 200 γρ. κουβερτούρα χοντροκομμένη

Για το σερβίρισμα

• Ξηροί καρποί της αρεσκείας μας
• Φράουλες
• Φύλλα δυόσμου

Τρόπος Παρασκευής

• Χτυπάμε την φυτική σαντιγί στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να πήξει.
• Προσθέτουμε το εβαπορέ και το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
• Προσθέτουμε το κακάο και την λιωμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Βάζουμε το μείγμα σε ένα σκεύος βαθύ που να χωράει στην κατάψυξη μας και το βάζουμε για 2-3 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί.
• Το βγάζουμε, ρίχνουμε τα κομμάτια της κουβερτούρας και ανακατεύουμε να πάνε παντού (δεν τα βάζουμε από την αρχή γιατί θα κάτσουν στον πάτο του σκεύους).
• Ξανά βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
• Σερβίρουμε με ξηρούς καρπούς, φράουλες και φύλλα δυόσμου.

Tip

Αν είναι όλα τα γάλατα μας κρύα θα χτυπηθεί πιο γρήγορα το παγωτό μας.

Συνταγή Μιχάλης Σαραφίδης


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top