Τα 7 καλύτερα κοκτέιλ για να απογειώσετε το ρεβεγιόν σας | Πάστα Φλώρα

Δε μας έφταναν τα προηγούμενα 10 για αυτό συνεχίζουμε με τα κοκτέιλ της φετινής αλλαγής του χρόνου με περισσότερο αλκοόλ!

Gingerbread Martini

Υλικά:

• 60 ml βότκα
• 30 ml Μαρτίνι extra dry
• 7.5 ml αμαρέτο
• 7.5 ml gingerbread

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με πάγο και τα ρίχνουμε σε ένα ποτήρι, γαρνίροντας με μπισκότο ginger.


Golden Ivy

Υλικά:

• 60ml Hennessy
• 15ml Μοσχάτο
• 30ml χυμό κράνμπερι

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε όλα τα υλικά με πάγο και γαρνίρετε με μία φλούδα πορτοκάλι.

Rum hot Punch

Υλικά:

• 200ml zacapa rum
• 1 κσ βούτυρο
•1 χούφτα μπαχαρικά (μοσχοκάρυδο,κανέλα,γαρύφαλο)

Eκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε σε κανάτα για punch.


Black

Υλικά:

• 7ml αψέντι
• 5.5ml ουίσκι σίκαλης
• 14ml averna amaro
• 0.6 ml angostura bitters
• 1 φέτα λεμόνι

Εκτέλεση:

Βάζουμε το αψέντι σε ένα παγωμένο old-fashioned ποτήρι και κουνάμε το ποτήρι για να βραχεί όλο εσωτερικά. Σε ένα σέικερ βάζουμε το ουίσκι, το Averna, το bitters και μισό φλιτζάνι πάγο. Χτυπάμε το σέικερ για περίπου 1 λεπτό. Σουρώνουμε στο ποτήρι με το αψέντι. Στύβουμε λίγο την φέτα λεμόνι πάνω στο ποτό και την ρίχνουμε μέσα. Σερβίρουμε.


Ζεστή σοκολάτα

Yλικά:

• 1 κούπα γάλα
• 60 γραμ.σοκολάτα
• 1/2 κγ κανέλα
• 3/4κγ μαύρη ζάχαρη
• 1/2κγ βανίλια
• 1/2κγ αλάτι
• 1/2 κγ κόκκοι από πιπέρι
• 1/2κγ μπαχάρι
• 1 πρέζα καγιέν πιπέρι
• 2 σφηνάκια κονιάκ

Εκτέλεση:

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά συνδύασε το γάλα, τη σοκολάτα και τα μπαχαρικά. Ανακάτεψε για ένα πεντέλεπτο μέχρι να έχει λιώσει η σοκολάτα. Απόσυρε από τη φωτιά κι άφησε το να πάρει τα αρώματα των μπαχαρικών για 15 λεπτά.Έπειτα, βάλε το κατσαρολάκι πάλι στη φωτιά μέχρι να είναι καυτό.Απόσυρε και πέρασε το μείγμα σου από ένα δίχτυ ή ψιλό σουρωτήρι. Τέλος πρόσθεσε το κονιάκ.

Μανταρίνι Champagne

Υλικά:

• 3/5 ποτήρι σαμπάνια
• 1/5 ποτήρι κουαντρό
• 1/5 ποτήρι βότκα μανταρίνι
• 1 κύβος ζάχαρης


Εκτέλεση:

Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε σε ποτήρι σαμπάνιας. Γαρνίρετε με μια φλούδα μανταρίνι.

Glühwein

Υλικά:
• 1 μπουκάλι ξηρό κόκκινο κρασί
• 1 πορτοκάλι
• 2 μπαστουνάκια κανέλα
• 1/4κγ κάρδαμο
• 2 αστεροειδής γλυκανισους
• 100γρ τζίντζερ
• 2κλ δεντρολίβανο
• 250γρ μέλι
• 50γρ κονιάκ


Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός του κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να πάρει βράση. Το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ποτήρια και γαρνίρουμε με στικ κανέλας και ρόδι.

Αναστασία Παπαδοπούλου

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top