Τάρτες Σοκολάτας με Μάτσα | The Healthy Cook

Ατομικές τάρτες σοκολάτας χωρίς γλουτένη, φτιαγμένες με αμύγδαλο, κακάο και καρύδα, σερβιρισμένες με μια πολύ νόστιμη κρέμα με τσάι μάτσα και μια κουταλιά σαντιγί καρύδας. Αυτή είναι η σημερινή συνταγή, η οποία είμαι σίγουρη πως θα σας ξετρελάνει!

Τάρτες σοκολάτας χωρίς γλουτένη, με κρέμα με τσάι μάτσα και καρύδα, σερβιρισμένες με σαντιγί καρύδας - Gluten-free chocolate tarts with matcha cream filling

Στην περιγραφή του μπλογκ γράφω πως ο λόγος που το ξεκίνησα είναι για να αποδείξω πως μια ισορροπημένη διατροφή δεν είναι κάτι δύσκολο και σίγουρα δεν είναι κάτι βαρετό. Έχεις τόσες πολλές επιλογές και τόσα πολλά υλικά για να δημιουργήσεις νόστιμα και θρεπτικά πιάτα, που πλέον δεν υπάρχει χώρος για δικαιολογίες. Απλά χρειάζεσαι λίγο χρόνο για να μπεις στο κλίμα, να μάθεις να χρησιμοποιείς τα υλικά και να αρχίσει να δουλεύει η φαντασία σου βάση αυτών. Καμία δυσκολία σε αυτό, μόνο διάθεση χρειάζεσαι.

Η απόδειξη για την άποψή μου αυτή είναι η σημερινή συνταγή. Ένα πολύ νόστιμο, εύκολο  και ελαφρύ επιδόρπιο, το οποίο σου κάνει και καλό!  Win-win δηλαδή!  😉

Τάρτες σοκολάτας χωρίς γλουτένη, με κρέμα με τσάι μάτσα και καρύδα, σερβιρισμένες με σαντιγί καρύδας - Gluten-free chocolate tarts with matcha cream filling

Όπως είπα και πριν, η βάση για τις τάρτες δεν περιέχει αλεύρι, αλλά αμύγδαλα, καρύδα και κακάο. Είναι κατάλληλη για όσους αποφεύγουν την γλουτένη.

Η κρέμα μάτσα σε αυτή την συνταγή δεν μαγειρεύεται και έτσι το μάτσα κρατάει όλα τα ευεργετικά συστατικά του. Κι αυτός είναι ένας λόγος που επιλέγω το Matcha Ninja. Γιατί είναι 100% Ceremonial grade (δηλαδή ανώτατης ποιότητας) μάτσα, είναι 100% πιστοποιημένο βιολογικό και το μοναδικό στον κόσμο με τριπλή βιολογική πιστοποίηση και δεν έχει υποστεί θερμική επεξεργασία υψηλότερη των 40 βαθμών κατά τη διαδικασία παραγωγής του. Για να μάθετε παραπάνω για το τσάι μάτσα και για το Matcha Ninja πατήστε εδώ. Θα εκπλαγείτε από τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Τάρτες σοκολάτας χωρίς γλουτένη, με κρέμα με τσάι μάτσα και καρύδα, σερβιρισμένες με σαντιγί καρύδας - Gluten-free chocolate tarts with matcha cream filling

Τάρτες Σοκολάτας με Μάτσα

Χρόνος προετοιμασίας:   1 ώρα (+2 ώρες αναμονή)

Χρόνος μαγειρέματος:   12-15 λεπτά

Μερίδες:   6 τάρτες

Υλικά:

για την βάση τάρτας:

  • 165γρ. αλεύρι αμυγδάλου (ή αμύγδαλα τα οποία έχετε αλέσει στο μούλτι σε σκόνη)
  • 55γρ. τριμμένη καρύδα
  • 4 ½ κουταλιές κακάο, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 80γρ. λάδι καρύδας, λιωμένο
  • 4 κουταλιές σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι, εάν δεν είστε vegan )
  • 2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

για την γέμιση με μάτσα:

  • ¾ κουταλιάς τσάι Matcha Ninja
  • 2 κονσέρβες κρέμα καρύδας
  • 75γρ. σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι, εάν δεν είστε vegan)
  • 150ml γάλα καρύδας (αυτό που υπάρχει στα ψυγεία των σ/μ)
  • ½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • αγάρ-αγάρ, αρκετό για 500ml υγρών

για την σαντιγί καρύδας:

  • 1 κονσέρβα κρέμα καρύδας
  • 1-2 κουταλιές στέβια, σε αναλογία με ζάχαρη 1:1

γαρνίρισμα:

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε τουλάχιστον 24 ώρες πριν τις κονσέρβες με την κρέμα καρύδας στο ψυγείο. (Με την ψύξη η κρέμα καρύδας θα ανέβει στην επιφάνεια της κονσέρβας και θα διαχωριστεί από το νερό. Όταν ανοίξουμε την κονσέρβα για να φτιάξουμε την γέμιση, απλά θα πάρουμε την κρέμα που θα βρίσκεται πάνω-πάνω, με ένα κουτάλι και στην κονσέρβα θα μείνει το νερό. Για να το αξιοποιήσετε δείτε τις σημειώσεις.)
  2. Ξεκινάμε φτιάχνοντας την βάση για τις τάρτες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
  3. Αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά για την βάση σε ένα μπωλ. Αλείφουμε 6 ατομικές φόρμες για τάρτες (διαμέτρου 11,5-12εκ.) με λίγο λάδι καρύδας και μοιράζουμε το μείγμα. Φροντίζουμε να απλώσουμε καλά το μείγμα στα τοιχώματα ώστε να μην σπάσει η βάση στο ξεφορμάρισμα. Τρυπάμε με ένα πιρούνι και ψήνουμε 12-14 λεπτά, μέχρι τα τοιχώματα να πάρουν λίγο χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τις ξεφορμάρουμε με προσοχή.
  4. Συνεχίζουμε ετοιμάζοντας την γέμιση με μάτσα: Ανοίγουμε τις 2 κονσέρβες κρέμα καρύδας και με ένα κουτάλι αφαιρούμε την κρέμα και την βάζουμε σε ένα μπωλ. Κοσκινίζουμε το μάτσα στην κρέμα και στην συνέχεια προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου ή το μέλι και την βανίλια.
  5. Βάζουμε το γάλα καρύδας σε ένα κατσαρολάκι και το πασπαλίζουμε με το αγάρ-αγάρ. Ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά (διαβάστε τις οδηγίες στην συσκευασία του αγάρ-αγάρ γιατί μπορεί να διαφέρουν). Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπωλ και το αφήνουμε 2 λεπτά περίπου για να κρυώσει λίγο. Προσθέτουμε το μείγμα μάτσα-καρύδας λίγο-λίγο διπλώνοντας ώστε να αναμειχθούν καλά. Μοιράζουμε το μείγμα στις τάρτες και τις βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  6. Ετοιμάζουμε την σαντιγί καρύδας: αφαιρούμε την κρέμα από την κονσέρβα, προσθέτουμε την στέβια και  χτυπάμε με το μίξερ σε σαντιγί. Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστούμε.
  7. Για να σερβίρουμε, βγάζουμε τις τάρτες από το ψυγείο, τις γαρνίρουμε με μια κουταλιά σαντιγί και πασπαλίζουμε με λίγα κακάο νιμπς ή λίγο κοσκινισμένο μάτσα.

Σημειώσεις:

Επειδή δεν πετάμε τίποτα, 😉 το νερό που μένει από στην κονσέρβα το χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε smoothies, ή το φυλάμε στην κατάψυξη για αργότερη χρήση.

Τάρτες σοκολάτας χωρίς γλουτένη, με κρέμα με τσάι μάτσα και καρύδα, σερβιρισμένες με σαντιγί καρύδας - Gluten-free chocolate tarts with matcha cream filling

Τσέκαρε όλη την συνταγή στην επίσημη ιστοσελίδα της The Healthy Cook: http://www.thehealthycook.gr

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top