Το πιο μυρωδάτο, καλοκαιρινό κέικ | Πάστα Φλώρα

Η συνταγή για το πιο μυρωδάτο, καλοκαιρινό κέικ έφτασε! Σούπερ υγιεινό και λαχταριστό… αποκλείεται να μην το αγαπήσεις. Παρακάτω σου έχω τη συνταγή και ελπίζω να το απολαύσεις. 

ΚΕΙΚ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ

ΥΛΙΚΑ

2 λεμόνια ( ή lime ) θα χρειαστούμε και το ξύσμα και τον χυμό τους.

250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

60γρ. καρύδα τριμμένη 

3 αυγά 

300γρ. άχνη ζάχαρη (εναλλακτικά καστανή ζάχαρη ή μέλι )

125ml ηλιέλαιο

250γρ. γιαούρτι

1 κ. γ. σόδα

Για το σιρόπι και το γλάσο θα χρειαστείς

50γρ. άχνη ζάχαρη ( εναλλακτικά, καστανή ζάχαρη ή μέλι )

150γρ. γιαούρτι

40γρ. καρύδα τριμμένη

50γρ. άχνη ζάχαρη

200γρ φιστίκια αιγίνης ή οποιονδήποτε άλλο ξηρό καρπό της επιλογής σου για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου
  • Ανακατεύουμε το ξύσμα του λεμονιού με το αλεύρι και την καρύδα σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν. Έπειτα ρίχνουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι και το μισό από τον χυμό του λεμονιού μαζί με τη σόδα και ανακατεύουμε. Το ρίχνουμε στο μπολ με το υπόλοιπο υγρό μείγμα και αναμειγνύουμε. 
  • Ρίχνουμε αργά το ξηρό μείγμα στο υγρό μέχρι όλα να ενωθούν. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 45-55 λεπτά
  • Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι. Ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού που έμεινε με τη ζάχαρη. Αφαιρούμε το κέικ από τον φούρνο και το πιρουνίζουμε παντού. Έπειτα ρίχνουμε το σιρόπι στο κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το βγάλουμε από το ταψί

 

Tip: Εάν ο χυμός λεμονιού για το σιρόπι δεν είναι αρκετός μπορείς να προσθέσεις λίγο νεράκι.

  • Ενώ το κέικ κρυώνει, φτιάχνουμε το γλάσο ανακατεύοντας το γιαούρτι, την τριμμένη καρύδα και την άχνη ζάχαρη μαζί. Μετά το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Τέλος, το ρίχνουμε επάνω στο κέικ και πασπαλίζουμε τους ξηρούς καρπούς.

Ιωάννα Καλφόγλου

See Also
© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top